Mer info

Strandtomt med goda kommunikationer

Stora Vasholmen 6 – Vaxholm

Boarea | Biarea 131 kvm | 5 kvm Rum 7 rok
Pris Såld Tomtarea 3 200 kvm

Välkommen till detta paradis på Stora Vasholmen ett stenkast från Vaxholm. Mycket goda kommunikationer med endast 15 min till Vaxholm och 1 timme in till Strömkajen med flertalet avgångar dagligen. Denna underbara strandtomt med välskött hus samt stort båthus/gästhus är verkligen speciellt. Egen sandstrand och stor brygganläggning med segelbåtsdjup. En sann skärgårdsdröm.

Bilder

Beskrivning

Fastigheten

Denna välskötta fastighet har verkligen allt man kan önska sig. Stor sjötomt med sol från morgon till kväll på den egna stranden med stor brygganläggning. Huvudhus i gott skick som renoverats de senaste åren till fin standard. Stora sociala ytor med rymligt kök och anslutande matsal samt generöst vardagsrum. Matsal och vardagsrum med öppen spis samt braskamin. Fullt utrustat kök med magisk utsikt över vattnet. Utgång åt öster till frukostaltan och i väster till middagsverandan. På entréplan finns även ett gästrum och helkaklat badrum med dusch samt tvättmaskin. Övre plan erbjuder allrum med stor altan med milsvid utsikt. Master bedroom med bra förvaring samt två mindre sovrum med väl utnyttjad förvaring i kattvind. Helkaklat badrum med dusch.

Det gamla båthuset används idag som både förråd och gästhus. Delen mot vattnet är idag förråd med stor potential till att skapa ett uterum med stora dörrar ut mot vattnet, endast ett par meter från strandlinjen. I bakdelen av båthuset finns idag ett stort gästrum med flera sängar samt en bastu med sjöutsikt. Här återfinns vattenanläggningen med vattenrening. 

Den grönskande tomten är sluttande mot vattnet med flera terrasseringar och avdelningar för sittplats och skugga under soliga dagar. En vacker gammal jordkällare kyler drycken under varma sommardagar. Tomten utgörs till stor del av gräs och en del planteringar samt häckar. Stranden och bryggan är väl underhållen och till bryggan finns ett par bojjar som nyligen kontrolleratas med dykare med nya schackel och fästen.

Sammantaget en sann skärgårdsdröm med allt man kan önska. Välkommen på visning!

Stora Vasholmen

Stora Vasholmen är belägen strax söder om Tynningö runt hörnet från Vaxholm. Ön nås med Waxholmsbåt med tät och regelbunden trafik via Waxholmsbolaget. Ön består av 21 fastigheter av varierande storlek. Det råder god grännsämja och sammanhållning på ön. Man har årligen gemensamma städdagar samt en rad aktiviteter såsom en välkänd Varpatävling samt stort midsommarfirande. Det finns en del gemensamma ytor på ön med bland annat en sandstrand, ängar och ett mycket trevlig båthus där årliga kräftskivor och andra kalas äger rum. På norra delen av ön finns en brygganläggning där en båtplats för den aktuella fastigheten ingår. Här finns även ett par gästplatser.

Vasholmen nås enklast med båt från Vaxholm vilket tar ca 15 minuter eller från Strömkajen nedanför Grand Hotêl i Stockholm vilket tar drygt 1 timme. Under sommarmånaderna finns en speciell pendlingstur som går tidig morgon med frukostservering och anlsuter till Strömkajen kl 8.

Mer fakta

Avtalsservitut villa mm, Last
01-IM4-37/786 - 1, 1937-02-17

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 1 015 000 kr
Mark, värde: 3 384 000 kr
Summavärde: 4 399 000 kr

Taxeringsår: 2015
Byggår: 1909
Värdeår: 1939

Vatten/avlopp:

Avlopp via sluten WC tank, 10m3, töms 1gång/år á ca 10.000 kr. Ny bädd för BDT vatten. Vattenrening placerad i båthus.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1909
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Direktvärmande el
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Takpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Svart plåt
Grund
Torpargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt/enskilt sommarvatten. Enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
1 015 000 kr
Taxeringsvärde tomt
3 384 000 kr
Taxeringsvärde totalt
4 399 000 kr

Driftkostnad

Värme
417 kr/mån
El
417 kr/mån
Vatten/Avlopp
833 kr/mån
Samfällighet
233 kr/mån
Renhållning
375 kr/mån
Försäkring
650 kr/mån
Övrigt
250 kr/mån
Driftkostnader totalt
3 175 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister