Mer info

Unikt boende med storslagen utsikt

Killerödsvägen 58 – Ystad

Boarea 180 kvm Rum 5 rok
Pris Pris på förfrågan Tomtarea 5 063 kvm

Välkommen till Arnold's gård med enastående utsikt över de böljande skånska åsarna. Detta nybyggda (2024) och stilfullt designade hus, med rötter från början av 1900-talet, bjuder in till en harmonisk livsstil med både historisk charm och modern bekvämlighet. Den genomtänkta och rymliga planlösningen, där ädla material möter både det råa och det nya, skapar en atmosfär av genuin elegans. De stora fönsterpartierna släpper in generösa mängder naturligt ljus som smyckar den öppna planlösningen. Det stora, modernt utrustade köket öppnar upp mot både matsalen och vardagsrummet, vilket skapar en perfekt plats för samvaro och umgänge. En inbjudande öppen spis tillför både värme och atmosfär till det generösa rummet, där takhöjden når imponerande 7 meter i nock. På bottenvåningen finns även ett sovrum/kontor, ett badrum och en tvättstuga. På övervåningen finner du ett sovrum där du vaknar upp till en makalös utsikt över de omkringliggande fälten. Ett stort och stilrent badrum kompletterar denna privata oas. Ett separat och nyrenoverat gästhus på ca 50 kvm (2024) med sovrum, vardagsrum, en braskamin med med glasruta, badrum och kök samt en terass med makalös utsikt erbjuder gäster en bekväm och privat vistelse.  Ladugården på ca 200kvm har fått nytt innertak och yttertak, delvis ny klack, samt en sektion av en vägg som har nedmonterats och bytts ut. Nya "stallfönster" har installerats på delar av byggnaden. Ett nytt badrum har byggts och det är förberett för tvättmaskin och torktumlare (2024). Gården passar perfekt till en yoga retreat eller varför inte starta en egen pizzeria, Arnold's. Det finns verkligen inga gränser till vad som är möjligt. Utöver detta är övre delen av tomten förberedd med vatten, avlopp och el för att bygga till exempel ett Attefallshus.  Denna unika egendom erbjuder inte bara en fantastisk bostad, utan även en livsstil där du kan förena det bästa av det förflutna med det moderna. I närområdet finner man fantastiska stränder, mysiga kaféer och restauranger som till exempel https://www.instagram.com/svartestrandcafe/ eller https://www.instagram.com/hortebrygga/. Här bor du perfekt i en harmonisk och tyst miljö med makalösa vyer. Kom och upptäck denna magiska plats, där historiens vingslag möter nutidens komfort.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Kök
Platsbyggt med specialdesign anpassat för modern skånelänga. Materialvalen karakteristiska för en skånelänga med unik anpassning till klassiskt italienskt framtidskök. Ljust liggande trä med ådring framtagen utan synliga skruvar. Köksbänk i ett stycke utan skarvar. Köksö med sittplats för många i enhetliga material och stil. Köket är husets hjärta och känslan av att vara mitt i naturen är påtaglig. Kökets synliga & osynliga belysning, som styrs via mobilen, skapar en magisk stämning. Kyl, frys, mikrovågsugn, ugn med varmluft, häll med inbyggd fläkt och integrerad diskmaskin. Stor diskho med pump för diskmedel infälld i bänkskivan och Samsung Smart Things 2023, placerad på platsbyggd möbel för ergonomisk bekvämlighet och snygg design.

Badrum
Två helkaklade badrum med stora plattor och platsbyggda badrumsmöbler med vacker ådring. Väggmonterade tvättställsblandare i dansk design, till mjuka ovala handfat från Villeroy & Boch och specialskurna infällda speglar. Båda badrummen är utrustade med dusch och handdukstorkar och har en behagligt dov, beige ton. Hela husets stil på fönster med rundning och infälld lampa som lyser upp fönstren när mörkret faller finns även i badrummen. Synlig takbjälke i samma stil som övriga huset även i badrummet.

