Nyrenoverad hörnlägenhet med låg avgift och garage i huset

Synnerligen representativ hörnlägenhet fördelat över fyra rum och rymligt kök som nyligen genomgått en påkostad totalrenovering. Här bor man väldigt centralt med närhet till allt staden har att erbjuda. Generösa sällskapsytor med öppen spis och stora ljusinsläpp. Modernt designat kök med matplats och anslutande matsal eller extra sovrum. Två rymliga sovrum för dubbelsäng med bra förvaring. Stilrent badrum med både badkar och dusch samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Gäst WC. Mycket välskött förening med stark ekonomi, låga avgifter och hiss direkt till stort garage i två plan, endast 1200kr/mån. Varmt välkommen till Odengatan!

Adress Odengatan 28 Område Vasastan
Boarea 123 kvm Rum | Våning 4.5 rok | 1 av 5
Pris 11 950 000 kr / bud Avgift 2 444 kr / mån

Välkommen på visning

9 okt
Visning kl 15:15-16:00
Spara i min kalender
Visningsanmälan

Lägenheten

Varmt välkomna på visning av denna representativa och topprenoverade fyra med stort kök och stilfull öppen spis. Lägenheten har under 2022 genomgått en varsam totalrenovering där ingenting har lämnats åt slumpen med ett flertal högkvalitativa detaljer bevarade från fastighetens byggår 1966. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier med 3-glas isolerglas och karmar i teak som möjliggjort flera sobra materialval med mörka träslag som balanseras fint av den i övrigt ljusa innemiljön. Genomgående mörkbetsad ekparkett i holländskt mönster med undantag för hallen där Jurakalkstenen från husets byggår har bevarats. Helkaklat badrum med inbyggt badkar, separat duschhörna, stort tvättställ, golvvärme och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Led-dimmers i samtliga rum. Lägenheten disponeras idag med två rymliga större sovrum, stort vardagsrum, separat matsal samt stort kök med rymlig matplats. För den som önskar ett tredje sovrum kan matsalen med enkelhet göras om till ytterligare ett sovrum.

Rymlig hiss med direktaccess till föreningens två källarplan med garage. Föreningen Snickaren 15 har mycket god ekonomi, bl a tack vare att föreningen äger marken, har låg belåning samt goda hyresintäkter från både kommersiella lokaler i gatuplan samt de två källarvåningarna med garage. I källaren återfinns även en stor föreningslokal samt diverse hobbyrum. På vinden återfinns två tvättstugor samt lägenhetens rymliga vindsförråd. Fastigheten ritades av den kände arkitekten Kjell Ödéen och uppfördes av Hufvudstaden 1966. Inriktningen var att hålla nere de framtida driftskostnaderna så långt det var möjligt, vilket fick till följd att bästa möjliga material användes. Målet var att allt material skulle ha en livslängd på minst 100 år. Fastigheten är i mycket gott skick.

Lägenheten ligger mycket attraktivt belägen på Odengatan i Vasastan med ett stort utbud av restauranger, affärer, service och utmärkta kommunikationer runt hörnet. Promenadavstånd till Vanadislunden och Hagaparken och vackra Brunnsviken. Närhet till både förskolor och skolor.

Föreningen

Brf Snickaren 15 köpte fastigheten 2005 och är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningens adresser är Odengatan 28, 30 och 32. I föreningen finns 45 lägenheter varav 44 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. 7 hyreslokaler (7-Eleven, Frisör, Tidningsspecialisten, Apotek, Leksaksbutik, Layer & Mesh).

EKONOMI

Stark förening med höga intäkter från hyreslokaler på ca 4,7 miljoner/år. Föreningen gör ett positivt resultat på 1,8 miljoner innan avskrivningar. (Enligt ÅR 2020). Avgifterna har sänkts med 23% år 2007, med 10% år 2010 och med 10% år 2014. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen har en skuldsättningsgrad på ca 6500 kr/kvm uppvärmd yta.

GARAGE

Garaget är i två plan med 60 parkeringsplatser med hiss ända ner, infart från Tulegatan. Varje bostadsrättsinnehavare har möjlighet att hyra en plats för ca 1200 kr/mån. En biltvättplats nås med hissen från resp. trapphus med hjälp av nyckel. Vissa platser har laddstolpe för el-bil. Hushållsladdning av elbil görs via egen mätare, man betalar för sin förbrukning och har möjligheten att välja egen elleverantör.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Från första våningen kommer man ut på en stor avskärmad innergård men växter och sittgrupper, nås från vån 1 i uppgång 30. Tvättstugor - två stycken på vinden med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, och mangel. Cykelparkering i garageplan samt ett cykelrum, nås via garageinfart mot Tulegatan. Återvinningsrum med sortering i övre garageplan, snickarbod samt föreningslokal.

 

BYGGNADEN

Byggnaden byggdes 1966 och ritades av den kände arkitekten Kjell Ödéen. Fastighetsbolaget Hufvudstaden lät bygga fastigheten för egen förvaltning. Inriktningen var att hålla nere de framtida driftskostnaderna så långt det var möjligt, vilket fick till följd att bästa möjliga material användes. Målet var att allt material skulle ha en livslängd på minst 100 år. Fastigheten är i mycket gott skick.

 

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR

2020 – Energideklaration

2019 – Ny cirkulationspump

2017 – Filmning och spoling av stammar

2017 – Oljning av lägenheternas teakfönsterbågar

2016 – Nya frånluftsfläktar

2015 – Nya hissar

2014 – Motionsrum

2012 – Renovering gården.

2008 – Nytt åretvinningssystem av värmen

2008 – Nya elskåp i alla lägenheter

2007 - Nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter

2006 – Isolerfönster installerades

2006 – Grundlig genomgång av stammar som konstaterades vara i gott skick. Tjocka gjutjärnsstammar med en förväntad kvarvarande livslängd minst 30 år till. Svaga punkter i avloppssystemet, källaren/garaget, relinades eller byttas ut.

 

KABEL-TV & BREDBAND

Föreningen har ett gruppavtal med Tele2. Alla lägenheter har ett digitalt basutbud på 9 fasta kanaler samt 8 valbara kanaler enligt Tele2 ”Medium 8 Favoriter”, kostnaden ingår i avgiften. Medlemmar kan teckna individuella avtal med Tele2 för ett större utbud. Föreningen äger ett 1 Gbit/s fastighetsnät för Internet som är anslutet via optisk fiber till Stokab AB stadsnät. Alla lägenheter har avgiftsfritt tillgång till 100 Mbit/s bredband som levereras av Bredband2. Medlemmarna kan individuellt uppgradera till 1 Gbit/s från Bredband2 mot extra kostnad.

 

VENTILATION

Huset har en FTX ventilation med mekanisk till och från luft. Tilluftsdon i alla rum. Detta resulterar i att luften i lägenheterna är filtrerad och ren från avgaser och pollen

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.02475010 %
Lägenhetsnummer
14
Ingår i avgiften
värme, vatten, bredband & kabel tv
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Förening
Brf Snickaren 15
Byggnadsår
1966
Energiprestanda
102 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
333 kr/mån
Försäkring
208 kr/mån
Driftskostnader totalt
542 kr/mån
Till toppen
Alla bilder