Arkitektritad villa med egen brygga på Solsidan

Välkommen till denna arkitektritade fastighet med stor, lummig parkliknande tomt, lätt sluttande ned mot den egna bryggan. Här bor man väldigt lugnt och privat på återvändsgata med generösa ytor i flera plan. Entréplan med väl tilltagen social sällskapsdel bestående av vardagsrum, kök och matplats. Stora fönsterytor mot terrassen som blickar ut över tomten och sjön nedanför. Nedre plan med gym och japanskt rum som båda kan användas som sovrum om så önskas. Här finns även bastu, dusch och tvättstuga. Mellersta plan med tre väl tilltagna sovrum samt badrum. Övre plan byggt 2011, ritades av arkitekten Magnus Ståhl och fick nominering till årets byggprojekt 2011 i Nacka kommun. Härligt allrum med flera användningsområden, som arbetsplats, vardagsrum samt stor terrass ut mot vattnet. Här finns även den privata master bedroom-sviten, med klädkammare och eget badrum samt privat terrass. Sammantaget ett mycket exklusivt boende på Solsidan.

Adress Vitsippsvägen 3 Område Saltsjöbaden
Boarea | Biarea 291 kvm | 3 kvm Rum 8 rok
Pris 26 000 000 kr / bud Tomtarea 1 591 kvm

visning

Privatvisning efter överenskommelse
Intresseanmälan

Fastigheten

Välkomnande hall med bra avhängning samt gäst wc öppnar upp mot sällskapsrummet bestående av stort och  matlagningsvänligt kök med trevlig köksö och anslutande matplats för stora sällskap. Vidare faller blicken på den charmiga öppna spisen och glasade fönsterpartier ut mot terrassen och vardagsrummet.

Den stora terrassen med bubbelbad och generös uteplats blickar ut över vattnet nedanför och är privat avgränsad med vackra växter och planteringar. 

En halv trappa ned från entréplan finner vi två rum, som idag används som gym och ett japanskt tatami-rum men som båda med enkla medel kan göras om till sovrum med egna ingångar. På nedre plan finns även bastu och dusch, tvättstuga samt bra förvaring via förråd och annan förvaring.

En trappa upp når vi tre väl tilltagna sovrum med plats för dubbelsäng, övrig möblering samt bra förvaring. Ett av sovrummen med stor balkong. Centralt placerat finns ett stort badrum.

Högst upp i fastigheten finner vi det senaste tillskottet till fastigheten som 2011 ritades av arkitekt Magnus Ståhl som en privat avdelning bestående av ett öppet och ljust allrum med väl tilltagen terrass med underbar vy över vattnet nedanför. Intill detta härliga allrum finns master bedroom med öppen spis, privat terrass och walk in closet samt badrum en suite. Helt klart en underbar privat plats med rofylld vy över gräsmattan ned mot den egna bryggan och stilla sjön. Flertalet takfönster som sträcker sig från tak vidare ner på väggen och skapar ett vackert ljusflöde.

Trevlig uppfart med både garage och carport samt möjlighet till flera parkeringsplatser intill uppfarten. Vacker pergola över entrén med klängande växtlighet som skapar en välkomnande och varm känsla.

Sammantaget är detta en helt underbar fastighet, perfekt belägen mot Vårgärdssjön med egen brygga och privat läge. Tomten är osedvanligt plan för Solsidan med en stor gräsmatta som sluttar vackert ner mot vattnet och med vackra träd och planteringar som på sommaren skiljer av mot granntomterna och ger en nästan helt privat känsla. Omgivningen är både lugn och tyst på denna återvändsgata på vackra Solsidan. Närheten till både natur och vatten gör sig ständigt påmind samtidigt som närheten finns till kommunikationerna vid Solsidans station. 

Säljaren önskar frånträda 1/7 2023, men är flexibel om tidigare tillträde önskas.

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1959 (Ombyggnadsår 2011)
Byggnadstyp
Tvåplanshus + källare
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
3- och 2-glas
Fasad
Tegel/koppar
Tak
Papp samt koppar
Bjälklag
Trä
Stomme
Lättbetong
Plåtarbete
Koppar
Grund
Gjuten betongplatta
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk
Tv- internetutbud
Telia fiber
Taxeringsvärde byggnad
4 226 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 800 000 kr
Taxeringsvärde totalt
12 026 000 kr

Driftkostnad

Värme
4 000 kr/mån
El
833 kr/mån
Vatten/Avlopp
667 kr/mån
Sotning
83 kr/mån
Renhållning
433 kr/mån
Försäkring
1 083 kr/mån
Driftkostnader totalt
7 100 kr/mån
Till toppen
Alla bilder