Mer info

Solig och vackert intill skyddad natur

Vikstens backe 5 – Fågelbro Säteri

Boarea 205 kvm Rum 8 rok
Pris 12 750 000 kr / bud Tomtarea 984 kvm

Välkommen till Fågelbro Säteri och ett livsstilsboende invid Fågelbro Golf & Country club. Här erbjuds ett bekvämt och ljust året runt boende med flera byggnader och härliga terrasser intill skyddad natur. Hela trädgården är anlagd med både vacker stenläggning, sköna terrasser i trä och diverse smakfullt planterade växter runt om. I trädgården är det även förberett för en pool. Huvudbyggnaden om 177 kvm är i två plan med ljus och rymd från stora fönster och högt i tak. Ytterligare en liten året runt bostad finns om ca 30 kvm inredd med sovrum, badrum och kök/allrum. Intill står ett förråd eller blivande poolhus om 15 kvm, även detta är isolerat och för golfbilar, bilen eller annat står ett isolerat garage om 30 kvm intill tomtgräns. Vikstens backe och detta trevliga område har en vägbom. Fågelbro Golf & Country Club erbjuder en av Sveriges mest attraktiva golfbanor och en fantastisk natur. Här finns även tennisbanor, paddelbanor, utomhuspool, gym och squash. Gourmérestaurangen Fågelbro Krog knyter samman gemenskapen och det ordnas middagar och fester. I Fågelbro hamn erbjuds båtplatser och det finns en fin sandstrand. Fågelbro stall har både ridhus, hinderbana och boxar för uthyrning. Närliggande hotell Fågelbro Hus erbjuder förmånliga priser för boende i området och har restaurang och SPA-anläggning öppet året om.

Bilder

Beskrivning

Fastighetens hela trädgård är väl omhändertagen och genomarbetad med planteringar, generösa ytor av stenläggning samt stora sköna och soliga terrasser av trä. Runt om på samtliga hus samt i trädgården är det fin belysning.

Invändigt på entréplan ligger ett golv av svart klinker med vattenburen golvvärme under. Det är stora fönster och fönsterdörrar runt om vilket kopplar samman den trevliga inne- och utemiljön. Vardagsrum och kök är i öppen planlösning och har en varierande takhöjd på grund av nivåskillnad. Här står en centralt placerad kamin och sprider värme och trivsel dem kalla årstiden. I taket finns både spotlights och infällda högtalare. På detta plan finns även ett litet sovrum, en groventré samt ett helkaklat badrum med WC, dusch och tvättställ.

Köket har hela kyl och frys i rostfritt av märket Husqvarna. Micro och ugn är Siemens, vinkylen mQuvée, diskmaskin Cylinda och inredningen är från Ballingslöv. I tvättstugan groventrén står bergvärmepannan IVT, en centraldammsugare samt en Husqvarna tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Övre planet har genomgående ett golv av parkett, ett stort härligt allrum med högt i tak, stora fönster samt en balkong. Badrummet är generöst och likt ett spa med en fin bastu. Badrummet är helkaklat med klinker på golv, dusch, dubbla handfat från Swedbergs och en vägghängd WC-stol. Detta plan har tre sovrum varav det ena större med en walk in closet. Ytterligare en klädkammare finns här också. 

Gästhuset är ett vinterbonat gästhus med ett eget hushåll. Ett sovrum, ett stort helkaklat badrum med WC, dusch, handfat samt en tvättmaskin. Kök och vardagsrum är i ett och utrustat med en kyl från Smeg, en liten spishäll, diskmaskin och fläkt från Franke. Uppvärmning är golvvärme (el) och under huset finns varmvattenberedaren.

Garaget är isolerat och här ryms en bil eller som nu två golfbilar. I bakre delen är det ett förråd och det extra förrådet eller blivande poolhuset är även det isolerat och har indragen el. 

OMRÅDET

På "Fågelbrohöjden" lät man detaljplanera området och bygga nya vackra villor med permanentstandard. Starten var runt 2007 och idag har ett exklusivt och vackert område vuxit fram med designade hus och välordnade trädgårdar. Vackra vägar, stenläggningar, murar och terrasser att njuta av. Till området finns en bom utan kod så endast behöriga kommer hit.

På gångavstånd finns också en naturlig sandstrand med badbrygga som samfälligheten får nyttja. Vidare promenad genom skogen når vi Strömma och två restauranger och bar, ett välbesökt restaurangliv med härligt solläge och aktivt båtliv som underhållning.

Hela Fågelbro bjuder på en härlig natur och ett fantastiskt skärgårdsväder med mycket sol om sommaren. Det finns stora skogar för promenader och bärplockning och även lantliga vägar att röra sig på. Gourmérestaurangen Fågelbro Krog knyter samman gemenskapen och det ordnas middagar och fester. I Fågelbro hamn erbjuds båtplatser och Fågelbro stall har både ridhus, hinderbana och nytt stall för uthyrning. Närliggande hotell Fågelbro Hus har restaurang och SPA-anläggning. 

Driftskostnader

El: ca 26 000 Kwh/år 
Vägavgifter: ca 4 500:-/år
VA: ca 10 000:-/år
Renhållning: ca 3 500:-/år

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2009/2022
Byggnadstyp
Tvåplanshus och enplanshus
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
3-glas
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Platta på mark
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Mekanisk frånluft
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
3 273 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 995 000 kr
Taxeringsvärde totalt
5 268 000 kr

Planritning

Välkommen på visning

Visning söndag, 21 april 2024, kl 13:00–14:00
Föranmälan krävs. Välkommen!
Spara i min kalender

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister