Mer info

Vacker 20-talsvilla i Lunds villakvarter

Karlavägen 20 – Plantagelyckan

Boarea | Biarea 143 kvm | 74 kvm Rum 4 rok
Pris Såld Tomtarea 956 kvm

I ett vackert, stillsamt villakvarter inom den centrala staden av Lund ligger denna 20-tals villa med boyta 143 kvm och biutrymme om 74 kvm. Huset är varsamt renoverat med bibehållande av tidstypiska detaljer.  Tomtarealen är 956 kvm, där huset omges av en enastående vacker och mycket välhållen trädgård, som ritats av Per Friberg - en av Sveriges mest erkända landskapsarkitekter och tidigare professor vid SLU ( Sveriges lantbruksuniversitet ) i Alnarp. Alla rum har inför försäljningen genomgått en noggrann ytrenovering. Dock har kök och badrum lämnats åt köparens smak att på egen hand få inreda. Tillträde kan ske omgående eller efter överenskommelse.

Bilder

Beskrivning

Planlösning

BOTTENPLAN

Hall med klinkergolv. Förrum med gästtoalett. Vardagsrum med nyslipade furubrädgolv. Bibliotek-matsal med nyslipade furubrädgolv. Passage i pärlspont med ingång till kallskafferi och garderob. Kök med korkoplast golv. 

ÖVREPLAN 

Hall med uppgång till inredningsbar vind. Mindre datarum med garderob. Två sovrum med nyslipade furubrädgolv. Passage i pärlspont med två garderober. Badrum med badkar och dusch.

KÄLLARE

Uppvärmd källare bestående av tvättstuga, nedre garderob för ytterkläder, stort rum för hobbyverksamhet, torkrum och pannrum. Samtliga utrymmen har klinkergolv

Renoveringar

 Fastigheten genomgick 1989 en totalrenovering med byte av el, vatten och avlopp där dag- och spillvatten separerades. Något byte av tak var inte aktuellt, då vinden var torr och har sedan dess så förblivit. Friskluftsventiler sattes i yttertaket. Ytterväggar och vindsgolv isolerades med frigolitkulor som blåstes in i tillgängliga kanaler. Då källaren inte visade tecken till mögel eller fukt utfördes heller inte någon dränering. Källaren har under åren förblivit torr.

2012 gjordes en total renovering av samtliga fastighetens fönster inkluderande karmar och foder samt vinds- och källarfönster. Fönstren slipades ned till trävitt, varefter de linoljebehandlades och målades med linoljefärg. Vidare utfördes ett yttre målningsarbete av all plåt likaledes med linoljefärg. I arbetet ingick sidoplåt av takkupor, hängrännor, stuprör och samtliga fönsterbleck, där källarens byttes till nya.

2012 byttes gaspannan till en modern sådan av märket Weisshaupt. 2020 havererade varmvattenberedaren, varför den ersattes med ny sådan.

2012 renoverades också källaren i sin helhet. Engelsk klinker från Byggfabriken i Malmö lades på golvet. Tak och väggar målades och ventiler byttes. Husets nedre och övre hall samt stentrappan djuprengjordes, varefter den efterbehandlades.

 

 2021 inför försäljning av fastigheten utfördes en inre grundlig renovering av samtliga ytskikt, varvid tak, väggar, fönsterkarmar och foder målades. Linoljefärg användes till fönsterkarmar och foder. I övrigt gängse tak- och väggfärg. Golven liksom trösklar slipades och behandlades med två skikt hårdvaxolja. Husets nedre och övre hall samt stentrappa djup rengjordes, varefter den efterbehandlades.

Vid den inre renoveringen lämnades badrummets och kökets inredning därhän så, att köparen efter att få inreda på egen hand, även om de idag är fullt funktionella och inte hindrar en omedelbar inflyttning.

 Fastigheten har idag fiber med 100 Megabit/s och ingår i Kraftringens stadsnät.

Trädgård

 Som en väsentlig del av boendet anlades år 1990 en tjugotalsträdgård efter ritning av landskapsarkitekt och tillika professor vid Alnarps lantbruksuniversitet Per Friberg. Trädgården med sin enkla arkitektoniska idé utgörs av ett stort centralt beläget rum - en gräsmatta, som på tre sidor omges av en hög och iögonfallande buxbomshäck, som är c:a 70 meter lång och 2,5 meter hög. En fjärde sida med husets fasad mot öster sluter rummet. Bakom häcken löper ett smalt rum uppdelat i fyra sektioner och som med en stig och en hög bokhäck mot grannar omfamnar det centrala rummet utmed hela tomtgränsen. En vacker sittplats öppnar sig mot sydväst med planteringskistor, där för årstiden olika växter blommar. Platsen inramas av buxbomhäcken och en rad av på våren blommande pelaräpplen och som på hösten ger frukt i form av små dekorativa, röda och syrliga äpplen.

Bakom buxbomhäcken mot öster finns en hassellund, som om våren skänker en färgrikedom av blommande vårlökar. Ett gammalt päronträd, två valnötsträd och ett mullbärsträd reser sig mot skyn och ger under sommaren grönska men också svalka. Valnötsträden ger i september en riklig skörd av nötter.

Gamla äppleträd däribland ett Ingrid Marie och ett Maglemer bär fortfarande en god, smaklig frukt. Päronträdet skänker små goda augustipäron och mot gatan ger ett högt plommonträd riklig frukt av Reine Claude.

Utmed tomtgränsen finns en stig med gångbark. En stensättning med små- och storgatsten kantar gångar och gräsmatta liksom golvet i bersån av naverlönn. I sydöstra hörnet av bersån ståtar en 12 meter hög flaggstång, som med sin vimpel indikerar varifrån vinden blåser.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1926
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Gaspanna 2012
Energiprestanda
238 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Tegel
Tak
Takpannor
Plåtarbete
Brun plåt
Grund
Källargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
iber
Taxeringsvärde byggnad
2 169 000 kr
Taxeringsvärde tomt
2 769 000 kr
Taxeringsvärde totalt
4 938 000 kr

Driftkostnad

El
1 295 kr/mån
Vatten/Avlopp
645 kr/mån
Renhållning
543 kr/mån
Försäkring
229 kr/mån
Gas
3 158 kr/mån
Driftkostnader totalt
5 870 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister