Social våning i Åkerlundska villan

Nu ges möjlighet att förvärva en vacker våning i Åkerlundska villan på Dalarö. Ett majestätiskt residens från 1921 precis vid vattnet och med utsikt över Jungfrufjärden. Den inbjudande våningen, internt benämnt Salongen, erbjuder 98 kvadratmeter fördelade på tre rum och kök. Från kapprum kommer du in genom den bevarade originaldörren och rakt in i bostadens halvöppna, sociala kök- och vardagsrum. Där bjuds du på hänförande utsikt över Jungfrufjärden och skärgården 180 grader i sydostläge. Det storslagna rummet domineras av ett bevarat burspråk med spröjsade fönster samt rikligt ljusinsläpp och djupa fönsternischer. Bostadens vackra snickerier, golv i holländskt förband, bröstpaneler och dekorativa överstycken samt en enastående spegelkupol i taket fulländar. Från salongen ges direkt tillgång till en egen privat terrass som leder vidare till den grönskande trädgården och strandpromenaden. Välskött förening med låg belåning som erbjuder en rad olika bekvämligheter i unik miljö.

Adress Lyngsåsa 11 Område Dalarö
Boarea 98 kvm Rum | Våning 3 rok | Plan 1
Pris 10 600 000 kr / bud Avgift 3 690 kr / mån

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Budgivning pågår
Intresseanmälan

FÖRENING

Brf Jungfrufjärden är en så kallad äkta bostadsrättsförening som registrerades 2017. Föreningen består av 9 lägenheter med bostadsrätt om totalt 987 kvm. Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp (fn 1 313 kr) betalas av säljaren. Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp (fn 525 kr). Juridisk person godkänns ej som köpare.

Föreningen tillhandahåller en stor gemensam trädgård med pergola, stensatta uteplatser och planteringar samt badplatser, 100 meter lång spång löpande utefter strandlinjen mot Jungfrufjärden. 

Här finns även en bastu vid strandkanten, gym, övernattningslägenhet samt privata parkeringar och egen laddstolpe.

Föreningen sköter trapphusstädning och trädgårdsskötsel på egen hand för att hålla nere kostnaderna och inte behöva höja avgiften. Trädgårdsskötseln gäller de områden som robotgräsklipparen inte kan utföra och varje lägenhet har ett specifikt ansvarsområde.

Föreningen har i dagsläget lån på ca 4,75 Mkr och en kassa på ca 400-450 tkr.
Månadsavgifterna kommer höjas med 10 % från och med augusti 2023.
Föreningen bedömer, utifrån underhållsplan, att det inte finns något renoveringsbehov de närmsta 10 åren.

Värme och el debiteras separat baserat på andelstal. Installation av elmätare är på gång och elen kommer således debiteras per förbrukning för varje enskild lägenhet i framtiden. Värme kommer fortsätta debiteras enligt schablon baserat på andelstal.

FASTIGHET

På idylliska Dalarö, i en av landets vackraste och mest spektakulära villor, erbjuds nu möjligheten att leva skärgårdsliv i ett hundra år gammalt privatpalats, förenat med alla moderna bekvämligheter som gör livet enkelt, avslappnat och bekymmerslöst.

Affärsmannen Erik Åkerlund uppförde villan 1921, och här bjöd han in dåtidens societet till storslagna fester och bjudningar vid vattenbrynet. Nu lever villan upp igen och har återfått sin forna prakt och storslagenhet.

Med respekt och vördnad för historia och ursprung omvandlade BRF Jungfrufjärden anrika Åkerlundska villan till nio moderna och exklusiva bostäder, alla med unika planlösningar, egen karaktär och bevarade ursprungsdetaljer.

Att bo i Åkerlundska villan handlar inte bara om en vacker och välplanerad bostad. Här har du också tillgång till fri havsutsikt, strandlinje och brygga samt en majestätisk slottsträdgård. Åkerlundska villan erbjuder ett modernt och bekvämt skärgårdsliv precis vid vattnet, i en storslagen och historisk byggnad utan motstycke.

Arkitekt Pierre-Emmanuel Vial, Archistudio.

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
10.33897 %
Lägenhetsnummer
4
Ingår i avgiften
Vatten, Parkeringsplats
Våningsplan
Plan 1
Hiss
Nej
Förening
Brf Jungfrufjärden
Byggnadsår
1921 (Ombyggnadsår: 2021)
Energiprestanda
79 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
447 160 SEK
Till toppen
Alla bilder