Mer info

Enastående hästgård utanför Staffanstorp

Nevishögsvägen 36

Boarea | Biarea 360 kvm | 18 kvm Rum 12 rok
Pris 13 750 000 kr / bud Tomtarea 9 896 kvm

Upptäck denna exceptionella pärla utanför Staffanstorp, en gård med en historia lika storslagen som dess omgivningar. En gång ett domkyrkohemman, nu omvandlad till en oas av elegans och komfort. Mangårdsbyggnaden, som daterar tillbaka till 1879, sträcker sig över 360 kvadratmeter och stoltserar med en genomtänkt och smakfull renovering utförd med kärlek och hantverksskicklighet. Denna gård är också en dröm för hästälskare med sina tre sektioner stall som rymmer totalt åtta hästboxar. Modernitet och bekvämlighet möter tradition och charm med jordvärme, kommunalt VA och fiberanslutning som bevis på att denna gård har ett öga för både det klassiska och det samtida. De rymliga ekonomibyggnaderna från 1900-talet spänner över 1 000 kvadratmeter och erbjuder utrymme för alla dina behov. Här finns plats för allt från bilar till förvaring, med tillägg av en vacker loge som för tankarna till en svunnen tid. Utomhusmiljön med hela 9 896 kvadratmeter tomt. En inbjudande infart med kullerstensbeläggning välkomnar dig till denna idyll, med singlade gårdsplaner som omges av majestätiska kastanjeträd. En parkliknande trädgård omfamnar dig med sin skönhet, med häckar, hortensior och solitära buskar som skapar en fridfull atmosfär. Från ett rymligt trädäck i anslutning till köket kan du njuta av lugnet och skönheten som omger dig.  Denna pärla är idylliskt belägen i Nevishögs gamla kyrkby, en plats som andas historia och lugn, endast en kort resa öster om Staffanstorp. Med närhet till Lund C (12 km), Malmö C (20 km) och Kastrup (45 km) får du både avskildhet och tillgänglighet på ett och samma ställe.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Välkommen till denna imponerande Mangårdsbyggnad som bär på en rik historia av skönhet och kvalitet. Med en imponerande byggarea på cirka 195 kvm och en uppskattad boyta på omkring 360 kvm enligt taxering, erbjuder denna unika egendom en oas av utrymme och charm.

Ursprungligen uppförd år 1879, strålar denna byggnad av karaktär. Den stolta fasaden, konstruerad av lersten under ett majestätiskt tegeltak, välkomnar dig till ett hem som har genomgått en omfattande förnyelse år 1997/1998. Under denna renovering utfördes en total makeover där allt från tak till golvvärme förnyades med skicklig precision och omsorg.

Stig in genom dörrarna och upptäck en värld av klassisk elegans och modern bekvämlighet. Kopplade isolerglasfönster i trä, varsamt restaurerade, bjuder in till naturligt ljus och en känsla av hemtrevnad. Beundra de vackra detaljerna såsom stenfönsterkarmar och plåtbleck, som vittnar om byggnadens robusta konstruktion och tidlösa skönhet.

Inuti möts du av rymliga rum med genomtänkta detaljer och gedigna materialval. Kalkstensgolv i hall och kök ger en känsla av rustik lyx, medan parkettgolv pryder både bottenvåningen och övervåningen med stil och komfort. Takhöjden på bottenvåningen sträcker sig till 2,58 meter och skapar en luftig atmosfär som är perfekt för både vardag och fest.

Njut av det bästa av både inomhus- och utomhusliv med en mindre matkällare under groventrén och en resterande del som vilar på en gjuten platta. Den privata trädgården omger huset med grönska och lugn, med takkuporna som vaktar över det hela med stolt auktoritet.

Denna Mangårdsbyggnad är inte bara ett hem - det är en livsstil. Upplev det bästa av landsbygdens charm och moderna bekvämligheter i denna unika egendom som väntar på att bli ditt nya hem.

 

Bottenvåning:

Stig in genom den imponerande huvudentrén, omgärdad av gedigna pardörrar specialbeställda utifrån originalet, och låt dig svepas in i en värld av tidlös skönhet och sofistikerad stil. Den genomgående hallen välkomnar dig med sin öppna planlösning som sträcker sig upp i nock, där takhöjden når upp till imponerande 6,20 meter och leder till den charmiga punchverandan på cirka 8 kvm som vetter mot den grönskande trädgården.

Inne i Mangårdsbyggnaden hittar du en välkomnande salong med panoramautsikt och ett intilliggande vardagsrum komplett med platsbyggda bokhyllor och en mysig kamin som bjuder in till avkoppling och samvaro. Ett kontor/gästsovrum med angränsande förråd erbjuder flexibla utrymmen för både arbete och vila.

Den omsorgsfullt utformade matsalen smälter samman med det lantliga köket, komplett med en charmig köksö, generösa förvaringsmöjligheter i form av skafferi och en kamin som sätter en extra touch av mysighet till matlagningen. Gästerna välkomnas till den vackra gästhallen som är ansluten till en praktisk gästtoalett och ett städförråd. Groventrén leder till en nedgång till källaren, där ytterligare förvaringsutrymmen och möjligheter väntar.

 

Ovanvåning:

När du kliver upp till ovanvåningen möts du av ett luftigt allrum med en vacker frontespis som blickar ut över den frodiga trädgården, skapande en atmosfär av avkoppling och ro. Två bekväma sovrum och tillhörande badrum med dusch erbjuder privatliv och komfort för både familj och gäster.

En välutrustad tvättstuga/klädkammare erbjuder praktiska lösningar för den moderna livsstilen, medan master bedrummet bjuder på en oas av lugn med sitt intilliggande rymliga badrum komplett med dusch och en avkopplande relaxavdelning. Kuporna med utsikt mot trädgården och gården skapar en ljus och öppen känsla.

ekonomibyggnad

Välkommen till denna egendom med en imponerande ensemble av ekonomibyggnader i en klassisk H-formation, som bär på en rik historia och en osviklig charm. Med en gedigen konstruktion av putsad sten på gråstensgrund och tak av eternit, står dessa byggnader som en tidlös symbol för skönhet och funktionalitet.

Byggnaderna har med omsorg och precision underhållits genom åren, med regelbunden putsning och utbyte av gavelspetsar för att säkerställa deras fortsatta skönhet och integritet. Med gavelspetsarna i stående träpanel som en unik detalj, ger de en varm och inbjudande atmosfär till hela egendomen.

Loge & Förråd:

Med en imponerande byggarea på 425 kvm erbjuder logen och förrådet en mångsidig plats för förvaring, garage och tidigare spannmålsutrymme med kontor. Den rymliga logen är utformad med stora portar för enkel åtkomst och användning, perfekt för exempelvis uthyrning. Med ett öppet utrymme upp i nocken och ett gjutet golv, är detta en mångsidig plats som kan anpassas efter dina behov. El är indragen och tre-fas för att möta moderna krav och behov.

Garage:

Det öppna garaget med en byggarea på cirka 114 kvm erbjuder en flexibel yta med delvis loft och delvis öppet upp i nocken. Även om golvet inte är gjutet, erbjuder detta utrymme ändå en möjlighet för förvaring eller andra ändamål. Observera att ingen el är indragen i detta utrymme.

Stall & Lokaler:

Den imponerande stallbyggnaden och tillhörande lokaler med en byggarea på totalt cirka 460 kvm erbjuder en komplett lösning för hästskötsel och förvaring.

Stall 1 inrymmer fyra boxar med olika mått och takhöjd om cirka 2,68 meter, komplett med vattenkoppar och sadelkammare.

Stall 2 erbjuder två boxar samt en ponnybox med en takhöjd om cirka 2,18 meter.

Stall 3 även känt som gäststallet, rymmer två boxar och har en öppen nock med en höjd till takbjälken på cirka 2,18 meter. Här finns även ett förråd och en festlokal/förråd på gaveln mot väster.

Ridbana:

Egendomen kompletteras med en inhägnad paddock om cirka 800 kvm, med ett underlag av ridbanegrus som erbjuder en perfekt plats för ridning och träning.

Denna unika egendom är en möjlighet att förverkliga dina drömmar om ett liv på landet med alla bekvämligheter och möjligheter du kan önska dig.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1879
Uppvärmning
Jordvärme
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Taxeringsvärde byggnad
2 005 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 160 000 kr
Taxeringsvärde totalt
3 165 000 kr

Driftkostnad

Vatten/Avlopp
538 kr/mån
Sotning
42 kr/mån
Renhållning
330 kr/mån
Försäkring
1 309 kr/mån
Driftkostnader totalt
2 219 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister