Mer info

Sjösidan Näsby Park

Slottsvägen 46 – Näsbypark - Sjösidan

Boarea | Biarea 204 kvm | 89 kvm Rum 6 rok
Pris 18 600 000 kr / bud Tomtarea 1 201 kvm

Med ett drömläge i Näsby Park och med sjöutsikt från övre plan finns denna välbyggda och välskötta villa från 2001. De tre planen på totalt 293 kvm har generösa sällskapsytor i båda planen. Entréplanet har ett underbart kök för matlagaren, umgängesytor och två fina sovrum. En trappa upp finns det fantastiskt rymliga vardagsrummet med sjöutsikt, sovrum med walk-in-closet och badrum ensuite. Källarplan med tonårsrum/allrum, tvättstuga, gym och riktigt gott om förvaring. Ett av förråden är förberett att kunna bli bastu/dusch. Bra access till den fina trädgården, via vardagsrum och källarplan. Här finns två trädäckade terrasser med bra sollägen och fantastiska planteringar. Stor dubbelcarport med förrådsdel. Ny bergvärmepump, A-klassad energideklaration (medför gröna bolån) och riktigt fint skick. Granne med lekpark och ett par minuters promenad till havet, välkommen!

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Välkommen in

Rymlig och välkomnande hall med god förvaring samt elegant golv i kolmårdsmarmor med vattenburen golvvärme. Ägarna har under åren underhållit villan väl och även uppdaterat och renoverat på ett smakfullt sätt. Hela entréplanet fick ny holländsk ekparkett 2022, en vacker hårdvaxoljad parkett från Tarkett. 

För den sociala kocken

Det stilsäkra vita köket tillsammans med de vackra stenskivorna i Verde Italia är både snyggt, klassiskt och ger underbara ytor för både matlagning och förvaring. Här kan man umgås både till vardags och fest. Matplatsen rymmer många och binds fint ihop med öppna ytor för soffgrupp och utgång till den soliga terrassen. Från matplatsen tittar man in i den vackra naturen på intilliggande allmänning som visar årstiderna från vitsippor, sommargrönska, vackra hösttoner och pulkabacke på vintern.

Sovrumsavdelningen

På entréplanet finns även två rymliga sovrum med garderobsförvaring och det gemensamma badrummet nås från båda sovrummen. Här föll valet på Bricmates fina platta ”Kolmården” som genomgående pryder väggar och golv. Badrummet är inrett med handplockade materialval och inredningsdetaljer. Separat gäst-WC finns i anslutning till hallen.

En trappa upp

På övre plan möts du direkt av det generösa vardagsrummet med sjöutsikt och ett fantastiskt ljusflöde genom tre olika väderstreck. Rummets storlek gör att den som önskar kan dela av och skapa ytterligare rum. Idag ryms här både en generös tv-hörna, matsalsbord, arbetsplats och läshörna.

Master bedroom

Föräldrarnas rogivande sovrum med tillhörande walk-in closet och badrum skapar en privat en suite. Badrummet är inrett med dubbla handfat, duschplats, badkar och wc samt gott om förvaring.

Ytterligare förvaring finns i mindre förråd invid trappan. Parkettgolv och målade väggar i en varm bruten ton i vardagsrummet och lugnt grönt i sovrummet skapar en ombonad känsla.  

En trappa ner

Källarplanet med egen groventré inrymmer ett rymligt tonårsrum/allrum, matkällare, gym samt ett flertal förråd varav ett är förberett för bastu och dusch och ett har separat ytterdörr från utsidan. Här finns tvättstugan med fina arbetsytor och gott om plats samt plats för förvaring, tvättmaskin och torktumlare är utbytta under åren.

Teknik att njuta av

Tack vare den smarta termogrunden tillsammans med FTX-ventilation som även cirkulerar under golvet skapas en behaglig miljö i källarplanet tillika resten av huset. Bergvärmepumpen är utbytt och ny från aug 2023, valet föll på en IVT-pump. Radonvärdena är suveräna med ett medelvärde på 20 beq/m3 och energideklarationen ger 45 kWh/kvm och år (A-betyg), vilket ger gröna bolån på flertalet banker samt en låg förbrukning och en god ekonomi för framtiden.

Underbara ute

Huset omges av en rad olika växtligheter likt en oas. På tomten finner du äppelträd, vinbär, vindruvor, hortensia, schersmin, buxbom och pioner för att nämna några. I trädgården finns två terrasser att tillgå, som tillsammans fångar upp dagens alla soltimmar fram till ca kl 18. Terrassen utmed husets långsida är som ett grönt rum, inramat av klätterväxter som pipranka, klematis och vindruvor. Terrassen på baksidan inrymmer även ett spabad från Hydropool och vidare finns en stor dubbelcarport på framsidan med förråd om 9 kvm och plats för två bilar. Ytterligare plats för bilar på den asfalterade infarten. Varken attefallshus eller friggebod har nyttjats så de möjligheterna finns kvar.

Område

Läget på Näsby Parks sjösida är lugnt och grönskande med havet som nära granne. Precis intill huset ligger en fin allmänning med naturpark och en trevligt anlagd lekplats, en grön lunga och barnens lycka.

Just lugnet är slående för Näsby Udd som just den här delen av sjösidan kallas. Badplatserna är många, här finns badbryggor, sandstranden Näsa Äng och Kråkuddens badplats, flera på badrocksavstånd från Slottsvägen. 

För den tennisintresserade är utebanorna invid Näsa Äng en idyll, här kan man spela tennis med havsutsikt och sedan fika på klubbens familjära café. Näsby Slott är även en populär plats att besöka för en fikastund, ett restaurangbesök på Lilla Slottskrogen eller till fest. Vid slottet ligger även en stor SATS-anläggning och utbudet av fritidsaktiviteter är många i kommunen.

Att få den havsnära lugna miljön tillsammans med kommunikationer och affärsutbud 10 min promenad bort är det som gör sjösidan i Näsby Park så populär. Ett familjevänligt område som erbjuder ett flera skolor, förskolor och många lekparker. Näsby Park Centrum har flertalet butiker och serviceutbud och vidare finns Täby Centrum med allt man kan önska sig. Med Roslagsbanan nås Stockholm Östra på 18 minuter och bussförbindelse finns även till Mörby Centrum och Danderyds sjukhus där man vidare kan ta tunnelbanan till stan. 

RENOVERINGAR

BYGGNATION/RENOVERINGAR

Tomten förvärvades 2000 och villan byggdes 2001

2023 Ny bergvärmepump IVT (appstyrd) samt nyisolering av invändiga bergvärmerör, av entreprenör.

2022 Ny tvättmaskin

2022 Målning vardagsrum på övre plan, av entreprenör.

2022 Nytt parkettgolv (från Tarkett) entréplan, av entreprenör.

2021 Ny pappbelägning på yttertaket (ej på tillbyggnader från 2011), av entreprenör

2021 Ommålning fasadpanel och trädetaljer både på villan och carporten, av entreprenör

2020 Renovering badrum på entréplan, av entreprenör (kvalitetsdokument finns)

2019 Byte av vacumklocka till avluftningsröret i stora förrådet i källaren, av entreprenör

2018 Rengöring av ventilationssystem, av entreprenör

2016 Altan byggdes om och baksidans altan byggdes, av entreprenör. Stort trädgårdsarbete med planteringar och nyanlagd gräsmatta.

2016 Spabad från Hydropool, el installerat av entreprenör.

2015 Totalrenovering/ombyggnation av kök (Marbodal) med nya vitvaror samt nytt större fönsterparti, av entreprenör.

2011 Utbyggnad motsvarande ny hall och del av sovrum i entréplan, av entreprenör.

2006 Carport byggdes, infart asfalterades och stenläggning och gång upp mot huset anlades, av entreprenör.

2005 Badrum byggdes på övre plan, av entreprenör.

Löpande ytskiktsrenoveringar under årens lopp. Delar av elen omdragen i samband med renovering/tillbyggnad, av entreprenörFakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2001
Uppvärmning
Bergvärme (ny bergvärmepump 2023).
Energiprestanda
45 kWh/Kvm och år
Fönster
Energiglas.
Fasad
Träpanel (målad 2021).
Tak
Parallellisolerat pulpettak, papp (omlagd 2021).
Bjälklag
Trä.
Stomme
Betong/trä.
Grund
Källare med termogrund.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
FTX-ventilation med värmeåtervinning.
Tv- internetutbud
Fiber.
Taxeringsvärde byggnad
4 200 000 kr
Taxeringsvärde tomt
5 000 000 kr
Taxeringsvärde totalt
9 200 000 kr

Driftkostnad

Värme
2 150 kr/mån
Vatten/Avlopp
500 kr/mån
Renhållning
217 kr/mån
Försäkring
808 kr/mån
Driftskostnader totalt
3 675 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister