Mer info

Österby Gård

Österby Gård – Näshulta

Boarea | Biarea 845 kvm | 100 kvm Rum 22 rok
Pris Såld Tomtarea 35 141 kvm

Ungefär två mil söder om Eskilstuna i den vackra och lätt kuperade sörmlandsnaturen, med åker- och ängsmark genombrutet av skog med stort inslag av ädellövträd finner vi Näshulta socken. Här, högt på en kulle vid Näshultasjön, ligger Österby Gård som varit i samma släkts ägo sedan den uppfördes i slutet av 1800-talet. Fastigheten består av 3,5 hektar mark med lång egen strandlinje. På fastigheten står en imponerande huvudbyggnad om 620 kvm från 1895, en flygelbyggnad, en bagarstuga och ett charmerande badhus. Välkommen till en härlig gårdsmiljö med mycket vackra omgivningar.

Bilder

Beskrivning

BYGGNADER

MANGÅRDSBYGGNAD, CA 620 KVM

Uppförd 1895 efter ritningar av Max Hermelin som ett slags mellanting mellan en herrgård och en burgen villa. Taket i modifierad karolinerstil kröns av en flaggbalkong och en utsmyckad skorstenskrona. En stramt imponerande exteriör följs upp av en lika imponerande interiör i 1800-talsstil med mäktig takhöjd, rik stuckaturutsmyckning och stora kakelugnar. På bottenvåningen finns fem sällskapsrum och en på 1920-talet tillbyggd köksdel med frukostmatsal, två jungfrukammare och serveringsrum. Under köksaltanen finns pannrum.

Övervåning med sex sovrum och badrum från 1950-talet. Alla sovrum har eget tvättställ. Vind med imponerande takstolskonstruktion och en flaggbalkong. Hela huvudbyggnaden är i behov av renovering förutom fasaden som är nyputsad. Se bifogad besiktning för mer information.

 

FLYGEL, 225 KVM

Troligtvis den ursprungliga mangårdsbyggnaden från 1890-talet, moderniserad 1944 och 1980. Huset är cirka 225 kvm fördelat över två plan. Entréplan med kök och stora sällskapsutrymmen med utgång till plan gräsmatta. Övervåning med fyra sovrum, badrum och tvättstuga. Renoveringsbehov.

 

BAGARSTUGA

Charmig bagarstuga som idag används som förråd. Kan göras om till gästhus.

 

GARAGE

Tvåbilsgarage med förrådsvind, el och vatten.

 

VATTENTORN

Cistern inbyggd i utsmyckad byggnad. Ej i bruk.

 

BASTU

Träbyggnad i sportstugestil vid sjön. Vedeldat aggregat.

 

BADHUS

Klassiskt badhus nere vid sjön, med härlig snickarglädje från slutet av 1800-talet.

 

RENOVERINGAR

Jordvärme i huvudbyggnad, 1995.                

Nya lunetter på vinden, 2000.

Nytt tegeltak flygeln, 2000.          

Nytt tegeltak bagarstugan, 2001.        

Ny plåt på kökstaket, 2007.                

Ny värmepump flygeln, 2007.  

Målning av stora taket, 2009.          

Fasad stora huset, 2012.

Ny takfot och nya stuprör på höga delen av huvudbyggnad, 2013.               

Renovering av skorsten kökstaket, 2013.                                                

Underhåll av fönster efterhand senast hela södra sidan 2013.  

Renovering av stolparna vid infarten görs våren 2014 när vädret tillåter.

 

TOMTEN

Fastigheten består av 35 141 kvm mark med lång egen strandlinje. Parktomt med anlagda gräsmattor och grusade gångar i anslutning till byggnaderna. Från huvudbyggnaden sluttar tomten ned i söder till bastu och badhus. Nedanför flygeln finns en egen badplats med brygga. Fastighetens norra del består av två stora ängar, här fanns tidigare en tennisbana.

 

Charmig grannbebyggelse med stall som drivs av en arrendator.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1895
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Bergvärme
Fasad
Puts
Tak
Plåt
Stomme
Timmer
Grund
Torpargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt VA kommer hösten 2014.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
1 927 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 309 000 kr
Taxeringsvärde totalt
3 236 000 kr

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister