Mer info

Värsjönäs

Värsjönäs Värsjö 6350 – Nordvästra Skåne

Boarea | Biarea 490 kvm | 180 kvm Rum 10 rok
Pris Såld Tomtarea 2 000 kvm

Engelsk inspirerat corps-de-logi naturskönt beläget med vidsträckt strandtomt invid Värsjön i norra Skåne. 10 ha mark varav en parktomt på ca 2000 kvm. Redan vid de pampiga grindstolparna utmed vägen anar man den vackra herrgårdsbyggnaden som skymtar genom den långa lindallén. Välkommen till denna unika gård underskönt belägen i norra Skåne endast 40 minuter från Helsingborg och dryg timme från Malmö. Enskilda visningar!

Bilder

Beskrivning

Värsjönäs

Denna mycket representiva gård stod klar i början av 1900- talet och har under senare år genomgått en omfattande men varsam renovering och tillbyggnad som idag ger ett förstklassigt boende. Nuvarande ägare har lagt ner mycket energi på att skapa en vacker men lättskött trädgård, där det finns stora planteringar av Rhododendron, rosor, hortensior och fruktträd som inramar huset och ger avskildhet och insynskydd. Flertalet stensatta uteplatser finns i olika vädersträck. En stor gräsmatta leder ner till den långa stranden som har egen stor brygga med bad och fiskemöjligheter. Arealen är på cirka 10 ha varav 6 ha är skogsmark. Till fastigheten hör en egen ö i Värsjön.

Huset har generösa sällskapsutrymmen och stora fönster mot altaner och balkonger. Eldstäder, vinkällare, matplatser och många sovrum. Flera badrum, bastu, allt man kan begära för ett bekvämt och ståndsmässigt boende. Trots husets generösa yta har huset en varm och inbjudande atmosfär där rumsindelningen är att utrymmet kan disponeras på ett bra och trivsamt sätt.

 

Denna fantastiska gård är drömmen för den som vill bo på landet, inbäddad i natur och vatten där man kan leva bo och verka med livskvalitet. Möjlighet finns att ha mindre djurhållning såsom hästar eller får. Här finns alla möjligheter för den som önskar sig ett lantligt boende.

Huset lämpar sig även som generationsboende eller någon form av verksamhet.

Gården har närhet till större städer exempelvis Helsingborg och som med enkelhet nås via E4:an som ligger 5 minuter bort.

Ängelholms flygplats nås inom 40 minuter som gör att man enkelt når övriga Sverige och världen. Till Örkelljunga är det ca 12-15 minuter där det finner man all service som kan tänkas behövas.

 

 

Bottenplan

 

BOTTENPLAN

 

Huvudbyggnad

Genom de stora entrédörrarna kommer man in i en stor välkomnande hall med kalkstensgolv. Redan i entrédörren se man  och slås av sjöutsikten genom de stora spröjsade fönstren och de franska dörrarna som leder ut till en stor terrass.. En öppenspis med spiskassett ger mysig atmorsfär och behaglig värme. Rummet har väggpanel och vackra stuckaturer som pryder taket som har en höjd på 3,5 m.

Till vänster finner man den pampiga matsalen i typisk engelsk stil med specialbeställda tapeter och bjälkar i taket. Ett gammalt ekgolv med breda plankor fullända stilen tillsammans med en ektrappa upp till ovanvåningen.

Till höger ligger ett stort sällskapsrum/bibliotek i engelsk stil med vinröda tapeter och sjöutsikt genom två stora spröjsade fönster. Rummet har också fantastiska takstuckaturer. Fiskbensmönstrad stavparkett i ek.

 

 

Västra flygelbyggnaden

Uppförd 2004. Sällskapsrum/ sovrum med öppen spis som har specialbeställd spiskassett. Fiskbensmönstrad stavparkett i ek. Eget badrum med duschkabin. Renoverat 2018, kakel och mosaikgolv. Utgång till stensatt uteplats. välvt blyinfattat fönster samt spröjsade fönster åt tre håll. 

Utgång till stensatt uteplats.