Golv
Klassiskt mjukt, matt betonggolv behandlat med vattenglas för extrem tålighet, täcker hela nedervåningen i ett stycke.  Betonggolvet är proffsigt utfört och kännetecknas av sin jämnhet och enhetliga färg, vilket är ovanligt för denna typ av golv. Ovanvåningen har ett matt trägolv med lite vitt pigment. Golvvärme i hela nedervåning samt båda badrum.

Annex

Nyrenoverat undantag på cirka 50 kvadratmeter, perfekt som gästhus, kontor, verksamhet eller generationsboende. Med en nybyggd terrass i återanvända stenblock från den tidigare ladan och betong behandlad med vattenglas. Terrassen, som är cirka 80 kvadratmeter i två etage, har infällda rabatter med kanter i cortenstål där vit kaprifol, lavendel och hortensia växer. Delar av terrassen ramas in av fyra stolpar och ett "tak" av klassiskt armeringsjärnsgaller.

Badrummet är utrustat med golvvärme, toalett, handfat och dusch, platsbyggt och tillverkat av en lokal smed. Hallen är klädd i trä återvunnet från den gamla ladan med platsbyggda hallmöbler (bänk och klädhängare). Ytterdörren är en teakdörr från Qvesarum med nio glasrutor, likadan som huvudhusets men där i form av en dubbeldörr.

Köket har en diskbänk i vinkel tillverkad av "rostad" cortenplåt, lackad med båtlack. Det är utrustat med en infälld häll, ugn, matt rostfri diskho samt kylskåp med frysfack. Det platsbyggda köksbordet är också gjort av corten med ett underrede i matt stål. En ny kamin med glasruta och synlig eld är ansluten till den gamla, framtagna murade skorstenen. Sovrummet har plats för en dubbelsäng och vardagsrummet rymmer en soffgrupp.

Väggarna har bevarats i gammal puts med mycket karaktär och de gamla takbjälkarna kompletteras med nya i samma stil. Alla innedörrar är återvunna från det rivna huvudhuset, varav en innedörr har monterats som sänggavel. Altandörrarna från köket leder ut till altanen, och en enkel altandörr från rummet leder ut på gräset.

Huset kombinerar vackra, bevarade gamla detaljer med nya, fräscha inslag som skapar ett levnadsvänligt hem. Känslan i detta hus är helt unik; den harmoniska atmosfären och lugnet gör det omöjligt att känna stress här. Tystnaden är öronbedövande.

Ladan

Ladugården på ca 200kvm har omsorgsfullt renoverats till en standard som garanterar stabilitet i minst 100 år framöver. Ladugården har fått nytt innertak och yttertak, delvis ny klack samt en sektion av en vägg som har nedmonterats och bytts ut. Dessutom har nya "stallfönster" installerats på delar av byggnaden, vilket ger charm och karaktär. Här finns möjlighet att förverkliga vilken dröm som helst. Inredningen kan anpassas efter dina idéer och behov, exempelvis som bostad för den stora familjen, verksamhet, yoga studio, ateljé eller något annat som du drömmer om. Ett nytt badrum har byggts och det är förberett för tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2024 (Ursprung 1909, totalt ombyggt 2024)
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump Nibe F2120
Energiprestanda
63 kWh/Kvm och år
Fönster
Elitfönster 3 glas, aluminium utsida, trä insida
Fasad
Puts
Tak
Plannja svart klickplåt på samtliga fastigheter
Bjälklag
Trä
Stomme
Isolerat lättklinkeroch prefabricerade trätakstolar, ytterväggarna utgörs av 350 mm lättklinkerblock isolerad med 170 mm cellplast.
Plåtarbete
Plannja
Grund
100 mm platta på mark som isolerats med 300 mm cellplast
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Enskilt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
2 563 000
Taxeringsvärde tomt
690 000
Taxeringsvärde totalt
3 253 000

Driftkostnad

Värme
4 500 /mån
Vatten/Avlopp
475 /mån
Renhållning
223 /mån
Försäkring
625 /mån
Driftkostnader totalt
5 823 /mån

Planritning

Välkommen på visning

visning måndag, 22 juli 2024 13:00 - 13:30
Föranmälan krävs, kontakta mäklaren för anmälan.
Spara i min kalender

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister