Mer info

Läge, läge, läge i Smygehamn

Kinkelgatan 23 – Smygehamn

Boarea 147 kvm Rum 4 rok
Pris Såld Tomtarea 1 240 kvm

I de äldre delarna av Smygehamn vid strandlinjen ligger denna unika villa med 180 graders havsutsikt. Huset har en öppen planlösning med stora panoramafönster ut mot havet.  Stor Mallorca inspirerad terrass med murat utekök. De äldsta delarna av husets är från slutet 1800- talet men huset genomgick en omfattande renovering och utbyggnad 2005. En förrådsbyggnad som lätt kan byggas om till gäststuga.

Bilder

Beskrivning

Smygehamn

Det lilla fiskeläget som utgör ursprunget till Smygehamn har funnits här sedan 1600-talet. Smyge fiskeläge beboddes 1877 av 16 fiskare. 1962 fanns omkring 35 fiskare med sju storbåtar verksamma i Smyge. Hamnen som byggdes på 1920-talet var från början ett kalkbrott. Tidigare lade fartygen till ute på redden och lastades och lossades med hjälp av pråmar från långa stenbryggor. Vid hamnens västra del ligger små fiskebodar eller hoddor, som de kallas här, där fiskarna förvarar sina redskap. Här finns också ett uppskattat fiskrökeri.

Det gamla Köpmansmagasinet byggdes i början av 1800-talet och var en av fyra handelsgårdar i Smygehamnstrakten som numera hyser turistbyrå, konst- och hantverksutställningar och café.  Källa Wikipedia.

Interiör

Vattenburen golvvärme i hela huset- Huset har stora öppna sällskapsutrymmen på båda plan. På hela entreplan ligger det svart klinkergolv. I de två sovrummen har man lagt H-matta över (ej klistrad) och infällda spotlights i taket dock ej i badrum och på gästoaletten. På ovanvåningen kan man dela av till ytterligare två sovrum. 

 BOTTENPLAN

Entrehall

Gästtoalett med klinkergolv och väggar i sjösten.

Köksdel med bla spishäll och varmluftsugn (Miele) diskmaskin Elektrolux och kombi kyl/frys från Smeg. Braskamin vardagsrumsdelen.

Badrum med dusch med klinkergolv och väggar i mosaik. Tvättmaskin och torktumlare.

2 sovrum båda med terassdörrar ut mot trädgården.

OVANPLAN

Idag ett stort öppet rum (går att dela till två ytterligare sovrum och allrum). Mörkbetsat parkettgolv. Fyra stora panormafönster varav två är skjutbara. Braskamin .

 

 

 

 

Parkering

Parkering för minst två bilar,

Då fastigheten är belägen i de äldre delarna av Smygehamn rekomenderar vi att man som besökare parkerar uppe vid stora vägen då Klinkergatan är small och trång.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1910 om och tillbyggd 2005
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Vattenburen el. Golvvärme Elpanna från 2005
Fönster
2-glas
Fasad
Puts
Tak
Plåt
Plåtarbete
Svart plåt
Grund
Gjuten betongplatta
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Taxeringsvärde byggnad
1 087 000 kr
Taxeringsvärde tomt
2 015 000 kr
Taxeringsvärde totalt
3 102 000 kr

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister