Mer info

Unikt sjöställe i västerläge

Fiversättraön 17 – Fiversättraön

Boarea | Biarea 136 kvm | 5 kvm Rum 8 rok
Pris Såld Tomtarea 4 616 kvm

Välkommen till skärgårdstorpet Fiversättraön, eller "Stråholmen" som ön kallades i S.O.S. - En segelsällskapsresa 1988. Fastigheten ligger i bästa västerläge med sol från morgon till sen kväll. Byggnader i äldre skärgårdsstil med genomtänkt och vackert sammanhållen arkitektur. Lättskött tomt med mjuka klipphällar och vacker skärgårdsnatur. Riktigt bra och skyddad hamn med kristallklart vatten och segelbåtsdjup på insidan av bryggan. Här finns sjöbod, bastu och stort bryggdäck. Det gamla båthuset är ombyggt till festlokal med restaurangkök. Där drevs restaurang Skärgårdstorpet 1994-1999. Två större boningshus och ett gästhus. Dessutom flera bodar och förråd. Fiversättraön nås med Vaxholmsbåt från stan eller Dalarö och här har man nära till ytterskärgården. Handel och krog finns på Kymmendö, två sjömil väster om ön. Vill man åka lite längre finns Utö med sitt värdshus eller vackra Fjärdlång. Välkommen till ett unikt tillfälle att förvärva en fastighet i västläge med strålande sjöutsikt.

Bilder

Beskrivning

Skärgårdstorpet

Första gången man har hört talas om fisketorpet på Fiversättraön är i kyrkböckerna i Ornö kyrka 1862. Kuriosa är att den magre Fiversättran var med på madame Floods bröllop i Strindberg’s Hemsöborna (Kymmendö). Från 1862 fram till 1930 beboddes torpet av Familjen Askengren skomakare och fiskare då det övergavs. Fiversättraön detaljplanerades av Hanninge Kommun 1959. Ön styckades upp i 105 fastigheter. 1959 så startade försäljningen av fastigheterna. Denna fastighet är den enda som fanns före 1959. Fastigheten användes som det ursprungliga skärgårdsstället på Stråholmen 1988 vid inspelningen av Lasse Åberg’s SOS Sällskapsresan. Mellan 1994-1999 drevs Restaurang Skärgårdstorpet på fastigheten. 1999 övergick fastigheten i nuvarande ägares ägo.

 

Övrigt

Trekammarbrunn godkänd av Hanninge Kommun 2016 anlagt i början av 1990. Egen brunn.

Huvudhus renoverat och utbyggt i flera omgångar. Vinterbonat. Ca 96 kvm plus ca 5 kvm vinterbonad glasveranda.

Gästhus byggt 2002. Vinterbonat. Fullt kök, 8 bäddar ca 40 kvm

Bastu byggt 1967 öppen spis, dusch, grästak, ca 14 kvm

Sjöbod. Ca 12 kvm

Nätbod på bryggdäckets bakkant

Restaurang Matsal + kök (tidigare båthus) renoverat och tillbyggt 1992.

Friggebod, 2 bäddar och trinettkök, Vinterbonad

Verktygsbod+förråd vinterisolerad. Ca 25 kvm

Många och stora bryggor och bryggdäck

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1909, 2002
Byggnadstyp
Torp
Uppvärmning
Direktvärmande el
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Permanent-tjärpapp under tegel-takpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Tr
Plåtarbete
Galvat, svartmålad plåt
Grund
Torpargrund
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Installeras fiber, kommande till 2019
Taxeringsvärde byggnad
854 000 kr
Taxeringsvärde tomt
4 163 000 kr
Taxeringsvärde totalt
5 017 000 kr

Driftkostnad

El
969 kr/mån
Sotning
27 kr/mån
Samfällighet
167 kr/mån
Renhållning
230 kr/mån
Försäkring
416 kr/mån
Övrigt
167 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 975 kr/mån

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister