Avskiljt och vackert med kvällssol på bryggan

Välkommen till denna natursköna och insynsskyddade sjötomt med vacker utsikt och sköna solnedgångar. Vid stranden finns en rejäl brygganläggning med segelbåtsdjup och i anslutning finns en fin sjöstuga om 23 kvm med en vedeldad bastu och ett relaxrum i New England stil. Här kan man njuta sköna sommardagar fram till sena kvällen av en sol som sedan sakta sänker sig ner i saltsjön. Huvudbyggnaden med sina generösa ytor bjuder på ljus och rymd, stora fönster och fönsterdörrar, gedigna golv med vattenburen golvvärme, samt flera sovrum och badrum. Husets värmekälla är bergvärme, solfångare samt en öppen spis med energieffektiv insatskamin. På nedre plan finns även här flera sovrum, ett gym, förråd, tvättstuga samt bastu och ett trevligt spa. I trädgården omringad av grönska och ett stort tralldäck har man anlagt en utomhuspool och det finns både fruktträd, blommor och buskar.

Adress Skutviksvägen 7 Område Norra Lagnö
Boarea | Biarea 335 kvm | 107 kvm Rum 8 rok
Pris 25 500 000 kr / bud Tomtarea 2 230 kvm

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Välkommen till Norra Lagnö och en av de fina sjötomterna som vetter med utsikt mot Farleden och Stockholms inlopp.  Norra Lagnö har anor sedan lång tid tillbaka då Stockholmarna flydde stan om sommaren och bosatte sig på vackra njutbara platser den ljusa årstiden. Idag är bebyggelsen blandad och man bor även året runt. Just nu planeras en detaljplan och kommunalt VA är på ingång, man vet dock inte exakt när. Det man vet är att det kommer inte gå att stycka tomterna och man är rädd om de grönområden som finns. Midsommarfirande finns på gångavstånd med flera hundra deltagare och den aktiva föreningen Norra Lagnö Skeppslag anordnar trevliga aktiviteter för båda små och stora.

Kommunikationen till Norra Lagnö är idag utbyggd med en SL-båt att pendla med in till Stockholm City från ångbåtsbryggan. Även busstrafiken är väl fungerande och trafiken tät i rusningstid. Det finns gott om pendelparkeringar också vid Värmdös två stora köpcentrum.

På Norra Lagnö finns byskola med anor från 1800-talet för barn från förskoleålder till årskurs tre. Ytterligare förskolor och skolor finns i de centrala delarna av Gustavsberg men även fler valfria både kommunala och privata skolor på hela Värmdö. I närområdet finns hästgård, både Värmdö och Nacka Golfklubb, stora naturområden med fina vandringsleder. Ishall, badhus, skridskobanor, inomhushallar, paddel och tennis.

Vår fastighet har sitt ursprung från 1973 men totalrenoverades år 2001. Man gjorde då ett helomtag och inredde övervåningen med sovrum och ett helkaklat badrum med golvvärme. Genomgående på detta plan ligger ett golv av ekparkett och inredningen är i New England stil.

Entréplan renoverades även det 2001 och har vattenburen golvvärme i hela planet. I kök och entre har ett vackert golv av kalksten lagts. Från både köket, entrén och vardagsrummet är det stora skjutbara fönsterdörrar mot den härliga terrassen och vackra utsikten. På entréplan finns också ett helkaklat badrum med golvvärme, ett sovrum, vardagsrum, rejält kapprum och i det generösa och inbjudande köket vill man stanna länge. I förlängningen av detta plan finns ett isolerat tvåbilsgarage med elektrisk port samt elbilsladdare.

Souterräng-/källarplanet uppdaterades också 2001 och är en överraskning. Här finns två-tre sovrum, WC, tvättstuga, teknikrum, vinkällare, gym, bastu och spa med bubbelbadkar. Hela detta plan är uppvärmt av vattenburen golvvärme från bergvärmepannan. 

Poolen är 9x4 meter. Djupet är 2,1m i djupa delen 1,5 i grunda delen. Den har liner med mosaikmönster och värms upp av husets bergvärme med extra hjälp av solfångare på taket (helt automatiskt system). Trädgården är lummig med gröna växter, gräsmatta, en basketplan och det finns en trädgårdsbod om 21 kvm.

Bryggan är skapad genom att sten från husbyggnationen lades ut tillsammans med ingjutna balkar i cement. Bryggan är mycket stabil och på botten vid sidan om bryggan står en båtlift avsedd för upp till 3,5 ton tung båt.

Närmaste granne öster ut är en liten allmänning avsedd för några få parkeringar och båtplatser för boende på öar närmas utanför. Dessa öar ger vår fastighet skydd från farleden men utsikten är bestående. 

 

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1973/2001
Byggnadstyp
1,5 planshus med källare
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
3-glas
Fasad
Puts och trä
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Lättbetong
Stomme
Lättbetong
Plåtarbete
Målad galvaniserad plåt
Grund
Gjuten betongplatta/källare
Vatten och avlopp
Avsaltningsanläggning/Sluten tank/BDT
Ventilation
Mekanisk frånluft
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
4 310 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 400 000 kr
Taxeringsvärde totalt
11 710 000 kr

Driftkostnad

Värme
4 000 kr/mån
Vatten/Avlopp
1 400 kr/mån
Samfällighet
300 kr/mån
Renhållning
250 kr/mån
Driftskostnader totalt
5 950 kr/mån
Till toppen
Alla bilder