Ståtlig fastighet i äppellunden på Färingsö

Inbäddat bland äppellundarna på Färingsö ca 45 minuter från stadens puls finner vi detta makalöst vackra hem som de senaste åren genomgått en totalrenovering till dagens utsökta skick. Med dess vackra symmetri och utmärkande tinnar och torn reser sig Ottargården ståtligt upp och utblickande över fjärden. Entréplan med stora sociala ytor med generöst vardagsrum och kök med rymlig matplats samt utgång till trädgården. Övre plan med allrum och balkong med sjöutsikt samt flera sovrum, badrum och bra förvaring. Vinden är idag oinredd och kan utvecklas om så önskas. Sammantaget ett mycket trevligt välkomnande hem för den stora familjen. Närhet till privat strand och båtplats nedanför fastigheten. Välkommen till Färingsö.

Adress Ottarvägen 38 Område Färingsö
Boarea 395 kvm Rum 11 rok
Pris Pris på förfrågan Tomtarea 4 148 kvm

Välkommen på visning

13 jun
Visning kl 15:00-16:00
- Välkommen på visning! Föranmäl er gärna!
Spara i min kalender
Visningsanmälan

Fastigheten

Genom vackra pardörrar öppnar entrén upp sig med bra avhängning och charmiga glasade innerdörrar in mot inre hallen. Blicken faller direkt på sällskapsrummets stora fönster rakt fram från entrén med generösa ytor och vacker kakelugn. Sällskapsrummet öppnar upp mot både arbetsrum och matsal med ett otroligt fint ljusinsläpp och rymd. Trevligt hörnrum som idag är arbetsrum med platsbyggd bokhylla och ingång till stort badrum. På andra sidan sällskapsrummet finner vi matsalen med plats för 10 personer och anslutning till köket. Från matsalen blickar man ut över vattnet och den underbara äppellunden nedanför. 

Det idylliska köket i lantlig stil med rikligt av arbetsytor och massor av förvaring både via skåp och skafferi. Den trevliga och sociala sittbänken med vy både mot köket, matsalen och ut i trädgården är en självklar plats för familj och vänner. Utgången till trevlig uteplats och grönskande gräsmatta med lekstuga och paviljong. 

På nedre plan finner vi utöver de generösa sociala ytorna även badrum, tvättstuga samt gäst WC. 

Vacker gedigen trätrappa tar oss till övre plan och den privata avdelningen fördelat över fyra stora sovrum, alla med bra förvaring och plats för både stor säng och övrig möblering. Här finns även ett trevligt badrum med dusch.

Utöver entré och övre plan finns vinden som idag används som förvaring och förråd, men kan inredas om så önskas. Källaren nås utifrån och är mestadels förvaring och teknikrum.

Den trevliga trädgårdstomten med massor av fruktträd och buskar sluttar lätt mot vattnet och har flera lummiga sittplatser och öppna ytor för bollspel och lek. Nedanför fastigheten ligger badplatsen och båtbrygga med möjlighet till båtplats.

Kommunikationerna är goda med en busshållplats endast 150 meter från huset.

Färingsö

Färingsö, eller Svartsjölandet, är en ö i Mälaren. Den ligger i Ekerö kommun väster om Stockholm, och tillhör Uppland. Ön omges av Långtarmen i väst och LövstafjärdenLambarfjärden och Mörbyfjärden i öst. Med sina 82 km² är ön Sveriges näst största insjö-ö efter Selaön

Det nuvarande Färingsö blev tidigt platsen för kungliga ägor. Den mest kända platsen är Svartsjö med dagens Svartsjö slott, som är en rokokobyggnad från 1700-talet. Redan i mitten av 1300-talet blev Svartsjö ett kungligt slott. När Gustav Vasa lät bygga stenslottet kom Svartsjö att bli en betydande del i Gustav Vasas rike. I slutet av 1600-talet brann slottet ner och ersattes senare av nuvarande 1700-talets lust- och jaktslott åt drottning Ulrika Eleonora, efter ritningar av Carl Hårleman. Under 1800-talet förföll slottet och blev strax före sekelskiftet 1900 fängelse. Först på 1960-talet avvecklades den verksamheten. I dag är Svartsjö slott restaurerat. I och med den starka kungliga dominansen på Färingsö kom det inte att uppstå några större herrgårdar där. Det blev de många torpen som gav Färingsö dess karaktär.

 

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1905
Byggnadstyp
Tvåplanshus med vind och källare
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
152 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Källargrund
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
2 340 000
Taxeringsvärde tomt
1 803 000
Taxeringsvärde totalt
4 143 000

Driftkostnad

Värme
2 917 /mån
Vatten/Avlopp
165 /mån
Sotning
167 /mån
Samfällighet
376 /mån
Renhållning
583 /mån
Försäkring
1 729 /mån
Driftkostnader totalt
5 937 /mån
Till toppen
Alla bilder