Mer info

Sjötomt - Guldboda, Muskö

Österuddsvägen 24 – Muskö

Boarea 126 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Tomtarea | Vattenarea 3 949 kvm | 2 561 kvm

Fantastiskt lantställe väl beläget i syd/väst på Muskö, med direkt anslutning till Mysingen och öppet hav. Här bor du insynsskyddat med strålande sjöutsikt och härlig kontakt med natur och vatten. Synnerligen väldisponerat bostadshus med upp till fem sovrum samt två ytterligare gästhus belägna på bryggan. Sammanlagt upp till 16 färdiga sängplatser för gäster till den stora festen. Stor brygganläggning med segelbåtsdjup, båthus och plats för flertalet stora båtar. Total areal om 6 510 kvm, varav mark 3949 kvm.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Stort vardagsrum med utgång till en av trädgårdens flera uteplatser. Denna i syd/västläge på granithällen med sol hela dagen. Vardagsrummet har platsbyggda bokhyllor samt en stor öppen eldstad. Vacker matplats med utrymme för stora sällskap samt stort burspråk med hänförande sjöutsikt. Nyslipat (2018) parkettgolv i eukalyptus liljor med linjer i mahogny. 

I det anslutande köket finns en rejäl gas- och elspis med ugn och separat varmhållning, generösa bänkytor med serveringsdel, diskmaskin och utgång till en liten separat köksentré med K/F, städskåp, förvaring och tvättmaskin (Miele). Rakt utanför entrén finns en specialbyggd mat- och vinkällare.

I den nyare tillbyggnaden, som byggdes 1985, finns en välkomnande entré med klinkergolv i terrakotta, en helkaklad entrétoalett med dusch. Golvvärme. Från entrén når man direkt den stenbelagda uteplatsen i söderläge, med plats för större matbord och grillplats.

Fem sovrum förenas i en lång, glasad hall, vilket ger sjöutsikt från samtliga rum. I bortre delen av nytillbyggnaden finns ett rymligt, inbjudande master bedroom med öppen spis, eget badrum (2018), toalett och dusch med golvvärme och vidare en walk-in-closet. Egen utgång till trädgården med liten uteplats under tak. 

Övrigt

Sovstuga på bryggan med fyra fasta platser och liten soffa, golvvärme. Stort sjöviste med allrum/sovrum, öppen spis och kokvrå. Duschrum med förbränningstoalett (2010). Vedeldad bastu med sjöutsikt. 

Härlig brygganläggning med plats för långbord eller solbadande gäster. Stranddel för de yngre med grundare vatten innanför bryggan. Båthus med plats för daycruiser. I båthuset finns ett rum (2010) med egen ingång och övernattningsmöjligheter. Segelbåtsdjup in till bryggan efter noggrannt genomförd muddring på 80-talet. Pålning av brygganläggning skedde 2013. Renovering av Båthus och brygga (2013 och 2018) Installation av nytt avloppssystem 2015. 

På norrsidan av fastigheten finns en carport för 2 bilar, ett uppvärmt hus med verkstad och separat förråd. I öster vedbod/trädgårdsförråd nära vattnet. Flaggstång, skiftande landskapsarkitektur, ängsmark, sten och plana gräsmattor. Sommarvatten och egen brunn för vintervatten.

Område

Samfälligheten har en fin grusbana för tennis, samt plats för bollspel och lek på ängar. Detta bara några minuter bort. I dag ägs fastigheten av juridisk person.

http://www.guldboda.se/

Ca 40 minuters bilresa eller en timme och 20 minuter från Stockholm till Muskö med pendeltåg och buss. Ca 1.5 km till busshållplats Södra Muskö, SL-buss till skola och centrum i Ösmo med pendeltågsstation, affärer, bank och simhall. Golfbana i Körunda, Ösmo samt vid Nynäshamn. I området finns stora allmänningar med vackra promenadvägar, stora skogsområden med bär och svamp samt stora fiskevatten som tillhör området där även nätfiske är tillåtet. På Muskö finns en lanthandel och vid Mickrums brygga hittar ni Sjökrogen med båtmack, vidare en Pizzeria.

Från Guldboda har man ett fantastiskt utgångsläge för dagsutflykter och längre turer. Strax utanför finns många mindre obebodda öar att göra strandhugg på och en bit längre ut finns bl a Nåttarö, Rånö, Utö och Ålö i skärgårdens yttersta havsband. Här finns all upptänklig service, fantastiska sandstränder med härliga bad, populära skärgårdskrogar och så klart fina fiskevatten. 

Ca 2 mil alt ca 15 minuters båtfärd till idylliska sommarstaden Nynäshamn som är ett utmärkt utflyktsmål, I Nynäsbukten hålls segeltävlingar (OS 1912!), och i hamnen finns tillgång till duschar och bastu och stor båtmack. Längs hamnstråket finns ett stort utbud av mysiga restauranger och fik av olika slag. Flanera bland de röda små hamnbodarna där man kan fynda lokala läckerheter, och missa inte Nynäs rökeri med olika delikatesser. I närheten av hamnen finns spaanläggning och i centrum bankomat, apotek, diverse butiker och serviceinrättningar.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1939 (Ombyggt 1985)
Byggnadstyp
Enplanshus
Fönster
Isolerglas/2-glas
Fasad
Trä och tegel
Tak
Tegel
Grund
Gjuten betongplatta
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Taxeringsvärde byggnad
1 073 000 kr
Taxeringsvärde tomt
3 569 000 kr
Taxeringsvärde totalt
4 642 000 kr

Driftkostnad

El
3 583 kr/mån
Vatten/Avlopp
325 kr/mån
Försäkring
958 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 867 kr/mån

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister