Mer info

Eftertraktad byggmästarvilla på havsnära läge

Hagkroken 10 – Islinge, Lidingö

Boarea | Biarea 209 kvm | 235 kvm Rum 10 rok
Pris Pris på förfrågan Tomtarea 1 350 kvm

Unikt tillfälle att förvärva en av de mycket eftertraktade byggmästarvillorna längs med Islingevikens kustband på Lidingö. Wikfors Arkitektkontor ritade 1976 denna gedigna familjevilla med en totalyta på 444 kvm på uppdrag av byggmästarefirman Folke Ericsson. Villan har aldrig varit ute på den öppna marknaden och när familjen Ericsson på sent 70-tal prospekterade de 35 000 kvm som avstyckades från Villa Constantia (som numera inrymmer den indonesiska ambassadörens residens) valde uppdragsgivaren att uppföra den egna familjevillan på den bästa tomten. Villan är en god representant för 1970-talets arkitektur och bedöms ha ett stort kulturhistoriskt värde. Villan ligger insynsskyddad med omedelbar närhet till vatten och hav. Genom de stora panoramafönstren har man en bländande utsikt över Lidingöbron och Islingeviken. Villan är i dagsläget i ursprungsskick, med sitt spektakulära läge och genomtänkta disposition ges möjligheter att utforma ett eget drömboende i världsklass.

Bilder

Beskrivning

Ritningsförslag

Ett ritningsförslag har tagits fram för att illustrera hur man skulle kunna förädla Hagkroken 10 till ett drömboende i världsklass.

Med en förbättrad fönstersättning bibehålls villans ursprungskaraktär samtidigt som utsikten blir närvarande från båda våningsplan. Mer än 63 kvm mer boarea skapas. Entréplanet öppnas upp och förstoras, ca 207 kvm boarea i ett plan, med en osedvanligt attraktiv öppen sällskapsdel med direkt access till terrassen och en ev. pool. Sovrumsflygel med 4 sovrum och möjlighet till 2-3 badrum en suite till respektive sovrum. Souterrrängplanet får stora ljusinsläpp och havsutsikt. Mycket goda möjligheter att skapa ett till vardagsrum, hemmabio, ett rymligt gym med spa-del, vinkällare, alternativt en uthyrningsdel med egen ingång. Den sluttande tomten i perfekt sydvästläge inbjuder till pool i anslutning till terrassen, och nedanför skulle en egen köksträdgård kunna växa fram. Kort, ett hem där ingenting lämnas åt slumpen på absolut bästa läge.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1977
Byggnadstyp
Tvåplansvilla i souterräng
Uppvärmning
Direktverkande el
Fönster
2-glas
Fasad
Tegel
Tak
Betongpannor
Stomme
Betong
Grund
Gjuten betongplatta
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
4 840 000 kr
Taxeringsvärde tomt
13 400 000 kr
Taxeringsvärde totalt
18 240 000 kr

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister