Eftertraktad byggmästarvilla på fantastiskt havsnära läge

Unikt tillfälle att förvärva en av de mycket eftertraktade byggmästarvillorna längs med Islingevikens kustband på Lidingö. Wikfors Arkitektkontor ritade 1976 denna gedigna familjevilla med en totalyta på 444 kvm på uppdrag av byggmästarefirman Folke Ericsson. Villan har aldrig varit ute på den öppna marknaden och när familjen Ericsson på sent 70-tal prospekterade de 35 000 kvm som avstyckades från Villa Constantia (som numera inrymmer den indonesiska ambassadörens residens) valde uppdragsgivaren att uppföra den egna familjevillan på den bästa tomten. Villan är en god representant för 1970-talets arkitektur och bedöms ha ett stort kulturhistoriskt värde. Villan ligger insynsskyddad med omedelbar närhet till vatten och hav. Genom de stora panoramafönstren har man en bländande utsikt över Lidingöbron och Islingeviken. Villan är i dagsläget i ursprungsskick, med sitt spektakulära läge och genomtänkta disposition ges möjligheter att utforma ett eget drömboende i världsklass.

Adress Hagkroken 10 Område Islinge, Lidingö
Boarea | Biarea 209 kvm | 235 kvm Rum 10 rok
Pris 55 000 000 kr / bud Tomtarea 1 350 kvm

Ritningsförslag

Ett ritningsförslag har tagits fram för att illustrera hur man skulle kunna förädla Hagkroken 10 till ett drömboende i världsklass.

Med en förbättrad fönstersättning bibehålls villans ursprungskaraktär samtidigt som utsikten blir närvarande från båda våningsplan. Mer än 63 kvm mer boarea skapas. Entréplanet öppnas upp och förstoras, ca 207 kvm boarea i ett plan, med en osedvanligt attraktiv öppen sällskapsdel med direkt access till terrassen och en ev. pool. Sovrumsflygel med 4 sovrum och möjlighet till 2-3 badrum en suite till respektive sovrum. Souterrrängplanet får stora ljusinsläpp och havsutsikt. Mycket goda möjligheter att skapa ett till vardagsrum, hemmabio, ett rymligt gym med spa-del, vinkällare, alternativt en uthyrningsdel med egen ingång. Den sluttande tomten i perfekt sydvästläge inbjuder till pool i anslutning till terrassen, och nedanför skulle en egen köksträdgård kunna växa fram. Kort, ett hem där ingenting lämnas åt slumpen på absolut bästa läge.

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1977
Byggnadstyp
Tvåplansvilla i souterräng
Uppvärmning
Direktverkande el
Fönster
2-glas
Fasad
Tegel
Tak
Betongpannor
Stomme
Betong
Grund
Gjuten betongplatta
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
4 840 000 kr
Taxeringsvärde tomt
13 400 000 kr
Taxeringsvärde totalt
18 240 000 kr
Till toppen
Alla bilder