Mer info

Genuin Gotlandsgård mellan Visby och Ljugarn

Buttle Stora Velinge 813 – Gotland

Boarea | Biarea 220 kvm | 100 kvm Rum 7 rok
Pris Såld Tomtarea 50 000 kvm

I lantliga Stora Velinge i Buttle socken möter denna genuina gotlandsgård i mycket gott skick med en huvudbyggnad om ca 220 kvm. Gården består av huvudbyggnaden med flygel, gästhus, stor lada och ett traktorgarage. Allt är mycket välskött. Byggnaderna är placerade runt en stor gårdsplan med gräsytor och grusad körväg för in och utfart. På huvudbyggnadens baksida en gammal uppvuxen fin trädgård med fruktträd av olika slag.

Bilder

Beskrivning

Länk hembyggdsförening

https://www.hembygd.se/buttle/about

buttlehembygdsforening@gmail.com

Byggnadsbeskrivning

Huvudbyggnad i två plan med 5 sovrum. Entréplan med vardagsrum, kök, matsal, två sovrum, hall, duschrum och separat wc. 

Övre plan med tre stora sovrum och övre hall.

I flygeln finns i tvättstuga och förråd.

Gästhuset, om 100 kvm, har alla bekvämligheter för ett eget hushåll, med bl.a nytt VA, wc, dusch samt tillbyggt 2014. Här finns kök och vardagsrum i öppen planlösning med tak i nock och ett sovloft. Tre fina, rymliga sovrum, ett med direkt utgång till det stora trädäcket med utsikt över de omkringliggande fälten med gammaldags kalkstensmurar.  Kaklat badrum med wc.

Ladan har byggts om och endast en mindre del har fortfarande hästboxar. Större delen av ladan utgörs nu av två stora "salar" som är helt renoverade med nya ytskikt. Vita målade väggar och golv av plastbehandlad gjuten betong. Ägaren har använt "salarna" till museum för veteranfordon, därav de höga kraven på utförandet av renoveringen. Ladan passar mycket bra för att bedriva olika former av verksamhet i. Sista delen av ladan, tröskvandringen, kan användas som vagnslider med plats för traktor och andra fordon. Separat traktorgarage i egen byggnad.

Uppvärmning med jordvärmepump ger låga driftkostnader.

”Rent Vatten” (Trekammarbrunn, infiltration mm) installation gjordes 2014 för mangårdsbyggnad, gästhuset och ladugården. 

Fiber för Internet mm finns installerad.

Förutom själva gårdsbilden finns ängsmark, utmärkt att ha Gotlandslamm eller kanske hästar i. Total markareal om ca  50.000 kvm (5 ha)

Ett sällsynt tillfälle att förverkliga sin dröm om ett bekvämt boende på landet utan några renoveringsbehov.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Gård
Byggnadsår
1857 ((stall byggdes 1920) Renoverat mellan 1999-2014)
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Vattenburen värme, Jordvärme (1999)
Fönster
2-glas, kopplade
Fasad
Puts på kalksten (år 2000)
Tak
Plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Kalksten
Plåtarbete
Hängrännor av galvaniserad, målad plåt
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber, Comhem, Gruppavtal
Taxeringsvärde byggnad
693 000 kr
Taxeringsvärde tomt
202 000 kr
Taxeringsvärde totalt
895 000 kr

Driftkostnad

Sotning
45 kr/mån
Renhållning
88 kr/mån
Försäkring
667 kr/mån
TV-anläggning/internet
350 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 150 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister