Mer info

Parhus i fjällen med goda hyresintäkter

Murklans väg 12 – Tännäskröket

Boarea 218 kvm Rum 8 rok
Pris 6 750 000 kr / bud Tomtarea 1 201 kvm

Liftnära parhus som säljs som en fastighet, med sydvästläge och utsikt mot fjällvärlden. Parhus Renen är beräknat för 16 bäddar (8 bäddar / del). Fjällhuset är byggt med hög standard, genomtänkta detaljer och påkostade materialval i samklang med naturen. Det är vackert placerat i sydväst läge, med utsikt mot fjällvärlden och den norska gränsen. Huset ligger invid Tännäskrökets liftsystem, längd- och skoterspår samt Rogens naturreservat, nära Funäsfjällens stora utbud på aktiviteter året runt. Tännäskröket är förutom skidåkning, vandring, fiske och den storslagna fjällmiljön känt för sin fokus på arkitektur, design och mat.  Huset är utformat med stora sociala ytor, härlig takhöjd och ljusinsläpp. Det är utrustat med braskamin, bastu, två badrum per enhet, egen terrass, platsbyggda våningssängar, förråd samt anslutet till fiber. Större del av möblemang och köksutrustning ingår.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Nedre plan med ingång till rymlig hall med praktiskt klinkergolv samt torkskåp.
Luftigt och ljust sällskapsrum med utsikt i flera väderstreck, dubbel takhöjd, braskamin, kök i öppen planlösning och matplats för tio personer. Golv i vitlaserad furu och träpanel på vägg. Utgång till terrass med hänförande utsikt och sol från förmiddag till kväll.

Kök
Grönmålade skåp, bänkskiva i massivt trä, massivt furugolv samt träpanel på vägg. Kyl/frys, ugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, mikrovågsugn samtliga från Electrolux, diskho i rostfritt stål. Köksö med bänkskiva i trä och god förvaring.

Badrum med träpanel samt grönt klinker på vägg och golv, wc med kommod, kombitvättmaskin/torktumlare från Electrolux, handfat och dusch med glasvägg. Bastu. 

Övre plan/loft, öppet ned till nedre plan, med tre stora sovrum med garderober varav ett med två platsbyggda våningssängar. Badrum med dusch med glasvägg, wc med kommod och handfat. Träpanel samt grönt klinker på vägg och golv.  

Större del av möblemang och köksutrustning ingår, kontakta oss för mer information.

Uppvärmt förråd för skidor mm. Mindre förråd på övre plan in anslutning till badrummet.

Parkering med plats för 2-3 bilar (A-huset) samt 4-6 bilar (B-huset).

Område

Genom att teckna hyresförmedlingsavtal med Tännäskröket så kan ni enkelt och smidigt hyra ut ert hus för att finansiera ert boende. Tännäskröket ombesörjer bokning, betalning, avsyning och gästservice. 

Restaurang Arran är nominerad av White Guide och boendet är omskrivet som ett av fjällvärldens finaste.

I Tännäs finns något att göra både sommar och vinter. Tännäskröket har 5 liftar och 17 nedfarter och från Tännäs når du Nordic Ski Center som är en av världens största spårsystem med över 30 mil preparerade längdspår som binder samman hela Funäsfjällsområdet. Området är också populärt för skoteråkare och skoterlederna omfattar 450 kilometer som pistas regelbundet. 

Tännäskröket är en del av Destination Funäsfjällen och delar gemensamt liftkort med Ramundberget, Tänndalen, Funäsdalsberget, Kappruet och längdparadiset Bruksvallarna. Tillsammans utgör de Skandinaviens största skidsystem med 136 nedfarter. Här finns även 423 km cykelleder, flera hundra kilometer vandringsleder med 30 utvalda Guldturer, 10 KulTurer och 60 Topp Turer på over 1000 meter, samt fler än 200 fjällsjöar och 300km strömmande vatten på ett och samma fiskepass. Tännäskröket är anslutet till Nordic Ski med 300 km preparerade längdspår. I Tännäs finns även ett eget microbryggeri och den unika chansen att se urtidsdjuret myskoxen i sin hemmiljö. 

Området har alltid förknippats med jakt och fiske och ligger precis vid Rogens Naturreservat som även kallas "Sveriges sydligaste vildmark". Det är ett mycket särpräglat landskap som formades under istiden och det har några av Sveriges bästa fiskevatten, särskilt känt för sin harr. I naturreservatet finns också möjlighet till paddling och vandring i fantastisk miljö. I Tännäs ligger det populära Myskoxhägnet som har öppet året runt. Här får man träffa ett verkligt urtidsdjur i sin naturliga miljö. Bygdens äldsta kyrka ligger i Tännäs och dessutom Sveriges högst belägna på hela 648 meter över havet. Tännäskrökets alpina skidanläggning lockar en bred målgrupp. Barnfamiljer och off-piståkare samsas i denna pittoreska anläggning. Detta är verkligen en dold pärla med varierad och rolig terräng för utförsåkning av alla svårighetsgrader. Du kan välja mellan sammanlagt 17 nedfarter belägna på de två bergen Hemkröket och Mellankröket. Om man vill åka utanför pisten finns här riktigt brant och häftig friåkning. Tillsammans med friåkningsprofilerna Jon Wagenius och Tom Oliver Hedvall har här tagits fram drygt 20 offpist repor fyllda med både naturliga och konstruerade "drops" och hopp. Vid Tännäskrökets skidanläggning finns idag en värmestuga, skiduthyrning och sportshop samt restaurangen Árran. Árran betyder eld på samiska och är omnämnd i White Guide som en av fjällvärldens bästa restauranger. Vid anläggningen finns även en spakåta som kan hyras med bastu, bubbelbad och relaxavdelning. 

KOMMUNIKATION 

Till Tännäs kan man ta sig med bil, buss, tåg, flyg och/eller taxitransfer. 

Bil Snabbaste resvägen från Stockholm är via Gävle, Bollnäs och Sveg. Väglag: trafikverket.se eller 0771-921 921 Avstånd till Funäsfjällen:
Från Stockholm 580 km
Från Göteborg 680 km
Från Sundsvall 300 km 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 697 000 kr
Mark, totalt värde: 265 000 kr ().
Summavärde: 1 962 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2020
Värdeår: 2020

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2019
Byggnadstyp
Fritidshus (2 parhus i en enhet)
Uppvärmning
Luft-luftvärmepump samt elradiatorer/golvvärme
Fasad
Liggande fjällpanel, järnvitriol
Tak
Mörkgrå pannplåt
Bjälklag
Träbjälklag
Stomme
Träregelstomme
Grund
Platta på mark
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Ventilation
Frånluftsventilation med självdrag
Taxeringsvärde byggnad
1 697 000 kr
Taxeringsvärde tomt
265 000 kr
Taxeringsvärde totalt
1 962 000 kr

Driftkostnad

El
2 042 kr/mån
Vatten/Avlopp
825 kr/mån
Sotning
100 kr/mån
Samfällighet
412 kr/mån
Renhållning
258 kr/mån
Försäkring
583 kr/mån
Övrigt
42 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 261 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister