BYGGKLAR TOMT MED NATURSKÖNT LÄGE

Sällsynt tillfälle att förvärva en av få obebyggda tomter i Höjdhagen i Gustavsberg. Här finns bygglov för att uppföra ett modernt södervänt hus i två plan om ca 170 kvm, ritat av den uppburna arkitektbyrån AndrénFågelström. Huset har stora fönsterpartier, öppna ytor och moderna linjer. Tomten har ett privat läge, omgiven av vacker natur intill ett skogsområde och ett stenkast bort ligger Farstaviken och Gustavsbergs hamn. Detta ger möjligheter till härliga promenader, båtliv och andra friluftsaktiviteter. Här kan du njuta av fridfullhet och stillhet samtidigt som du har tillgång till allt du behöver i närheten. Kostnad för V/A är betalt. Populära Gustavsberg har en rik historia och mycket att erbjuda, från museer och kulturaktiviteter till bagerier och restauranger. Här finns bra kommunikationer med kollektivtrafik och bil. Se bifogade PDF:er för mer information. Varmt välkommen att besöka tomten på egen hand eller kontakta mäklaren för privat visning.

Adress Höjdgatan 5 Område Gustavsberg
Boarea   Rum  
Pris 5 300 000 kr / bud Tomtarea 787 kvm

visning

Besök tomten själv eller kontakta mäklaren för privat visning
Intresseanmälan

OMRÅDET

Höjdhagen är ett bostadsområde med före detta personalbostäder för arbetare på porslinsfabriken i Gustavsberg. Här finns bland annat ett område med kulturmärkta mindre funkishus ritade på 1940-talet.

Tegelbruket anlades i mitten av 1600-talet av Gustav Gabriel Oxenstierna och hans driftiga hustru Maria Sofia De la Gardie i anslutning till hemmet på Farsta gods vid Farstaviken. Maria Sofia döpte bruket till Gustavsberg efter sin man som avled i samma veva. På 1820-talet när nya krafter tagit vid på platsen vidgades verksamheten även till porslinstillverkning. Under 1900-talets första decennier moderniserades bruket. 1937 tog KF som ägare och utvidgade tillverkningen med Sanitetsporslinsfabriken, en badkarsfabrik, en utökad verksamhet med plastprodukter och en ny fabrik för hushållsporslin där bland annat storsäljarna Spisa Ribb, Terma och Berså tillverkades. Porslinet och keramiken gjorde Gustavsberg känt, men sanitetsporslinet stod för de stora inkomsterna. Än idag lever keramiken och den konstnärliga verksamheten kvar, om än i mindre storlek, och sanitetsporslinet tillverkas ännu på orten, men på annan plats.

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Tomt
Vatten och avlopp
Vatten saknas/Avlopp saknas.
Taxeringsvärde tomt
1 892 000 kr
Taxeringsvärde totalt
1 892 000 kr
Till toppen
Alla bilder