 

Östra flygelbyggnaden

Stort Kvänum lantkök med tjocka bänkskivor i kalksten och stor fransk gasspis samt nyare vitvaror. En trevlig inbyggd fönstersittbänk finns i köket samt utgång till överbyggd terrass. Köket har också en rymlig matplats. Utgång till trädgård med spabad. Köket har renoverats 2017. Gästtoalett med engelsk sanitetsporslin, kakel och mosaikgolv.

 

 

 

 

Ovanvåningen

OVANVÅNING

 

Huvudbyggnad

Liten möblerbarhall. Ljust och fint gästrum med inbyggd bokhylla. Stort sällskapsrum med platsbyggda bokhyllor  utgång till balkonger på två håll, inbyggda förvaringsutrymmen. Stort Master bedroom med fönster åt trevädersträck, inbyggda garderober. Samtliga rum har sjöutsikt och utsikt över parken. Stavparkett i ek i samtliga rum. Helkaklat badrum med engelskt sanitetsporslin.

 

Västra flygelbyggnaden.

Stort sovrum med fiskbensmönstrad parkett, fyra fönster varav ett med sjöutsikt

 

Östra flygelbyggnaden.

Gästavdelning med egen ingång. Två sovrum med målad trädgolv och handfat på rummen. Gemensamt helkaklat badrum med sjöutsikt.

 

 

 

 

Källare

KÄLLARE

Huvudbyggnad

Nedgång via matplatsen till källaren med teknikutrymme som består av värmepump, varmvattenberedare samt vattenanläggning. Tre förrådsrum. Bastu med duschrum med mosaikklädda väggar. Pentry med spis, kyl/frys, diskmaskin. Alla golv klinker och mosaikklädda väggar.

 

Västra flygelbyggnaden

Nedgång från sovr/sällskapsrum till förrådsrum, kalkstensgolv och putsade väggar.

 

Östra flygelbyggnaden.

Nedgång från gästavdelningen/kök till helkaklad tvättstuga. Två förrådssrum med putsade väggar. Vinkällare med med tegelklädda väggar. Alla golv i klinker.

Orangeri

Nyuppfört orangeri med spröjsade fönster och lanternin, golv av betongplattor.

Papptak

Yta cirka 40 m2

Övriga byggnader.

Uthusbyggnad bestående verkstad och olika förrådsutrymmen i behov av uppfräschning. Finns ett äldre bygglov från 2014 om riva byggnaden och bygga ett stall. På ön ligger en liten träbyggnad, oisolerade träväggar, golv och innertak av brädor, spröjsade trä fönster,  yttertak plåt, kemtoalett

Två beteshagar med rejält trästaket om cirka ett 1 ha ligger i direkt anslutning till huset.

Övrigt

Huset är förbesiktigat den 15 maj 2019. Area mätning är gjord och energibesiktning är gjord.

För juridisk person krävs förvärvstillstånd. För pris uppgifter ring Fastighetsmäklare Claes Wrede 0727-224747.

Möjlighet till ridbana.

Nuvarande yta som det går att göra ridbana på är ca 40x30 m
Med uppfyllnad går det att få en ridbana på 60x40 m

Säljarna har inte kontrollerat att låset till kassavalvsdörren fungerar. Utomhusspabadet ingår i köpet. Skulle något hända med det innan tilträdesdagen är säljaren inte villig att ersätts det, men erbjuder sig att forsla bort det efter godkännande av köparen.

 

 

 

 

Värsjön

Värsjön är en i stort sett opåverkad klarvattensjö i Helge ås vattensystem,. Ytan är på 2,66 kvadratkilometer och  sjön har ett max djup på 5,9 meter. Bland fisken dominerar abborre, gädda och mört. Fiske med drag, spö och pimperl är tillåtet.

Sjön är ett av EU särskilt utsett Natura 2000 område, som Sverige åtagit sig att skydda. Värsjön har valts ut pga dess speciella karaktär, en ovanlig flora och ett unikt djurliv som skall bevaras för framtiden.

Som ägare till Värsjönäs har man fiskerätt och jakträtt.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Gård
Byggnadsår
1910
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Ytgjordvärmepump IVT från 2002. IVT värmepump Vattenburen golvvärme. El golvvärme i köket.
Energiprestanda
86 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Puts
Tak
Takpannor
Plåtarbete
Koppar
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
1 185 000 kr
Taxeringsvärde tomt
392 000 kr
Taxeringsvärde totalt
2 351 000 kr

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister