Stor lugnt belägen sjötomt med magisk kvällssol

Sjötomt om totalt 3061kvm, varav 1385kvm vatten, på Duvnäs udde med sol hela dagen och och med en helt enastående kvällssol. Den nästan nybyggda villan på totalt 550kvm med fasad och tak i lärkträ, har sjöutsikt från samtliga rum i huset och möjlighet till flertalet sovrum, badrum på grund av den flexibla planlösningen. Stora härliga sällskapsytor där matsal, vardagsrum och kök har en helt öppen planlösning men som även kan skärmas av med skjutdörrar. Terrasser på flera 100 kvm mot sjösidan. Sandstrand, brygga och en helt makalöst vacker solnedgång. Välkommen att boka visning.

Adress Duvnäs udde Område Saltsjö-Duvnäs
Boarea 550 kvm Rum 10 rok
Pris Pris på förfrågan Tomtarea | Vattenarea 1 676 kvm | 1 385 kvm

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Rumsbeskrivning

Villan har de senaste åren renoverats och fått en utökad boarea och vackert modernt formspråk som skall spegla skärgårdens miljöer med lärkträ, grå granit och tallar. 

En del av byggnationen är fortfarande pågående, men det öppnar upp möjligheter att göra egna materialval samt forma sin egen planlösning.

Säljaren kan färdigställa byggnationen enligt önskemål från en köpare.

OMRÅDET


Allmänt om området

I Saltsjö-Duvnäs möter skärgården staden. Här finns charmig villabebyggelse, ett aktivt båtliv och vackra promenadstråk längs vattnet samtidigt som lokala köpcenter och city finns på bekvämt avstånd. Längs med Strandpromenaden finns mysiga Kerstin & Britt, en restaurang och café, med medelhavskänsla och även Olle Nymans Ateljé och konstnärshem med ett välfyllt utställningsprogram. Närmaste bad tas oftast vid Måsungen på endast 2 minuters promenadavstånd. Populära Ringparken med Ringparksstugan ligger centralt i området och erbjuder via Saltsjö-Duvnäs Fastighetsägareförening aktiviteter som bl.a. midsommarfirande. Natursköna Långsjöns naturreservat med omtyckt badsjö finns också på promenadavstånd. Som nyinflyttad i Saltsjö-Duvnäs erbjuds alla medlemskap i Saltsjö-Duvnäs Fastighetsförening. Ett medlemskapet i föreningen innebär att man är med och tar del av de trivselhöjande aktiviteter som föreningen har såsom tennisklubb, bastuflotteklubb, seglarklubb osv. Läs mer https://saltsjo-duvnas.se/ HISTORIA Saltsjö Duvnäs var ett av flera villasamhällen som växte fram längs den nya Saltsjöbanan. Uppdraget att planera det nya villasamhället gick till den framstående stadsplaneraren Per Hallman som ritade en plan som byggde på ett gatu- och vägnät som följde den kuperade terrängen. Hallmans planer kom att förverkligas till stora delar, och är bevarat. Hallman hade också tänkt sig en kyrka, ett torg och en saluhall som aldrig kom att förverkligas. En av Hallmans idéer som dock förverkligades var att bevara den äldre bebyggelsen, och låta den ingå som en naturlig del i området. Området har många välbevarade villor från den första utbyggnadsperioden, 1908-25. Byggnaderna speglar tidens arkitektoniska trender, speciellt nationalromantik och jugend är rikligt representerat. De nationalromantiska villorna kännetecknas av stora tunga volymer med stora, ofta brutna, takfall och spröjsade fönster med små rutor. I många fall klädda med träpanel, målat i gult och rött eller mörkbrunt laserade. Kombinationer av många välbevarade villor, stora ostyckade tomter, och ett bevarat äldre vägnät gör att Saltsjö-Duvnäs bedöms som ett kulturhistoriskt mycket intressant villaområde.

 

Närservice

Ektorp centrum är ett trevligt mindre centrum i närområdet. Här finns flera matbutiker, restauranger samt det populära bageriet/caféet Gateau. I Ektorp centrum finns även frisör, optiker, blomsterhandel, klädbutik, kemtvätt, låssmed, hudvård och kosmetik, tandläkare och sjukgymnaster. För den träningsintresserade finns två gym - Nordic Wellness och AIM studio. I centrala Nacka finns även Nacka Forum samt Sickla köpkvarter med ett digert utbud av affärer, service, restauranger och nöjen.

 

Kommunikation

På mycket kort avstånd finns den pittoreska Saltsjöbanan. Station Saltsjö-Duvnäs invigdes år 1893 och det tar ca 20 minuter in till Slussen. För närvarande går Saltsjöbanan till Henriksdal och ersättningsbussar går vidare till Slussen. Att ta sig in till stan från Saltsjö-Duvnäs är både enkelt och går snabbt. Det går även flera busslinjer från Ektorps centrum och med bussarna tar det ca 20 minuter att ta sig till Slussen.

 

Övrigt

Skola och förskolor finns i området. På bekvämt promenadavstånd ligger Duvnässkolan (f-6). Saltängens förskola ligger vackert intill Skurusundet med skogen runt hörnet. I närområdet finns också Långsjöns förskola med närhet till Långsjön och skogen.

Dokument

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1966/2019 (Endast grunden kvar 1966)
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
3-glas
Fasad
Trä
Tak
Trä
Bjälklag
Lättbetong och trä
Stomme
Lättbetong och trä
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk
Taxeringsvärde byggnad
2 494 000
Taxeringsvärde tomt
12 600 000
Taxeringsvärde totalt
15 094 000
Till toppen
Alla bilder