Högt läge, mycket ljus och elegant våning i hjärtat av Vasastan.

Den stilfulla epoken Swedish Grace gör sig påmint i detta härliga hem som karaktäriseras av ljus, rymd, bevarade originaldetaljer såsom öppen spis, djupa fönsternischer, spegeldörrar med mässingshandtag, profilerade lister, takrosetter, spröjsade originalfönster med spanjoletter och djupa nischer samt fiskbensparkett. Generöst sällskapsrum med fungerande öppen spis samt matsal i fil i direkt anslutning till hallen. Master bedroom i våningens södra del med fin utsikt och förvaring, med intilliggande badrum. Kök med balkong i väster mot gården. Ytterligare ett sovrum med garderob samt angränsande gästtoalett. Bevarad serveringsgång med originalskåp och klädkammare. Fastigheten är i gott skick med alla stora renoveringar bakom sig. Här bor ni centralt och i ett attraktivt område invid Sankt Eriksplan och Odenplan med utmärkta kommunikationer i direkt närhet.

Adress S:t Eriksgatan 93 Område Vasastan
Boarea 123 kvm Rum | Våning 4 rok | 4 av 6
Pris Pris på förfrågan Avgift 2 666 kr / mån

Välkomnande hall med gott om förvaring och ytor för möblemang. Anslutande kapprum. Entrén öppnar upp till resten av bostaden.

Representativt vardagsrum med fri utsikt och vacker fungerande öppen spis i grön kolmårdsmarmor. I fil med vardagsrummet ligger matsalen (alternativt sovrum). Bägge rum har fiskbensparkett och avdelas med en skjutdörr. 

I våningens södra del återfinns det insynsskyddade master bedroom med garderob och vacker utsikt. Fiskbensparkett på golv och målade väggar.

Stilrent badrum med platsbyggt badkar i svart polerad mosaik från Zodiak med dusch, handfat med kommod och toalett (Globo). Blandare från Vola. Svart natur klinker på golv och vita matta stora kakelplattor (Castellion) på vägg. Handdukstork samt golvvärme (el). Spotlights i tak. 

Från hallen nås också köket via serveringsgången i original samt ingång till klädkammare.

Ytterligare ett sovrum med garderob och utsikt över gården. 

Kök med högblanka vita skåp från Mobalpa med detaljer i stål och fullt utrustat. (Ugn, micro, diskmaskin, integrerad espressomaskin, kyl och frys från Siemens). Gasspis från Smeg med fläkt ovan. Bänkskiva i svart granit. Stänkskydd i gröntonat glas. Kranar från Vola. Trägolv. Inbyggda spotar under överskåp. Spotlights i tak. Plats för 2-4 personer. 

Utgång till balkong mot gården i väster med underbar utsikt över angränsande gårdar och hus.

I hallen finns en tvättpelare i en garderob i originalutförande samt en gästtoalett med handfat, kommod och spegel. Blandare från Vola. Toalett (Globo). Svart skiffer på golv från Zodiac och stora vita matta kakelplattor från Castellion. 

Takhöjd 3.25 m

Attraktivt belägen i välskött fastighet anno 1920 i Vasastan med närhet till både Odenplan och S:t Eriksplan med ett stort utbud av restauranger, gröna parker och goda kommunikationer.

Källarförråd hör till lägenheten. 

Fastigheten är byggd 1925 och ritades av arkitekt Sam Kjellberg. Föreningen har två adresser, Karlbergsvägen 46A samt Sankt Eriksgatan 93, är en äkta förening som äger marken. Boytan uppgår till 4272 kvm och lokalytan 1272 kvm.
Föreningen upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet samt tre lokaler med hyresrätt. Källarförråd hör till lägenheten. 

Ett barnvagnsrum finns i nerfarten till garaget. Cykelrum och cykelställ finns på gården, förråd till respektive lägenhet finns i källaren. Garage finns i huset (14 platser) och fyra platser på gården. I dagsläget är det kö. I övrigt råder boendeparkering.

Sopsorteringsrum finns för återvinning av det mesta. Tvättstuga finns i uppgång S:t Eriksgatan 93. Föreningen har ett bredbandsabonnemang via Telia (Fiber 100/10).

För mer information se hemsidan verdandi2.bostadsratterna.se

Avgiften har sänkts 5% 2019 och 10% 2018. Inga planerade avgiftshöjningar. Juridisk person accepteras ej som medlem, delat ägande tillåts. Inga större arbeten planerade fn. 

RENOVERINGAR I URVAL

2005-2006 Byttes fönster
2006 Byttes el-stigare
2006-2007 Byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum
2007 Hiss
2008 Tak lades om
2014-2017 Trapphus
2017-2018 OVK-besiktning
2018 Stamspolning
2020 Målning fönster och fönsterdörrar
2021 Slipning trapphusgolvet

Planerade renoveringar:
2022 Underhåll av entréport och garageport.
2023-2025 Målning av fönster och fönsterdörrar mot gård. Fasadrenovering av gårdssidan 

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
2.76 %
Lägenhetsnummer
10456-00028
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Förening
Brf Verdandi 2
Byggnadsår
1925 (Arkitekt Sam Kjellberg)
Energiprestanda
65 kWh/Kvm och år
Till toppen
Alla bilder