UNIK ETAGE MELLAN CITY OCH SKÄRGÅRD

Område Kvarnholmen

Adress Mjölnarvägen 24

Antal rum 4

Boarea 159 m2

Avgift 7 285 SEK / Mån

SÅLD

Beskrivning

En industrifastighet, från 1912 med karaktäristisk arkitektur och klassiskt tegelröd fasad, har omvandlats till ett högkvalitativt bostadshus i Riksbyggens regi. Som kronan på verket skapades en unik etagevåning om 159 kvadrat med en helt egen utformning, speciellt framtagen av arkitektur- och designbyrån Koncept Stockholm.

Denna våning karaktäriseras av 5,5 meter i takhöjd, ytterst stilsäker interiör design och en majestätisk utsikt över vattnet från alla rum. Man njuter av soluppgång och utsikt över såväl innerskärgården som Djurgården.

Välkommen till vackra Kvarnholmen och ett trendsäkert hem av internationell klass.

Fakta

Förening Silo III

Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet

Våningsplan 9

Hiss Finns

Lägenhetsnummer 1091 / 1801

Antal sovrum 2-3

Ekonomi

Andel i förening 3.5921

Ingår i avgift Värme, vatten, kabel-TV (basutbud) & bredband

BRF Silo III

Föreningen omfattar 41 bostadsrättslägenheter.
 
Brf Silo III delar tillsammans med grannföreningen Brf Qvarnen på en gemensamt tornrum/festlokal belägen på plan 10 och 11 i huset, ett gym belägen på entréplanet i huset samt en terrass belägen på berget bakom huset. Brf Silo har även ett hobbyrum, barnvagnsrum, cykelrum och soprum/miljöstation i entréplan. Uteplats på berget söder om fastigheten med pergola och grill nås via gångbro från plan 8. Lägenhetsförråd tillhörande varje lägenhet är beläget på plan 8. Innergård med upplysta bergsväggar, sittplatser och lekytor. Parkeringsplatser ordnas i garage i det intilliggande huset Qvarnen Tre Kronor.
 
Det är separat varmvatten- och eldebitering per lägenhet. Faktura kommer i samband med månadsavgiften. För denna lägenhet uppskattas driftskostnad/månad till 900 kr.
 
Lägenheterna är utrustade med en mediacentral för tele, data, TV vilken är integrerad i elcentralen.
 
 

Fastigheten & våningen

Fastigheten bebyggdes 1912 och silot ritades av arkitekten J B Jensen. Huset har ett trapphus med två entréer, en huvudentré från sjösidan samt ytterligare en entré från baksidan av huset.
 
Medan Rits Arkitekter har stått för ombyggnaden av själva huset har arkitektbyrån Koncept Stockholm anlitats för att maximera potentialen inne i våningen. Koncept utgick från det unika läget mellan city och skärgård och inspirerades av byggnaden i sig:
 
– Silon står stadigt i tegel, sten, trä och stål och dessa material återkommer inne, säger Anna Berntman på Koncept Stockholm. Alla material är valda med omsorg; fina material av hög kvalitet som känns gedigna och åldras vackert. Läget mellan city och skärgården har ett speciellt ljus och en rymd som vi ville fånga, och därför har vi jobbat med sekvenser av ljusa kulörer.
 
Våningen karaktäriseras av 5,5 meter i takhöjd, ytterst stilsäkra interiör design och en majestätisk utsikt över vattnet från alla rum. Ett magnifikt spetsbågsfönster sätter tonen i det sociala utrymmet där kök och vardagsrum smälter samman i en öppen, elegant planlösning medan master bedroom ligger i en privatare del av våningen, med eget badrum och klädkammare. Här njuds fönster åt öster med soluppgång över innerskärgården från sängen. På nedervåningen ryms även ett arbetsrum med utsikt över Djurgården. En trappa upp finns sovrum och rymligt badrum med stora pardörrar som även från badet öppnar upp mot den vackra fond vattnet utanför utgör.

Nya Kvarnholmen

Kvarnholmen är en ny stadsdel som växer fram i Nacka. Från kajkanten har man utsikt mot Djurgården med Nedre Manilla och Thielska Galleriet rakt över vattnet. Nacka och Lidingö skymtar åt höger, medan Gamla Stan och Söders kyrktorn tittar fram åt vänster. I området planeras det för närservice, skolor, kulturevenemang och restauranger. I anslutning till kajen finns grönområden och båthamn.
 
Med den båtburna Sjöpendeln i SL:s regi, som trafikerar sträckan Nybroviken-Kvarnholmen, tar man sig lätt till och från jobbet med båt. Vill man åka på land tar det en kvart från T-centralen.

Ansvarig mäklare

Harald Ericsson

harald@wrede.se

072-166 10 30

Kontaktperson

Johan Derelöv

johan@wrede.se

072-166 10 20

Wrede Fastighetsmäkleri
Jungfrugatan 27
114 44 Stockholm

Till toppen