Mer info

Hästgård med generösa ytor och stor potential

Löksätter 306 – Söder om Örebro

Boarea | Biarea 250 kvm | 65 kvm Rum 8 rok
Pris 9 500 000 kr / bud Tomtarea 255 221 kvm

Varmt välkomna till denna trevliga hästgård om ca 10 hektar. Förvärv för mer åkermark och skog finnes .  Stor potential och bra intäktsmöjligheter. Mangårdsbyggnaden om ca 250 kvm med två flyglar/gästhus om vardera ca 30 kvm erbjuder plats för den stora familjen eller generationsboende. Huvudhuset fördelas över två plan med social planlösning på entréplan samt den privata avdelningen med sovrum på övre plan. Väl underhållet men av äldre stil och skick. Bägge flyglarna med vatten och avlopp och kan enkelt användas som enskilda boenden.  Utöver huvudfastigheten finns stallet med 12 boxar, kontor och förråd samt ladugårdsdelen för förvaring och garage. Här finns även de nyligen installerade solpanelerna som ger en effektiv energiförbrukning för hela gården. Möjlighet till ytterligare förvärv finns fastigheten Löksätter 2:14 med gårdscentrum innehållande två soldattorp samt en ladugård. Varmt välkomna till Löksätter!

Bilder

Beskrivning

Fastigheten

Huvudhuset öppnar upp med välkomnande hall som utgör navet i huset med ingång till såväl matsal, arbetsrum som vardagsrum samt trappen till övre plan. Här finns gäst wc samt plats för avhängning. Matsalen knyts samman med köket och har plats för 8–10 personer. Fullrustat kök med bra arbetsytor renoverades för ca 10 år sedan och har egen entré mot gårdsplanen. Vardagsrum och salong med öppen spis. Arbetsrum/sovrum med förvaring. Övre plan med allrum för kontor framför den stora balkongen med underbar vy över åkrarna. Här finns ett vardagsrum, tre sovrum samt ett badrum. 

Flyglarna/gästhusen knyter samman till huvudhuset och skapar en fin inramning av gårdsplanen. Fördelat på ca 30–35 kvm vardera med indraget vatten och avlopp gör att dessa enkelt kan fungera som helt egna hushåll generationsboende  eller utslussning för tonårsbarn.

Sammantaget är huvudhus med flyglar välskött och ett mycket hemtrevligt boende redo för nästa generation att ta över. Husen värms upp av jordvärme i kombination med solenergi och har därför en bra energiförbrukning sett på helåret.

Intill fastigheten finns den väl tilltagna ladugården innehållande stall med 12 boxar. En boxplast hyrs i området ut för ca 1400–1500 kr/månad, vilket om man inte vill använda stallet själv bli en fin inkomst. Ladugårdens andra del innehåller en större förrådsavdelning och även uppe på loften ovan stallet finns full av praktisk förvaring och utrymmen. På kortändan finns garage och verkstad.

Solpanelerna på taket av ladugården ger ca 18 000 kr i mindre elräkning per år och installerades under 2020.

Som tidigare nämnt ingår även grannfastigheten Löksätter 2:14 i denna försäljning och består av ca 15.000 kvm tomt vilket gör totalen på bägge fastigheterna till drygt 25,5 ha. Denna fastighet består av två torp i bra skick samt tillhörande lada med förvaring och hyrs idag ut till en årskostnad av ca 100.000 kr.

Åkermarken runt om fastigheterna arrenderas på korttidskontrakt av en granne och kan vid egen hästverksamhet enkelt användas för bete och hagar. Här finns även en gammal paddock som kan rustas upp.

Sammantaget är detta en mycket trevlig och välskött gård med stor potential för såväl den stora familjen som entreprenören. Här bor man ca 30 minuter från Örebro, 20 minuter från Kumla.

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister