Mer info

Medelhavskänsla i Bjärred

Södra Västkustvägen 49 – Gamla Bjärred

Boarea | Biarea 444 kvm | 68 kvm Rum 10 rok
Pris Såld Tomtarea 2 407 kvm

Med spektakulär utsikt över ändlös blå himmel, böljande hav och grönskande miljö ligger denna medelhavs inspirerade, exklusiva, arkitektritade villa. Huset är ritat av arkitekt Oliver Lühr som även har ritat Bjärreds kallbadhus. Villan är fördelad på 10 rum med bl.a inomhuspool, gym, biorum, 5 sovrum och genomsyras av kvalité, smakfulla detaljer samt mycket väl genomtänka arkitektoniska lösningar. Flertalet generösa sällskapsutrymmen, såväl inne som ute för familjen eller den stora festen. Beläget på en av Bjärreds bästa adresser är detta synnerligen ett hem utöver det vanliga.

Bilder

Beskrivning

Bjärred

Bjärred är en tätort i Lomma kommun drygt en mil väster om Lund. Bjärred delas in i tre områden; den norra delen Löddesnäs, Centrum och den södra delen som kallas Gamla Bjärred.

Rumsbeskrivning

ENTRÈPLAN 

Betonggolv målat med grå epoxyfärg i samtliga rum med undantag för badrum, tvättstuga och poolrum. Vitputsade inneväggar. Genomgående vattenburen golvvärme.

Entréhall (Från gården i österläge)

Hallen  löper genom hela huset och har ett fantastiskt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier mot innergården på vänstersidan.  Infällda spotlights i taket. Utgång till atriumgård med stor uteplats.

Stor tvättstuga med gott om förvaringsmöjligheter och med klinkergolv. Bosch tvättmaskin och torktumlare 2015 samt torkskåp. Från tvättstugan har man också smidig utgång till dubbelgaraget (med fjärrstyrda portar) som är rejält tilltaget. Golvvärme även i garaget.

Trappa upp till plan 2.

Stort ljust biorum en halvtrappa ned med mörkläggningsmöjligheter, stor bioduk samt sex sköna biostolar. Klinkergolv och vitputsade väggar.

Fantastiskt poolrum med stora, öppningsbara glaspartier ut mot atriumgård. Mycket generös takhöjd, infällda spotlights i taket och klinkergolv. Poolen mäter 3 X 6 meter med ett djup på 1,4 m. Separat dusch och wc. Här finns även utrymme för gym eller spa/relaxavdelning. Utgång till en mindre uteplats med härlig morgonsol.

Mycket generös och ljus sällskapsavdelning med braskamin och i öppen planlösning med köket, Imponerande takhöjd om ca 5 m. Stora öppningsbara glaspartier mot uteplats i N/O läge och trappa upp till lounge/allrum.  

Välutrustat och öppet kök med gott om förvaring bakom vita luckor. Stor köksö med massiv ekbänkskiva, spis 90 cm med induktionshäll (Smeg/Modena, 2011) och spisfläkt (Gram). Diskmaskin Miele, amerikansk kyl/frys 90 cm (Gaggenau 2011) och stort panoramafönster med underbar havsutsikt., Infällda spotlights i taket.

Serveringsrum med vinkyl (Cylinda 2011) och ytterligare kyl/frys (Cylinda 2011), Lucka in  till köket.

Separat sovrumsavdelning med badrum och egen ingång. Perfekt för en au pair eller som hemmakontor.

Entré (Väster). Ljus och luftig, med fantastisk utsikt ut mot havet.

 

PLAN 2

Samtliga rum har italienskt klinkergolv med undantag för ett sovrum som har ekparkett. Genomgående vattenburen golvvärme även här.

Ljus övre hall med utgång till två stora takterrasser. 

Tre sovrum i väster med stora fönsterpartier och öppen havsutsikt. Ett ytterligare sovrum med lantlig vy.

Ljust och fräscht badrum med dusch och wc.

Lounge/Allrum med uppgång från köket. Stora fönsterpartier och med utgång till takterrass. 

Huset har trädäck/takterrasser om ca 185 kvm där man kan utnyttja alla väderstreck och det är byggt på ett sätt som är anpassat efter ljuset och årstiderna. Ett unikt hem på bästa adress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terrasser och uteplatser

 

TERRASSER OCH UTEPLATSER

Botten plan Stor uteplats i söderläge och en i N/O läge. Mindre uteplats i österläge. Stor takterass i alla väderriktningar.

Område

Bjärred är en tätort i Lomma kommun drygt en mil väster om Lund. Bjärred delas in i tre områden; den norra delen Löddenäs, Centrum och den södra delen som kallas Gamla Bjärred.

Orten har en barnvänlig strand mot Öresund och en 524 meter lång badbrygga, en av Sveriges längsta badbryggor med ett kallbadhus längst ut, där det även finns en restaurang. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om. Bjärred är naturnära, småskaligt och dessutom med utmärkta förbindelser. 

Med närheten till E6 tar du dig snabbt norrut och söderut, men vill du låta bilen stå så har du en tät busstrafik som snabbt tar dig både till Malmö och Lund.

Bjärred erbjuder både grundskolor samt ett flertal förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalité är en av de många faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit. Lomma kommun har sedan många år tillbaka legat på topplaceringar och fått utmärkelser för bästa skolorna i Sverige. Kommunen har dessutom många fritids-/idrottsföreningar.

Kommunikationer

Med närheten till E6 tar du dig snabbt norrut och söderut, men vill du låta bilen stå så har du en tät busstrafik som snabbt tar dig både till Malmö och Lund. I Lomma öppnar en Pågatågsstation i december 2020 och förbinder då kommunen med järnvägsnätet.

 

Övigt

Förråd, två garageplatser och två platser i carport.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2006
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Ytjordvärme (Nibe) Vattemburen golvvärme
Energiprestanda
46 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas isoler
Fasad
Putsad tegel
Tak
Pulpettak Papp (Dubbelt)
Bjälklag
Betong
Stomme
Tegel
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Betongplatta
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
7 600 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 996 000 kr
Taxeringsvärde totalt
9 596 000 kr

Driftkostnad

El
4 167 kr/mån
Vatten/Avlopp
589 kr/mån
Renhållning
292 kr/mån
Försäkring
1 125 kr/mån
Driftkostnader totalt
6 172 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister