Ett arkitektoniskt mästerverk

Område Vasastan

Adress Wallingatan 14

Antal rum 7

Boarea 340 m2

Avgift 11 107 SEK / Mån

SÅLD

Beskrivning

Mitt i stan återfinns denna vackra vindsetage om hela 340 kvm i två karaktärsfulla våningsplan. Här bjuds högsta kvalité med materialval från världen över och våningen sätter verkligen standarden för ett arkitektritat hem. Citypuls, restauranger, Internationella skolan och närheten till allt lockar. Hemmet i sig är en modern och vilsam oas som genomgått en minutiös renovering med en härlig blandning mellan originalbyggnadens struktur och moderna arkitektoniska tillskott. Högst upp bjuds sol i tre väderstreck och två generösa takterrasser som fulländar helheten.

Fakta

Förening Brf Rörstrand 6

Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet

Våningsplan 2 tr + etage

Hiss Finns ej

Lägenhetsnummer 6 / 1301

Antal sovrum 4

Energiprestanda 141

Byggnadsår 1892

Ekonomi

Andel i förening 23.769

Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)

Disposition

Två trappor upp i fastigheten tar etagevåningen vid och det inkorporerade trapphuset går hela vägen upp till vindsplanet. Den centralt placerade entrén får ta sin plats, yteffektivt kapprum med tillhörande wc intill. Det stora karaktärsfulla köket är specialritat med komplett maskinell utrustning, dold förvaring och platsbyggda möbler såsom kökssoffa med grovt linnetyg och matbord i marmor – specialgjord couture för hemmet. Sällskapsytorna är mycket generösa med stor matplats och sittgrupp mot öppen spis. Exklusiva ljusa plankgolv från Dinesen mot mörkare träbeklätt tak. Bibliotek/arbetsrum med platsbyggd inredning. Ett härligt master bedroom med dold förvaring och integrerad badrumslösning fulländar våningsplanet.
 
På övervåningen en trappa upp har råvindskänslan medvetet bevarats med grovt golvtegel mot originalträ i taket. Här återfinns en cental atelje med stort bord för mysiga middagar eller arbete hemifrån och inbjudande vinkel med soffgrupp. Mot innergården vetter två stora takterrasser som skänker en härlig öppenhet i våningsplanet där sol bjuds i tre väderstreck. I fil ligger tre fina sovrum med bad- och duschrum på respektive flank. Välkommen till ett fulländat hem av internationell klass i magnifik sekelskiftesfastighet på Wallingatan.

BRF

Brf Rörstrand 6 ombildades 2001 (tidigare bostadsförening) och är belägen på Wallingatan 14 och 14 A. Föreningens fastighet förvärrvades 1919 och består av ett flerbostadshus om 4 våningar med 14 lägenheter och 1 bostadsrättslokal.
 
Fastigheten är uppförd 1892.
 
Föreningen äger marken.
 
Föreningens ekonomi är mycket välskött med låga lån. Avgiften betalas kvartalsvis och täcker bl.a. bas-TV, varm- och kallvatten, värme, fastighetsförsäkring, tvättstuga, sophämtning samt städning av trapphus. Det finns inga diskuterade avgiftsförändringar, kapitaltillskott eller kända förändringar av föreningens ekonomi.
 
ComHem levererar tv och bredband. Fiber är indraget i fastigheten.
 
Utförda renoveringar:
- Rörstambyte har skett succesivt och stammarna är i bra skick.
- El-stigar har bytts succesivt och är i bra skick.
- Tvättstuga. Vitvaror är utbytta i omgångar, samtliga under senare delen av 2000-talet.
- 2002/2003 lades nytt tak.
- Gårdtrall byggdes 2009.
- Uppvärmningssystem. Rengöring av samtliga ledningar gjordes 2010 och varmvattencentral installerades 2011.
- Installation av nya varm och kallvattenrör i fastigheten 2011.
- Sopsug installerades 2012.
-Trapphus helrenoverat 2013.
- Gård. Vattentätades 2014.
- Uppvärmningssystem. Fjärrvärme samt ny panna installerades 2015.
 
Diskussion om eventuell fasad och fönsterrenovering inom några år.
 
Grill, cykelställ, bord, stolar och värmelampa på innergård.
 
Q Park finns i grannfastigheten.
 
Till bostadsrätten hör källarförråd om ca 10 kvm.

Ansvarig mäklare

Johan Derelöv

johan@wrede.se

072-166 10 20

Wrede Fastighetsmäkleri
Jungfrugatan 27
114 44 Stockholm

Till toppen