Unikt boende i anrik slottsmiljö invid Mälaren

Unikt boende i anrik slottsmiljö invid Mälaren

I vackra Lennartsnäs Slott återfinns en sagolik boendeform med storslagna våningar i genuin slottsmiljö invid Görvälnfjärden i Mälaren. Denna våning om 210 kvm i entréplan med egen entré från gavel i norr, liksom från gemensamt trapphus, är nyrenoverad och stoltserar med en uppsjö av vackra originaldetaljer. Här bjuds bland mycket annat kryssvalv, gedigna kalkstens- och plankgolv, två kakelugnar och slottets ursprungliga kök som idag utgör matsal. Tillhör gör även stort källarutrymme om ca 95 kvm golvyta, med ingång inifrån lägenheten. Till slottet hör ca 3 ha sjötomt med brygga och den parkliknande trädgården omfattar tennisplan, lusthus, äldre båthus och i närområdet bjuds ypperliga förutsättningar för ridning med möjlighet att hyra boxplats i närområdet och golf på Kungsängens Golfklubb eller välkända Bro Hof. Närmaste ort är Kungsängen och det är med bil eller pendeltåg endast 30 min till centrala Stockholm. Välkommen till ett få förunnat slottsboende i idylliska Lennartsnäs.

Adress Lennartsnäs Slott 1 Område Lennartsnäs
Boarea 210 kvm Rum | Våning 6 rok | Entréplan
Pris 9 450 000 kr / bud Avgift 6 867 kr / mån

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Lägenheten

Våningen stoltserar med fantastiska volymer, vackra material och originaldetaljer. Hemmet nås från endera egen gavelentré alternativt från trapphuset.

Interiört finns slottet ursprungliga kök, ett rum med fantastisk karaktär som idag lämpligen nyttjas som matsal. Arbetskök intill med angränsande kallförråd/rum. Sistnämnda är ej åtgärdat men har ny köksventilation från lilla köket. Detta rum har två fönster, varav ett är igensatt från insidan, ytterfönster finns men ej innerfönster. Skiljeväggen mellan lilla köket och kallförråd/rum utgörs av plankvägg som kan tas bort vid behov.

Vardagsrum intill med öppning mot matsal samt central mittpassage. Härliga plankgolv och fin kakelugn.

Mot vattnet följer rum med kakelugn och elektrisk golvvärme, innanförliggande mindre rum med fönster där ett nytt badrum skulle kunna placeras då stam går i nära anslutning. 

Mot gårdsplan vetter två sovrum och förråd bakom ståldörr i passage med kryssvalv. Badrum med wc och tvättstuga invid det ena sovrummet och wc invid det andra. Nya avloppsrör till i båda dessa och det helt nya badrummet är helkaklat med klinkerlagda golv och golvvärme.

Inifrån lägenheten är det direktaccess till stor egen källare med totalt ca 95 kvm golvyta.

Hemmet är i väldigt fint skick efter nyligen genomförd renovering där väggar, tak och snickerier har målats och golv slipats och behandlats. Därutöver ny elcentral med automatsäkringar och ny elmätare installerad i föreningens gemensamma källare. Nydragen el i samtliga rum utom kök och kallförråd där elen byttes ut för 25 år sedan, även källaren har äldre elledningar.

Fiber är installerad färdig att anslutas till eget internetabonnemang.

FÖRENINGEN

Föreningen är äkta, äger marken och består av sex bostadsrättslägenheter.

Utförda renoveringar 2016-2021:

Fönsterrenovering (kittning och målning) av samtliga yttre fönster.

Målning av tak samt justering av stuprör med infästningar. Kvarstår att utföra inklädnad av betongskålar med plåt.

Ombesörjt putsskador samt avflagnad infärgning på fasad.

Borrat nya bergvärmehål samt kopplat in dessa till den nya värmepumpen.

Upprättande av energideklaration.

Ny elservisledning är etablerad in till fastigheten och nya separata elmätare till varje lägenhet är installerade i föreningens källare. Varje lägenhet har erhållit en ny matarledning fram till respektive elcentral.

Fastigheten har anslutits till fibernät.

Nytt avloppssystem.

Kommande åtgärder i form av egen vattenförsörjning.

Som kuriosa bär Lennartsnäs namn efter fältmarskalken Lennart Torstensson. Säteriet ärvdes av hans son, greve Anders Torstensson. Lennartsnäs övertogs av dottern Greta Magdalena Torstensson som dog 1747 som den sista av sin berömda ätt. Hennes arvingar sålde 1759 gården till köpmannen Henrik König som i sin tur sålde den 1769 till hovmarskalken Gustaf Wachschlager som 1787 började uppföra den nuvarande slottsbyggnaden. Efter Wachschlagers död gick godset i arv till hans dotterson Gustaf Göran Gabriel Oxenstierna vilken sålde det till greve Per Gustaf af Ugglas. Han överlät 1850 Lennartsnäs till sin yngre son friherre Curt Gustaf af Ugglas som avled 1895. Slottet avstyckades från Lennartsnäs Gods 1948 och är fram till idag privatbostad.

Fastigheten är vackert belägen på halvön Lennartsnäs östra del med nära kontakt med Mälaren. Här bjuds variationsrik natur såsom skogsbeklädda bergsluttningar, klippstränder och äldre barrskog med inslag av tallar. Genom en stark begränsning av nybyggnationer, kombinerat med att den äldre bebyggelse bevarats och underhållits, har områdets huvudkaraktär av jordbrukslandskap kunnat bevaras. Kulturhistoriskt intressanta byggnader från 1700- och 1800-tal. Centralort är Kungsängen med allmän samhällsservice såsom skola, buss och tåg.

Slottet omgärdas av ca 3 ha mark med bl a båthus, brygga, lekstuga, tennisplan och en vacker park samt parkeringsytor. I norr finns den trädkantade och grusbelagda infarten som leder till gårdsplanen med parkering utanför huvudbyggnaden. Mot öster finns en stor gräsmatta med tillhörande brygga och båthus. I väster utgörs fastigheten av parkliknande natur. Vid stranden finns bryggan som används för härliga morgondopp. Därutöver vattenareal om ca 1 ha med fiskerätt, bl a kräftor.

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.14727
Lägenhetsnummer
1
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
Entréplan
Hiss
Nej
Förening
Brf Lennartsnäs Slott
Byggnadsår
1787
Till toppen
Alla bilder