Mer info

Ljust & lugnt vid S:t Johannes kyrka

Kammakargatan 6 A – Vasastan/Norrmalm

Boarea 81 kvm Rum | Våning 3 rok | 1/2 tr
Pris Såld Avgift 2 997 kr / mån

Med utsikt mot S:t Johannes kyrka, på en tyst och stilla gata, och högst upp på Brunkebergsåsen ligger denna mycket vackra 3 rok. Detaljer som nuvarande ägare varsamt renoverat till öppen social planlösning, öppen spis och egen entré.

Bilder

Beskrivning

Den vackra lägenheten ligger avskilt på ett skyddat och ljust läge och är genomgående mot S:t Johannes kyrka samt den lugna innergården. Hemmet har en egen entré och trappa upp till de stora dubbeldörrarna som leder in till lägenheten och är optimalt planerad med en effektiv hall, mycket förvaring och tilltagna sociala ytor.

Den totalrenoverads mycket smakfullt under 2012 och 2015 då man ändrade vissa delar av planlösningen som öppnar upp genom en effektiv och rymlig hall med plats för avhängning. Hallen delar av de privata och sociala ytorna samt är målad i en mörk ton på väggarna och golvet är handbetsat med rutmönster på originalgolv.

Vardagsrummet har en stor öppen spis som det eldas i och i rummet får det plats både en soffgrupp och ett rejält matbord för stora middagar. Höga fönsterpartier ut mot Kammakargatan och Johannesgatan ger mycket ljus till rummet. Från fönstren ser man den fria himlen och kyrkans vackra grönska.

Köket, som är platsbyggt från Måns & Marcus finsnickeri, har en industriell touch med vitt kakel som löper hela vägen upp till taket i tegelsättning. Dimbara glödlampor med dolt kablage är installerat i kaklet. Bänkskiva av ek, porslinsho från Franke i samarbete med Villeroy & Bosch och en rejäl fläkt och varmluftsugn/gashäll från SMEG samt diskmaskin från Siemens. Ett överskåp är finurligt inbyggt i väggen längs med ena sidan och en hylla med öppna hyllplan på en kortsida. Kyl/frys från SMEG är fristående.

I master bedroom, som ligger in mot gården, är väggarna målade i en svagt grå ton och här finns det plats för en stor dubbelsäng. En rymlig garderob/klk finns i rummet.

Det andra sovrummet ligger även det mot gården och har en platsbyggd garderobsvägg med inredning från Norrgavel som löper längs utmed hela väggen och skapar bra förvaringsmöjligheter. Här finns det även tvättmaskin installerad.

Badrummet är mycket smakfullt inrett med Carreramarmor där golvet har golvvärme (el). 
Dusch med glasvägg, vägghängd toalett från Duravit Starck design, blandare från Huber samt platsbyggt badrumsskåp från Eminess Snickare. En vacker avställningsyta har byggts in under överskåpen som är från Aspen.

Läget på Brunkebergsåsen är mycket centralt och samtidigt påtagligt lugnt och rofyllt. Kyrkoparkens omgärdande och fint utsmyckade byggnader tillsammans med ståtliga S:t Johannes Kyrka gör platsen unik. Kyrkoparken utgör en stor park med fina träd och gröna ytor som tillsammans med de välrenommerade och omtalade skolorna; Internationella samt Franska-skolan ramar in gatan på åsen och ger ett fritt och avskilt läge.

Förråd: Källarförråd.

Gemensamma utrymmen: Sittgrupp på gården. Tvättstuga i källarplan med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt en samlingslokal.

Kabel-TV: ComHem.

Breband: Ownit.

Föreningen:

- Bildades 1982 och är en äkta förening. 22 bostadsrättslägenheter om 2.845 kvm. Inga hyresrätter eller lokaler.

- Inga avgiftshöjningar är planerade under 2019. Inga större renoveringar är planerade.

- Överlåtelseavgift om 2,5 % samt pansättningsavgift om 1 % av prisbasbelopp betalas av köpare.

 
Fastigheten:

- Rörstambyte 1986/1987.

- El-stigare 1986/1987 samt 2006/2007 när man installerade 3-fas.

- Fjärrvärme installerat 1990,  bergvärme installerades 2016 och under 2018 investerades det i en värmeväxlare.

- Inredde vindar 1998.

- Fasad 1994.

- Tak 1994 & 2015.

- Tvättstuga 1998.

- 1998 inreddes vindslägenheter, byttes hissmotor i gatuhuset, ny tvättstuga, installerades belysning i källarförråd och byggde in soprum.

- Skorstenar inkl. rök och imkanaler 2000/2001.

- Gård 2007.

- Reparation av hiss i B-huset 2015.

- Fönster löpande 2015/2016.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
2.74165 %
Lägenhetsnummer
103
Ingår i avgiften
Värme, Vatten och bredband
Våningsplan
1/2 tr
Hiss
Ja
Förening
Brf Hägerberget 42
Byggnadsår
1882
Energiprestanda
119 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
300 kr/mån
Försäkring
310 kr/mån
Driftkostnader totalt
610 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister