Härligt västerläge och fantastisk utsikt

På lugnt och avskiljt läge ligger fastigheten och blickar ut mot Baggensfjärdens blå vatten och det bjuds på fantastisk vacker utsikt och ljuvliga solnedgångar hela året om. Trädgården är uppvuxen med vackra tallar, blommande syrener, gräsmatta och frodiga Rhododendron i olika färger. Den vackra utsikten kommer vara bestående då byggnaderna framför ej får byggas högre. På fastigheten finns två byggnader med varsina egna hushåll, en stor carport för två bilar samt ett förråd. Huvudbyggnaden om 105 kvm är i två plan och gästhuset strax intill är om 20 kvm. Båda har samma vackra utsikt och varsina generösa terrasser med tak över. På badrocksavstånd finns flera badplatser och badbryggor och strax nedanför även en brygga för båtar. Runt knuten öppnar sig också en härlig natur att ströva fritt i och på denna vackra ö bjuds det ofta på ett härligt skärgårdsväder.

Adress Berghemsvägen 87 Område Älgö
Boarea | Biarea 90 kvm | 25 kvm Rum 4 rok
Pris 14 000 000 kr / bud Tomtarea 1 631 kvm

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

År 2017 genomgick byggnaderna en omfattande renovering och ombyggnation. 

Huvudbyggnaden inredde souterrängvåningen till bostad och en isolerad markplatta gjöts. Ett lyxigt badrum skapades med kakel, klinker och golvvärme. Badkar, takdusch med duschdörrar, kommod från INR Viskan, handdukstork samt mysig belysning. Sovrummet har vackra fönsterdörrar mot trädgården och i bakre delen finns tvättstuga och förvaring. Hela souterrängplanet har golvvärme (el). 

På övre planer lades ett vackert trägolv i ek från Kährs. Köket platsbygdes och en bänkskiva av granit från Apeia beställdes. Det lilla arbetsrummet har även det platsbygd inredning och en nätt spiraltrappa leder mellan planen. 

Gästhuset har ett nytt kök och även ett nytt helkaklat badrum med klinker och golvvärme, takdusch, glasduschväggar, kommod samt handdukstork. 

Båda husen har ny el från 2017.

Tvättmaskin och torktumlare är från Electrolux 2021.

DRIFTSKOSTNADER

VA och renhållning: 6.750:-/ år Elförbrukning: 22.000 kWh/år Hemförsäkring: 5.600:-/år   DETALJPLAN

Man får bygga två våningar med 100kvm byggnadsarea. Byggnadsarea är den yta som upptas på marken, därför är det möjligt med en boarea på 180-195kvm och 90-95 per plan varav en våning är souterräng. Förutsatt att souterräng är möjligt.

Komplementbyggnad får byggas om 40 kvm  varav största 30 kvm.

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1990/2017
Byggnadstyp
Enplanshus med souterrängvåning
Uppvärmning
Luftvärmepump/el/kamin
Fönster
3-glas
Fasad
Trä
Tak
Shingel
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä och betong
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Källargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
617 000 kr
Taxeringsvärde tomt
2 796 000 kr
Taxeringsvärde totalt
3 413 000 kr
Till toppen
Alla bilder