Mer info

Enplansvilla i toppskick i Ljunghusen

Västra Mellanvägen 24 – Vellinge

Boarea | Biarea 184 kvm | 108 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Tomtarea 2 520 kvm

Välkommen till denna familjeidyll på toppläge i vackra Ljunghusen. I enplansvillan på Västra Mellanvägen 24 bor du mycket privat med inga grannar framför eller bakom. Villan erbjuder stora sällskapsytor med fantastiskt ljusinsläpp. Väl tilltaget kök från Unoform med direkt anslutning till matsal, vardagsrum och terrass med kvällssol. Tre till fyra rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Villan är i mycket gott skick efter omfattande och smakfulla renoveringar 2022. Hemmet passar för såväl representation som för familjeliv. Den stora tomten på 2 520 kvm är plan med gott om plats för olika sittplatser och pool om så önskas. Fastigheten har ett garage för 4 bilar. Här bor man med närhet till natur och södra Sveriges vackraste badstränder, välrenommerade skolor och förskolor samt goda kommunikationer. Ljunghusens unika golfklubb ligger ett stenkast från huset med en öppen hedbana längs kuststräckan. Mycket trevlig restaurang finns på klubben.

Bilder

Beskrivning

RENOVERINGAR OCH FÖRBÄTTRINGAR

2021/2022

Nytt kök

Nytt värmesystem 2022 (Luft/vattenvärmepump)

Ytskikt

 

2022 

Badrum

Ventilationssytem (FTX nytt 2022)

Ny veranda

RUMSBESKRIVNING

GROVENTRÉ & TVÄTTRUM
Italiensk kalksten, målade väggar. Nytt Unoform kök med luckor i valnöt, bänkskiva i kalksten och blandare från Dornbach. Tvättmaskin och torktumlare (Miele 2022) samt diskmaskin (Siemens 2022).

KÖK

Exklusivt nytt kök från Unoform inrett med luckor i valnöt, bänkskivor i kalksten och glödstål. Vitvaror från Gaggenau. Trevligt planerat med gott om förvaring och med en inbjudande köksö. Utrustat med spis, spisfläkt och ugn (Gaggenau 2022), kyl/frys x 2, och diskmaskin (Siemens 2022). Burspråk med plats för mindre matbord samt utgång till terrassen. Separat matrum för större sällskap. 

MASTER BEDROOM/BIBLIOTEK/TV-RUM

Dubbelglasdörrar i industridesign har detta rum som idag är används som master bedroom med direkt anslutning till det stora badrummet. Kan också användas som bibliotek och tv-rum. Enstavsparkett, målade vita väggar. Utgång till passage med uteplats som leder vidare till det rymliga garaget.

SOVRUM 1 & 2

Två fina sovrum med enstavsparkett, målade väggar och härligt ljusinsläpp. Det ena något större än det andra. I det större rummet finns även en terrassdörr som leder till till trädgården.

BADRUM

Stort badrum med kalkstensgolv med golvvärme, dubbla handfat (Duravit), wc (Gustavsberg)

BIBLIOTEK/TV-RUM

Utanför två av sovrummen finns ett utrymme som man med fördel skulle kunna inreda  som tv-hörna, bibliotek, kontor alternativt walk-in-closet. Enstavsparkett, målade väggar.

SOVRUM 3

Detta sovrum ligger separat från de andra två och är inrett med enstavsparkett, målade blå väggar och inbyggda garderober.

BADRUM

Badrum i anslutning till sovrum och sällskapsytor. Inrett med kalkstensgolv och målade väggar, wc (Gustavsberg), tvättställ (Duravit) och dusch (Strand) med vikbara duschväggar i klarglas. 

TOMT

Djup, plan trädgårds med stor gräsmatta som mynnar ut i skogstomt. Nybyggt trädäck med gott om plats för flera sitt- och loungemöblemang. 

OMRÅDE

Ljunghusen är en kustort belägen söder om Malmö i Skåne, Sverige. Den är känd för sin vackra sandstrand och är populär bland badgäster och surfare. Ljunghusen har också en av Sveriges äldsta golfbanor, Ljunghusens Golfklubb, som grundades år 1932. Området är känt för sin natursköna miljö och som ett populärt semestermål under sommarmånaderna. Klicka gärna på länkarna nedan och ta en tur genom denna magnifika ort.

https://www.ljgk.se/

https://ljungskogens.se/gallery-ljunghusen/

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1986 (Ombyggnation 2003)
Byggnadstyp
1-plan
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump
Fönster
2 och 3-glas isolerfönster
Fasad
Säckaskurad tegel
Tak
Valmat tak med underlagstak av masonite, läkt och betongpannor.
Bjälklag
Trä (tillbyggnad lättbetong)
Stomme
Lättbetong/Trä/Tegel
Plåtarbete
Mälad plåt
Grund
Krypgrund (krypgrundsavfuktare)
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning (FTX)
Taxeringsvärde byggnad
3 694 000 kr
Taxeringsvärde tomt
4 609 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 303 000 kr

Driftkostnad

Värme
2 500 kr/mån
Vatten/Avlopp
370 kr/mån
Sotning
125 kr/mån
Renhållning
271 kr/mån
Driftkostnader totalt
3 266 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister