Mer info

LILLA TORNÖ - EN SKÄRGÅRDSDRÖM

Lilla Tornö – Möjaskärgården

Boarea 200 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Tomtarea 67 824 kvm

Området nordost om Möja där havet öppnar sig och horisonten breder ut sig över Nassafjärden, i riktning mot Ålands hav, betraktas av många som skärgårdens bästa läge. Här ligger Lilla Tornö, en av skärgårdens mest magnifika öar om knappt sju hektar med fri sikt mot horisonten i öster och öppet vatten mot solnedgången i väster. En för Stockholms skärgård mycket sällsynt kombination, så för finsmakaren ges här en unik chans att förvärva ett sommarnöje i en klass för sig på egen ö.

Bilder

Beskrivning

DETALJERAD BESKRIVNING

Lilla Tornö köptes 1917 av Krister Littorin, Ivar Kreugers närmaste man och vice VD i Svenska Tändsticksaktiebolaget. Littorin bebyggde ön och tillbringade många helger och somrar här och än idag ägs fastigheten av samma familj.

 

Lilla Tornö har en fantastiskt vacker natur med karga klippor och skyddade strandvikar, vitsippsäng, blåbärsskog och bergsplatåer med makalös utsikt. Naturen bjuder på blåstång, havsörn, strömming och torsk. Förutom den stora ön ingår några mindre kobbar och abborrgrund. Fastighetens areal mäter 67 824 kvm.

 

Läget i skärgården är perfekt för saltstänkta utflykter till Stora och Lilla Nassa, Kallskär, Ängskär osv. I Långvik på Möja, fem minuter bort, finns mataffär, brevlåda med dagstidning och Waxholmsbåt som går från Strandvägen eller Strömkajen flera gånger om dagen

 

BYGGNADER

Huvudbyggnaden om ca 200 kvm färdigställdes 1918 och rymmer fyra sovrum, duschrum, kök och ett stort, härligt vardagsrum. Från vardagsrummet nås en stensatt terrass med magisk havsutsikt och sol från morgon till kväll. Huset bevarar många fina originaldetaljer, bl.a. platsbyggda snickerier, eldstäder i alla rum och i vardagsrummet finns en praktfull öppen spis som ursprungligen skänktes till Littorin av Louis De Geer på Leufsta bruk.

 

I den skyddade viken på västra sidan av ön finns ett sjöviste om ca 50 kvm plus en tillhörande sjöbod. Här finns en äldre brygga för båtar och bad och på södra udden finns ytterligare en brygga.

 

Byggnaderna är varsamt omhändertagna men är idag i behov av renovering. Vattentoalett finns men avloppsanläggningen behöver bytas ut. Elektrisk förbränningstoalett är installerad. Borrad brunn för vatten finns, samt en sjövattenpump som med fördel kan kompletteras med avsaltningsanläggning för fri tillgång till färskvatten.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Fritidshus
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Direktverkande el
Taxeringsvärde totalt
4 955 000 kr

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister