Mer info

Ulriksdals Trädgård på Kivik

Äsperöd Ulriksdal 1 – Kivik - Österlen

Boarea | Biarea 308 kvm | 11 kvm Rum 8 rok
Pris Såld Tomtarea 17 587 kvm

Engelsk Midsomer miljö på Kivik. Fastigheten ligger i utkanten av Kiviks samhälle med utsikt över Hanöbukten. Trots att det är ett mycket avskilt och insynsskyddat läge är det ändå bekvämt gångavstånd till affärer, bank och busshållplats. Här anlades under slutet av 1800-talet en engelskinspirerad trädgård med många ovanliga träd. Frodigheten samt samspelet mellan natur och kultur skapar en harmonisk och rofylld trädgård där både fåglar och människor trivs. Den stora artrikedomen gör givetvis trädgården intressant för botaniskt intresserade, men också personer som gläds åt rofyllda och vackra miljöer uppskattar den samstämda miljön skapad av byggnaderna och de olika trädgårdsrummen.  Det vackra tegelhuset med en boarea på 308 kvm är också byggt i slutet av 1800 talet.

Bilder

Beskrivning

Byggnader

HUVUDBYGGNAD.

Vackert tegelhus i 1,5 pl som harmoniserar med trädgården. Byggt i slutet av 1800 talet, med en boarea på ca 308 kvm. Stora härliga sällskapsrum med öppna spisar och en tidstypisk kakelugn. Öppet kök med en extra bred exklusiv spis och vedugn. Utsikten från ovanvåningens fönster ut mot trädgården är fantastisk. Idag används ovanvåningen som kontorsdel men kan enkel byggas om till sovrumsavdelning.

FÖRRÅDSHUS

Den charmiga gamla tvättstugan kan byggas om till gästhus.

VÄXTHUS/ORANGERIE

Med en area på ca 30 kvm byggt med norrländsk fur och murad vägg ner mot trädgården. Som med fördel kan användas som matplats till sommarens tillställningar.

JORDKÄLLARE

I nära anlutning till köket med en area på ca 15 kvm. Här lagras äpplen och rotfrukter.

FRUKTKÄLLARE

Ett 15 m långt förråd som idag används som utställningslokal för engelska statyer och urnor, perfekt som vinkällare. Kommer inte att ingå då den ligger på fastigheten 27:33 som inte ingår i köpet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trädgården

Engelskinspirerad trädgård anlagd under slutet av 1800-talet med många ovanliga träd. Fastigheten omfattar ca 17.600 kvm fördelad på anlagd trädgård, fruktodling och naturmarker. Under de mörka årstiderna kan man njuta av intstallerade ljusspel över damm, bro och lusthus.

Vid första inblick kan man få intrycket att det är en trädgård som kräver mycket skötsel. Men frånsett köksträdgård och olika perennarabatter krävs inga omfattande skötselåtgärder i denna typ av trädgård som just bygger på mötet mellan det vilda och det mera kultiverade.

Mölleån rinner genom ägorna. Kvarndammen med anor sedan 1600-talet kantas av olika rabatter planterade under de senaste 20 åren. En stenbro leder över till ön med lusthus. Detta är den perfekta platsen för höstens kräftskiva i goda vänners lag.

Den gamla bottenplattan till vattenkvarnen som revs i början av 1900-talet har smyckats med grekiska kolonner och följdriktligen döps till "Grekiska templet". Detta är en uppskattad uteplats där man kan njuta av sommarkvällarnas sol.

Handelsträdgården

Nuvarande ägare driver sedan många år en handelsträdgård med inriktning på sällsynta och ovanligare växter. Kundkretsen sträcker sig över hela Svergie.

Övrigt

Fastigheterna kan säljas i bolagsform. Försäljningen avser fastigheterna ÄSPERÖD 1:2, 1:10, 2:1 Mellby 27:43, 3:13.

Växter och plantor i handelsträdgården ingår ej i köpet.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Gård
Byggnadsår
1909 Byggt i slutet av 1800 talet.
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Bergvärme Ivt greenline från 2007
Fasad
Tegel
Tak
Simrishamnstegel
Bjälklag
Trä
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Trekammarebrunn
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
2 523 000 kr
Taxeringsvärde tomt
494 000 kr
Taxeringsvärde totalt
3 198 000 kr

Driftkostnad

El
2 750 kr/mån
Sotning
25 kr/mån
Renhållning
386 kr/mån
Försäkring
694 kr/mån
Driftkostnader totalt
3 856 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister