Charmig vindsvåning med internationell touch

Charmig vindsvåning med internationell touch

Den eleganta Ateljén, med sin särpräglade karaktär, längst upp i Åkerlundska Villans östra flygel har en modern och internationell touch. Den öppna planlösningen i den välplanerade tvårummaren har djupa fönsternischer och fönster i två väderstreck. Takhöjden når hela vägen till nock, vilket ger ett unikt ljus från både träd- och skärgård som lyser upp hela våningen. Med stor altan över Åkerlundska villans entré och utsikt över lindallén stärks den exklusiva känslan. De vackra fönstren mot öst skänker även en skärgårdsromantisk vy över den lilla hamnen och de vackra Dalarövillorna. Master bedroom har gott om förvaring och är rymligt. In genom fönstren flödar ljuset från områdets parker.

Adress Åkerlundska villan - Ateljén Område Dalarö
Boarea 80 kvm Rum | Våning 2 rok | Plan 2
Pris 6 300 000 kr / bud Avgift 2 790 kr / mån

Fastigheten

På idylliska Dalarö, i en av landets vackraste och mest spektakulära villor, erbjuds nu möjligheten att leva skärgårdsliv i ett hundra år gammalt privatpalats, förenat med alla moderna bekvämligheter som gör livet enkelt, avslappnat och bekymmerslöst.

Affärsmannen Erik Åkerlund uppförde villan 1921, och här bjöd han in dåtidens societet till storslagna fester och bjudningar vid vattenbrynet. Nu lever villan upp igen och återfår sin forna prakt och storslagenhet.

Med respekt och vördnad för historia och ursprung omvandlar BRF Jungfrufjärden anrika Åkerlundska villan till nio moderna och exklusiva bostäder, alla med unika planlösningar, egen karaktär och bevarade ursprungsdetaljer.

Arkitekt är Pierre-Emmanuel Vial, Archistudio och entreprenör Cred AB.

Att bo i Åkerlundska villan handlar inte bara om en vacker och välplanerad bostad. Här har du också tillgång till fri havsutsikt, strandlinje och brygga samt en majestätisk slottsträdgård.

Flera privata och sociala ytor uppförs, en stor pergola, stensatta uteplatser och nya planteringar. Här finns även en bastu vid strandkanten, gym, övernattningslägenhet samt privata parkeringar.

Gräsklippning, trädgårdsskötsel, snöskottning samt städning av allmänna ytor ombesörjs av lokala entreprenörer, vars avgift inkluderas i månadsavgiften.

Åkerlundska villan erbjuder ett modernt och bekvämt skärgårdsliv precis vid vattnet, i en storslagen och historisk byggnad utan motstycke.

Juridisk person godkänns som köpare.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
7.82 %
Lägenhetsnummer
  -  6  -  Ateljén - Kopia
Ingår i avgiften
Vatten, Parkeringsplats
Våningsplan
Plan 2
Förening
Brf Jungfrufjärden
Byggnadsår
1921 + 2021
Till toppen
Alla bilder