Exklusiv villa med pool och milsvid vattenutsikt

Med Stocksunds högsta läge återfinns Villa Solberget, ritat av arkitekt Fritz Halvorsen och byggt 2004. Villan har en totalyta om 480 kvm bestående av tre våningsplan och takterrass med oslagbar panoramautsikt. Villan bjuder på genomgående exklusiva materialval, generösa sällskapsytor och stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Vardagsrum med 7 meter i takhöjd, 7 öppna spisar, murstockar i norsk skiffer, genomgående ektiljor och golvvärme. Exteriört ses välplanerad landskapsdesign av prisbelönta Ulf Norfjell med väl omhändertagen gräsmatta och planteringar. Poolområde med generös pergola och uteplatser av IPA, omringat av natursköna omgivningar och helt utan insyn. Det finns tre parkeringsplatser, carport och friggebod på fastigheten. Välkommen till detta fantastiska boende och ett sant tillfälle för den som önskar bo representativt i Stocksund, med närhet till barnomsorg, centrum, allehanda aktiviteter och pendlingsmöjligheter till Stockholm city.

Adress Granhällsvägen 26 Område Stocksund
Boarea | Biarea 320 kvm | 160 kvm Rum 17 rok
Pris Pris på förfrågan Tomtarea 1 603 kvm

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Fastigheten

Genom elegant trappa i Norsk skiffersten nås huvudentrén som tar dig till första plan. Här möts du av en rymlig hall som leder vidare till den spatiösa köksdelen med all önskvärd maskinell utrustning samt stor köksö som förlängs genom en bardisk. Fantastiskt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier som vetter ut mot alla väderstreck. Via halv trappa från köket nås vardagsrummet med öppen spis och otrolig vy genom högresta panoramafönster samt öppet tak mot övre plan. Vardagsrum och kök omges av en vidsträckt terrass i sydvästläge som vidare tar dig ner till poolområdet och pergolan.

En trappa upp nås sovdelen med fem bra sovrum, alla med garderob och stora fönsterpartier med fantastiska vyer. Master bedroom med badrum en suite, bastu och egen terrass i östläge. Ytterligare badrum med både dusch och badkar samt separat WC finns precis utanför sovrummen. Våningsplanet omfattar även en sällskapsdel med öppen spis.

Högst upp i huset finns den enastående takterrassen med både sjöutsikt och milsvid vy över trädtopparna. Takterrassen fångar upp dagens alla soltimmar och har generösa ytor som ger gott om plats för flera olika möblemang. För att ta sig ut på takterrassen går du genom en innedel med öppen spis, kök och plats för matbord.

Längst ner i huset finns souterrängplanet som omfattar tvättstuga, gästrum, vinkällare, gillestuga samt ett flertal förvaringsutrymmen. Här finns även ett badrum med bastu och stora fönsterpartier med utgång mot poolen.

Huset är placerat på en höjd och tomten består av naturliga trädgårdsinslag. På framsidan finns en stor gräsmatta och ett garage med laddstolpe samt förråd. På andra sidan huset finner du den fantastiska uteplatsen som likt en oas omfattar pool och en trevlig pergola som är delvis inglasad.

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2006
Uppvärmning
Vattenburen värme genom bergvärme samt direktverkande el
Energiprestanda
168 kWh/Kvm och år
Fönster
3-glas
Fasad
Träpanel/läkt, fasadsten och plåt
Tak
Falsad plåt, sedumtak och takpapp
Bjälklag
Betong
Stomme
Betong, stål och trä
Grund
Betongplatta på mark/murar till berg
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
FTX ventilation
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
8 200 000
Taxeringsvärde tomt
7 400 000
Taxeringsvärde totalt
15 600 000

Driftkostnad

Värme
4 167 /mån
El
1 891 /mån
Vatten/Avlopp
625 /mån
Sotning
167 /mån
Renhållning
292 /mån
Försäkring
2 083 /mån
Driftkostnader totalt
9 225 /mån
Till toppen
Alla bilder