Skärgårdens bästa utsikt

Örnnästet på Stora Timrarö har troligtvis den mest häpnadsväckande och underbara utsikten i hela skärgården med sagolika solnedgångar samt välgenomtänkt och stilren husdesign på en av skärgårdens högsta punkter. Helt unikt skärgårdsboende med alla bekvämligheter, komplett med kommunalt vatten och avlopp, året runt trafik via Waxholmsbolaget. Allt redo för sommarens äventyr. Här bor man på en av öns största tomter, högst upp på berget - fritt från grannar och helt insynsfritt med enkel access via medföljande UTV samt dubbla båtplatser. Modernt designade byggnader med generösa öppningsbara glaspartier och en vacker fasad av cederträ. Underbar pool med härligt altandäck samt trappa ned till egen brygga med båtplats. Möjlighet att uppföra ytterligare ett hus som gästhus eller generationsboende på den stora plana tomten. Bekvämt och underhållsfritt skärgårdsboende med allt man kan önska, säljs fullt möblerad och kan tillträdas snabbt om så önskas.

Adress Södra bergsvägen 10 Område Timrarö
Boarea 132 kvm Rum 5 rok
Pris 19 500 000 kr / bud Tomtarea 3 737 kvm

visning

Privata visningar - kontakta Ted Bauer för tidsbokning
Intresseanmälan

Fastigheten

Här njuter du av skärgårdslivet med generös sjöutsikt och trafiken via Furusundsleden som tar kryssningsfartygen in och ut ur Stockholm. Lugnt och stilla med högt & fritt läge samt insynsfritt med underhållsfria byggnader.

Till Stora Timrarön tar du egen båt och förtöjer via boj på din egen brygga som även är förberedd för båtlift om så önskas. Väljer du istället Waxholmsbåten som trafikerar ön året runt kan du enkelt köra din packning till huset med tillhörande fyrhjuling. Under sommarmånaderna trafikerar även Mathem ön med matleveransen direkt till din egen brygga.

Huvudhuset har en öppen planlösning där köket knyts ihop med vardagsrummet mitt i huset står en braskamin för uppvärmning vintertid eller mysfaktor sommartid. Kök och matplats blir ett med den stora terrassen utanför då man öppnar de stora altandörrarna som går att öppna i tre väderstreck. 

Taket är utskjutande och skyddar fasad och fönster vilket skänker behövlig skugga under de soliga dagarna. Master bedroom ligger i ena änden av huset med utsikt över vattnet och de två andra sovrummen i den andra änden så att alla i familjen erbjuds avskildhet om så önskas. Helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och wc. Genomgående bra förvaring.

Takterrass med magnifik 360 graders utsikt där man kan avnjuta utsikten över Stockholms skärgård med omnejd. Gästhus med öppen planlösning som går att göra om till vardagsrum och två sovrum. Helkaklat badrum med dusch och vedeldad bastu som bjuder på ljus och fantastisk sjöutsikt och ger bekvämlighet sommar som vinter. Gästhuset fungerar utmärkt för gäster eller egna tonårsbarn.

Poolen om 8 * 4 meter med skjutbart pooltak och generöst altandäck är det självklara valet för svalka under sommarmånaderna. Garage/förrådsbyggnad med plats för fyrhjuling samt förvaring.

Vill du fortsätta utveckla fastigheten ger den generösa byggplanen på 100 + 40 kvm och därtill Attefallshus, goda möjligheter att skapa efter dina behov, kanske finns önskemål om en egen padelbana.

Boendet fungerar året runt, vinter som sommar. Waxholmsbolaget trafikerar Stora Timrarön året runt. Att ta sig till Vaxholm för handling eller ett restaurangbesök tar dig mindre än 30 minuter. Tio minuter bort ligger Linanäs med båtmack, affär och restaurang, 20 minuter söderut finns kända Grinda wärdshus. Det finns flera alternativ för båtplatser på fastlandet på bekvämt avstånd så som t ex Dyviks Marina med både, mack och butik eller Skeppsdal brygga. Alternativt åker man raka vägen hemifrån innerstaden, Lidingö, Nacka eller Danderyd inom 60 minuters båtfärd.

Stora Timrarö

Den vackra skärgårdsön Stora Timrarö i Stockholms skärgård är den största ön i Furusundsleden och mäter cirka 1,5 x 0,6 km och höjer sig 48 meter över havsytan. Den bilfria ön är naturskön med varierande växtlighet, klippor och stränder samt närhet till vatten.

Ön är perfekt belägen med endast 5 minuters egen båtresa från fastlandet i närheten av Åkersberga (30-40 minuters bilfärd från Stockholm). Waxholmsbolaget trafikerar även ön med fast färjetrafik. Se waxholmsbolaget.se för mer information. 

Dokument

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2015
Byggnadstyp
1 plans fritidshus med takterrass
Uppvärmning
Luftvärmepump samt el-element
Fönster
3-glas
Fasad
Cederträ
Tak
Sedum
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Plintad grund
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Mobilt - Fiber installeras under 2022
Taxeringsvärde byggnad
1 784 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 954 000 kr
Taxeringsvärde totalt
3 738 000 kr

Driftkostnad

El
500 kr/mån
Vatten/Avlopp
208 kr/mån
Samfällighet
208 kr/mån
Försäkring
500 kr/mån
Driftskostnader totalt
1 417 kr/mån
Till toppen
Alla bilder