Mer info

Skärgårdsdröm vid Skärmaröviken

Skärmaröviksvägen 2 – Skärmarö

Boarea | Biarea 90 kvm | 30 kvm Rum 4 rok
Pris Såld Tomtarea 2 720 kvm

Välkommen till detta rofyllda, sjönära läge på Skärmarö, Värmdö. Plan och högt belägen tomt, med såväl gräsytor med vackra syrener, som skogspartier med blåbärsbuskar och ljung. Omgiven av hästhagar, skog och vatten, ligger detta oerhört smakfullt arkitektritade och helt nybyggda hus från Sommarnöjen. Detta gedigna hus om 90 kvm har generösa ytor för umgänge, tre sovrum samt badrum. Stora skjutglaspartier öppnar upp mot en fantastisk terrass längs hela husets långsida med eftermiddags- och kvällssol och hänförande sjöutsikt. I viken nedanför huset finns gemensam brygga med båtplatser samt välskött och mycket barnvänlig sandstrand med långgrunt vatten, sittplatser och grill.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall med platsbyggda garderober samt övrig avhängning. Generöst badrum med el-golvvärme, dusch, wc, handfat i platsbyggd kommod med smarta förvaringslösningar samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare i skåp.

Kök, matplats samt sällskapsrum i öppen planlösning med ett fantastiskt ljusinsläpp genom de stora glaspartierna längs hela långsidan av huset mot den generösa terrassen och utsikten över viken. Mellan matplatsen och sällskapsdelen finns en braskamin som effektivt sprider värme i hela huset. Det välutrustade, snickarbyggda köket har helintegrerade vitvaror såsom induktionshäll, ugn, diskmaskin samt kyl/frys. Väl utnyttjade, stilrena ytor och genomtänkta förvaringslösningar med bl.a el-utag i skafferiet för köksmaskiner. Effektiv luftvärmepump med AC finns installerad. 

Tre bra sovrum, varav två har flertalet platsbyggda garderober. 

Utöver huvudhuset finns även tre röda friggebodar/gästhus på tomten med eget, gemensamt utedäck och egen infart med plats för parkering. Två av dessa hus är vinterbonade, varav det ena är inrett med komplett kök med spis/ugn och diskmaskin samt ett stort badrum med dusch, wc, handfat och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. De övriga två småhusen har sovplatser, förvaringsutrymme samt praktiska förråd. Det grävdes ner ett helt nytt avlopp hit under 2016.

I övrigt finns två mindre förråd på tomten varav det ena har el samt värme indraget. Det är även förberett och draget elrör till södra delen av tomten om man i framtiden vill bygga ett Attefallshus.

Område

Saltarö tillsammans med Skärmarö bjuder på ett härligt skärgårdslandskap med hav och natur inpå knuten. I området ligger även Saltarö Tennisklubb och seglarskola. På Saltarö finns även förskola, fotbollsplan, flera havsbad med badklippor och sandstränder, simskola, tennisbanor, boulebanor, bondgård med hästhagar, stora strövområden i naturreservat, sommarkiosk mm. Närhet till restaurangen i Bullandö marina samt Siggesta gård. Restaurangen Saltarö mat ligger vid Saltarö allé väg, på väg ner mot badet.

Saltarö Skärmarö Bryggförening är en ideell förening med uppgift att underhålla föreningens bryggor samt hyra ut bryggplatser till tomtägare inom Saltarö och Skärmarö. De tillhandahåller även gästplatser för mer information se http://www.ssbf.eu/.

På 10 minuter med bil tar man sig till Hemmesta. Här finns matbutik, restauranger, lite småbutiker och långtidsparkering för de som väljer att ta bussen in till stan. I Hemmesta finns även en stor idrottsanläggning med innomhushall, tre fotbollsplaner och elljusspår. Även skolor, förskolor och fritidsgård finns i området.

Vid Mölnviks köpcentrum finns ett stort utbud av butiker, restauranger, matbutiker och gym.

Goda kommunikationer med busshållplats vid Skärmarö strand ca 200m från huset. Buss 462. Det tar ca 20-30 min till slussen.

Info

Saltarö badet är beläget på andra sidan viken. Hit cyklar man på ca 10-15 min eller 3-4 min med bil. Där finns tennisbanor som kostar 100kr/tim, trampolin från klipporna ut i havet samt hopptorn. Kiosk med lättare maträtter och minilivs. Simskola. Midsommarfirande. Se mer på länk: http://www.saltaro-skarmaro.com/

Båtplats finns i viken ca 250 m nedanför tomten och kostar ca 800-900kr beroende på storlek av båt. 2 meters båtdjup. Bord, stolar, solstolar och grill finns vid badplatsen.

Fiberavtal är teknat i två år och kan övertas. Det kostar 299 kr/månad första året och därefter 399 kr/ månad. 

Bredband: telia 100/100

Värmdö köpcentrum:

http://www.värmdököpcentrum.se/butiker_service/

Värmdö marknad:

http://varmdomarknad.se/butiker/

Ordförande i samfällighetsföreningen: LENA BJÖRKLUND STOEHR -+46857168766

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2017-2018
Byggnadstyp
Enplanshus
Uppvärmning
El: Luftvärmepump/element
Fönster
3-glas, energifönster
Fasad
Trä
Tak
Bitumen
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Zink
Grund
Plintad grund
Vatten och avlopp
Egen brunn 2011, Nytt avlopp 2012
Ventilation
Mekanisk
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
1 912 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 254 000 kr
Taxeringsvärde totalt
3 166 000 kr

Driftkostnad

Värme
417 kr/mån
Sotning
16 kr/mån
Samfällighet
150 kr/mån
Renhållning
168 kr/mån
Försäkring
225 kr/mån
Driftkostnader totalt
976 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister