Mer info

Spektakulärt läge invid heden och havet i Torekov

Lagmansvägen 18 – Torekov

Boarea 138 kvm Rum 7 rok
Pris Såld Tomtarea 1 315 kvm

Vid Torekovs vackra hed med havet och solnedgången inpå knuten ligger denna eftertraktade fastighet som ägts av samma familj sedan 1950-talet. Väldisponerad stor tomt om 1315 kvm med boningshus, gästhus samt garage. Stora släta gräspartier samt stenmurar omger huset som ger gott om plats för lek och socialt umgänge. Generöst tilltagen terrass vetter mot havet och baksidan har insyns- och vindskyddad uteplats. Huset uppfördes på 1950-talet och utökades på 90-talet med gäststuga. Totalt 138 kvm. Boningshus med fyra bra sovrum, kök i original, badrum samt stort ljust sällskapsrum med öppen spis och fantastisk utsikt över havet, Vinga Skär och Hallands Väderö. Gästhus med kök och vardagsrum i öppen planlösning, sovrum samt badrum. Garage med bra förvaring samt tvättrum. Beläget på lugnt läge endast några minuters promenad till fantastiskt friska bad på Ydrehall och Morgonbryggan, tennis på Torekovs klassiska grusbanor, bageri, hamn eller byns rika utbud av restauranger och butiker.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Ingång till hall med golv med korkoplastplattor. 

Badrum med vitt klinker på golv och vitt kakel på vägg. Handfat med kommod, toalett och dusch.

Master bedroom med platsbyggda garderober. 

Ytterligare tre sovrum. 

Stort vardagsrum och matsal i öppen planlösning. Panoramafönster mot vattnet. Golv med furutiljor och murad öppen spis. Utgång genom franska dörrar till terrass med generöst tilltaget mörkbetsat trädäck. 

Kök i original med spis, fläkt, diskmaskin, kyl/frys, samt matplats för fyra personer. Skafferi. Golv med korkoplastplattor.

Utgång till trädgården med plats för kappavhängning. Charmig vindskyddad uteplats med spaljé. 

Två sovrum med golv i korkoplastplattor och två sovrum med golv med plastmatta. Furutiljor i sällskapsrummet och under alla mattbelagda golv. 

GÄSTHUS

Entré med klinkersgolv.

Vardagsrum och kök i öppen planlösning med direkt utgång till trädgården genom franska dörrar.
Kök med släta vita skåp och vitt kakel på vägg. Full maskinell utrustning med kyl/frys, spis och diskmaskin. Dubbel diskho och generöst tilltagen diskbänk i rostfritt stål. 

Golv i björkparkett. Förberett för kamin. 

Badrum med dusch med skjutdörrar, handfat med kommod, handdukstork och toalett. 

Sovrum med platsbyggda garderober. 

GARAGE

Tvättrum med tvättmaskin och torktumlare. Arbetsbänk och diskho. Grå klinker på golv. 
Två förråd. 

Parkering för tre bilar framför garaget.

 

Exteriör

Fastigheten är belägen långt ned på en tyst återvändsgränd som slutar i heden.

Härlig tomt med stora gräspartier och för Torekov typiska handbyggda stenmurar. Fri sikt mot Hallands Väderö med solnedgång inpå knuten. Inramning genom etablerade stora träd och ligusterhäck. Blomsterprakt ges genom mängder av rosa rugosa, remonterande buskrosor, hortensia, prästkragar, pioner, rhododendron, lavendel och smultronschersmin. Planteringar och buskar pryder gräsmattan. 

Flera fina insynskyddade uteplatser. 

Omgivningarna

Torekov är en charmig gammal fiskeby som varit hem åt konstnärer sedan sekelskiftet och badgäster sedan 1920-talet. Beläget vid Bjärehalvöns västkust har Torekov fint vatten, strand och klippbad. Byn är en populär sommardestination med kullerstensgator och pittoresk bebyggelse. Torget i byns hjärta är en samlingsplats för alla där man köper glass från kiosken alternativt äter goda middagar hos G. Swenson. Populära butiker och gallerier kantar bygatorna och på bekvämt gångavstånd finns mataffär och bensinmack. Från den lilla hamnen avgår Väderöbåten dagligen med många turer till Hallands Väderö, och på fiskhuset i livliga hamnen kan du köpa färsk fisk. 

Torekov har flera fina badplatser och omgivande områden erbjuder makalöst vackra cykelvägar och promenadstigar genom olika naturreservat i riktning mot Kullen eller dramatiska Hovs Hallar. På heden kan besökare njuta av härliga promenader och av den fantastiska utsikten över Kullen och Hallands Väderö. För golfaren finns en fin golfbana på cykelavstånd i Torekov, och för de som är intresserade av tennis och padel finns det även tennisbanor och padelbanor att tillgå.

Inom kort avstånd nås även Påarp, Hallavara, Kattvik och Dalen för vackra lantliga promenader eller ridturer och vill man handla grönsaker kan man besöka de talrika bondgårdarna som erbjuder försäljning invid vägen. Bäckdalens handelsträdgård har tomatodling och surdegsbageri. Möjligheterna för rekreation är ändlösa. 

Båstad ligger 15 minuter bort med bil och kan även nås med buss från byn. Båstad erbjuder alla bekvämligheter och service. Flygplats i Ängelholm som kan nås på knappt en halvtimme, och Köpenhamns internationella flygplats ligger bara en och en halv timmes avstånd bort med bil.

Renoveringar

2009 Renovering av tegeltak

Bilder

Drönarbilder: Tomas Eriksson & Ulf Lindberg

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1957 (1950-tal, gästhuset 1999)
Uppvärmning
Direktverkande el
Fönster
Treglasfönster med alukarm
Fasad
Putsat tegel och betong
Tak
Taktegel och papp
Bjälklag
Trä i huvudhuset, betong i gästhuset
Grund
Krypgrund i huvudhuset, gästhuset med lättklinkerblock
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Taxeringsvärde byggnad
1 872 000
Taxeringsvärde tomt
3 236 000
Taxeringsvärde totalt
5 108 000

Driftkostnad

El
2 953 /mån
Vatten/Avlopp
644 /mån
Renhållning
223 /mån
Försäkring
293 /mån
Driftkostnader totalt
4 113 /mån

Dokument

Dokument

Planritning

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister