Kungsholmens bästa - rymd, ljus och spektakulär arkitektur

Kungsholmens bästa - rymd, ljus och spektakulär arkitektur

Unikt boende av internationell klass färdigställd 2020 i tidigare industrifastighet med dubbel takhöjd och stora fönster- och glaspartier. Genomgående exklusiva materialval som andas det bästa av nordisk design med en touch av New York. Våningen är ritad av av arkitektkontor Brunnberg och Forshed. Fantastisk utsikt över Karlbergskanalen. Här bor du i din egen lugna oas med den livliga stadspulsen om hörnet. Bra utbud av både restauranger, caféer, promenad- och jogging spår, grönområden, skola, förskola, affärer och kommunikationer. Äkta förening med god ekonomi i fastighet från 1920.

Adress Kungsholms Strand 135B Område Kungsholmen
Boarea 143 kvm Rum | Våning 4 rok | EP
Pris 14 300 000 kr / bud Avgift 6 090 kr / mån

visning

Vänligen kontakta mäklaren 070-777 88 00 för privatvisning!
Intresseanmälan

Interiör
Generös möblerbar hall med betonggolv utan socklar. Fjädergrå väggar. Två dubbelgarderober med belysning (Kvänum). Spotlights i tak.

Vardagsrum med ca fem meter i takhöjd, spotlights i tak, nya fönster (2.8 meter höga) med foliering som skyddar både mot insyn och inbrott som vetter mot Karlbergskanalen. Varje fönster är dessutom försett med larmdetektorer och har fönsterbänkar i sten. Golv i vacker kvistfri Douglasgran. Eldstad.

Platsbyggt kök (Kvänum) med infälld belysning, bänkskiva och stänkskydd i kalksten. Induktionshäll och ugn (Ilve), fläkt (Fjärås), kyl och frys (Siemens), diskmaskin (Siemens).

Bibliotek/gästrum med spotlighs i tak, betonggolv, glasparti från golv till tak mot vardagsrum. Nisch mot vardagsrum, skjutdörr. Olivgröna väggar.

Badrum helkaklat i Norrvange (grå plattor 60 * 30 vägg). Stenskiva och nedsänkt handfat med öppen förvaring nedan och spegel som går hela vägen upp till tak vid tvättstället med infälld blandare. Vägghängd toalett, dusch med infälld blandare samt takdusch samt handdukstork. Infälld ljus-skena i tak. Två infällda vägglampor på vardera sida om spegeln. Elburen golvvärme. 

Tvättstuga med tvättpelare (Siemens), extra kyl och frys (Siemens) samt vinkyl (Dometic). Grått klinker på golv med sockel mot vägg. Fjädergrå väggar. Lucka för smutstvätt från övervåning. Handfat i rostfritt med förvaring ovan.

Trappa i Douglasgran med infälld belysning och läderlindad handledstång leder upp till den privata avdelningen.

Sovrum med inbyggd garderob med belysning (Kvänum), glasvägg mot vattnet/vardagsrum. Väggar i olivgrönt, golv Douglasgran, vita socklar samt spotlights. Mörkläggningsgardiner.

Master bedroom med tre inbyggda garderober med belysning (Kvänum). Väggar i olivgrönt, golv Douglasgran med vita socklar, glasparti från golv till tak mot vattnet/kök/matplats. Spotlights i tak. Mörkläggningsgardiner.

Klädkammare med platsbyggd skohylla och hängare för kostymer.

Badrum med platsbyggd kommod med dubbla handfat i marmor. Infällda blandare i vägg, infälld spegel, dusch med infälld blandare och takdusch. Duschytan har mörkgrått kakel i fiskbensmönster på väggen, vägghängd toalett, två handdukstorkar, elburen golvväme. Marmorplattor på golv och kalksten på vägg.

Larm Verisure.

Brf Bojen 14 ligger i en industrifastighet från 1920- och 1930-talet i mycket bra skick och består av 47 lägenheter och en lokal med hyresrätt. Lägenheterna med ingång från Fridhemsgatan 55 är nyproducerade och omvandlades från kontor till bostadsrätter år 2008. De på Kungsholms strand 135B byggdes 1972 då fastigheten ombildades från industri till att bli hyreshus. Vindsvåningarna på plan 9 och 10 byggdes om till bostadsrätter 2010.
Föreningen har en kommersiell hyresgäst.

Stammar
I samband med nybygget 2008 byttes alla stammar för lägenheterna i uppgången Fridhemsgatan 55. Under 2015-2016 byttes alla stammar i lägenheterna på Kungsholms strand.

Tvättstuga
Samtliga nyproducerade lägenheter har tvättmaskin och torktumlare. Den gemensamma tvättstugan är belägen på plan 3 i Kungsholms strand trapphuset och har 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. En tvättpelare som inte behöver bokas finns utanför tvättstugan.

Förråd
Varje lägenhet har ett eget förråd någonstans i fastigheten.

Hiss
Kungsholms strand har en stor hiss, Fridhemsgatan en mindre. Man kan gå emellan trapphusen inne i fastigheten. Det finns handikapphiss, barnvagns- och cykelförråd vid Fridhemsgatans entré. Båda uppgångarna har rymliga trapphus.

Parkeringsmöjligheter
Bfr Bojen 14 har varmgarage med port från Fridhemsgatan. Kostnad för bilplats 1.500:-/mån inkl moms och för mc-plats 500:-/mån. Garageplatserna får hyras enbart av föreningens medlemmar. Det är nästan alltid några års kö för att få en plats. Garageplanen delas med grannföreningen Brf Chokladfabriken.

Bilägare som är mantalsskriven i stadsdelen kan söka tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och fastighetskontoret på tel: 08-508 263 00. Alternativt löses tim- eller dygnsbiljett på plats.

Tv och bredband
Huset har kabel-tv från Comhem och grundutbudet ingår i månadsavgiften. Internetuppkoppling går via fiberoptik hos Bahnhof, 100 megabit per sekund, och kostar 150 kronor/månad (obligatoriskt).
För Digital-tv tecknas separat avtal med Comhem. Telefon: 0771-55 44 44. Hemsida www.comhem.se

Gård
Grannföreningen Brf Chokladfabriken har en större del av gården med egna trädgårdsmöbler. Bojen 14 har en tredjedel närmast porten från innergården. Den delen är soligast. Föreningens egna (vita) trädgårdsmöbler får nyttjas av föreningens medlemmar.

Gemensamhetsutrymmen
Bojen 14 har inga gemensamma utrymmen utöver tvättstugan och inget rum för övernattning som medlemmarna kan utnyttja.

Renoveringar Kungsholms strand 135 B
2015-2016 byttes stammarna också i uppgången Kungsholms strand.
2017 renoverades hela trapphuset i Kungsholms strand 135 B.

Historia
Fastigheten är en f d chokladfabrik vilket har skapat den speciella karaktären. Många känner igen den upplysta neonskylten Tag alltid Tulo som suttit på gaveln mot S:t Eriksbron sedan 1950-talet.

Pågående renovering (klart innan våren/sommaren)
Föreningen har påbörjat renovering av fasad och fönster.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.0399200
Lägenhetsnummer
00101
Våningsplan
EP
Hiss
Ja
Förening
brf Bojen 14
Byggnadsår
1920 och 2019
Till toppen
Alla bilder