Äkta sjötomt på soligt och vackert läge

Endast 25 minuter från Stockholms city finner vi en grön och solig oas med hänförande utsikt över Kilsviken, en lugn vik som ansluter till Baggensfjärden och Stockholms skärgård. Den moderna villan är omsorgsfullt planerad och på den svagt sluttande tomten har man skapat vackra terrasseringar och planteringar. Vid stranden finns en stor brygganläggning med ett rejält båtdjup. Här finns plats för både solstolar, måltider och det finns en vedeldad bastu samt en egen liten privat sandstrand. Huvudbyggnaden bjuder på generösa fönsterpartier med vattenutsikt från de flesta rum. Från den vackra stenlagda entrén med plats för flera bilar öppnar sig en generös social del med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Genom de stora fönsterdörrarna förhöjs boendet och det bjuds på välplanerade uteplatser, terrasser och en skön pergola för måltider i kvällssol. Intill detta lugna villaområde öppnar sig Nackas största naturreservat med fantastisk natur, löparspår, ridhus och restaurang.

Adress Boo Strandväg 5A Område Saltsjö-Boo
Boarea | Biarea 188 kvm | 7 kvm Rum 7 rok
Pris 24 500 000 kr / bud Tomtarea | Vattenarea 1 640 kvm | 340 kvm

Välkommen på visning

29 maj
- Föranmälan krävs. Välkommen!
Spara i min kalender
31 maj
- Föranmälan krävs. Välkommen!
Spara i min kalender
Visningsanmälan

Beskrivning forts.

Villan präglas av gedigna materialval och lösningar. Exempelvis golvvärme i alla rum, infällda dimbara spotlights, massiva vitvaxade asktiljor, och påkostade klinkers i kök samt tvättstuga. Köksön, centralt placerad i boendets entréplan är platsbyggd och bildar en samlingspunkt vid middagar med vänner och familj. Den generösa köksdelen är utrustad med bänkskivor av stenkomposit och kvalitativa vitvaror.

De väldesignade badrummen har klinkers och kakel i samma serie som övriga huset, platsbyggda badrumskommoder i vitoljad massiv ask och inbyggda förvaringslösningar.  

Suterrängvåningen bjuder på stora fönsterdörrar och en skön känsla av att ha naturen och vattnet nära intill. Här finns ett mycket trevligt masterbedroom likt en egen suit med walk-in-closet och ett generöst badrum. Intill finns ännu ett sovrum, också det med sjöutsikt och utgång till trädgården på villans sjösida. På entréplan finns ytterligare ett sovrum, ett badrum, gäst-WC och tvättstuga. Övre planet är ljust och luftigt med glasparter som vetter mot det sociala entréplanet. Här finns ett mindre sovrum och TV rum, samt ett härligt arbetsrum, även det med sjökontakt. 

Den insynsskyddade trädgården inbjuder för lek och spring och det finns en generös gräsmatta i suterrängnivån. Planteringar varvas med fruktträd, smultron, blåbär, krusbär och hallon samt omsorgsfullt planerade grusgångar. Trädgårdens alla rum bjuder på god sjökontakt med möjlighet att betrakta sommarens bad- och båtliv, samt vinterns skridskoåkning i den skyddade viken. 

Inom gång/cykelavstånd finns flera förskolor samt låg- och mellanstadieskolan Sågtorpsskolan. Nacka kommun har ett antal högstadie- och gymnasieskolor. 

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2007
Byggnadstyp
1,5 planshus samt suterrängvåning
Uppvärmning
Sjövärme (lika bergvärme) Vattenburen golvvärme
Energiprestanda
154 kWh/Kvm och år
Fönster
3-glas isoler
Fasad
Trä
Tak
Plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Lecablock, träreglar
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Gjuten betongplatta samt krypgrund i äldre delen
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
FTX Mekanisk från/tilluft med värmeväxlare
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
3 533 000 kr
Taxeringsvärde tomt
5 400 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 933 000 kr

Driftkostnad

El
2 500 kr/mån
Vatten/Avlopp
625 kr/mån
Renhållning
292 kr/mån
Driftskostnader totalt
3 417 kr/mån
Till toppen
Alla bilder