Smakfullt inredd vindsvåning i unik förening

Med ett centralt läge mitt på Odenplan, erbjuder denna vindsvåning en total yta om 86 kvadratmeter och terrass som bjuder på solsken kvällstid samt en trevlig eldstad som sprider värme och atmosfär. Våningen erbjuder generösa mängder naturligt ljus, en trevlig vy över Odenplan samt öppna och sociala utrymmen. Med högt i tak utstrålar denna våning både elegans och lockande atmosfär. Denna bostad är inrymd i en oerhört unik förening som erbjuder fördelar utöver det vanliga (se mer information i föreningstexten), vilket möjliggör en månadsavgift på 0 kronor samt utdelning årsvis.

Adress Karlbergsvägen 12 Område Vasastan
Boarea | Biarea 75 kvm | 11 kvm Rum | Våning 2 rok | 5
Pris 13 975 000 kr /bud Avgift 0 kr / mån

Välkommen på visning

4 jun
Visning kl 12:00-12:30
- Föranmälan krävs. Välkommen!
Spara i min kalender
Visningsanmälan

Interiör

Välkommen till denna renoverade vindsvåning med 2 rum och kök. Här möts du av en elegant och modern atmosfär, där takfönster släpper in rikligt med naturligt ljus och skapar en luftig känsla i hela våningen. Det nya köket från HTH är en sann pärla med sin köksö, som inte bara erbjuder en funktionell arbetsyta utan även fungerar som en social samlingsplats. Här finns gott om förvaring för att hålla köket prydligt och organiserat. Vitvarorna från kvalitetsmärket Geggenau höjer standarden ytterligare och garanterar en smidig och effektiv matlagning.

Det generösa vardagsrummet välkomnar dig med tillräckligt med utrymme för att inreda med en bekväm soffgrupp och flera fåtöljer. Här finns även en matplats som rymmer upp till cirka 10 personer, vilket ger möjligheten att bjuda in till trevliga middagar och sociala tillställningar. Pricken över i:et är eldstaden som sprider värme och atmosfär.

Badrummet är helkaklat och utstrålar en härlig känsla. Här finns en förförisk kombination av ett stilfullt badkar och en bekväm dusch, vilket ger dig möjlighet att välja det som passar dina behov bäst.

Sovrummet är utformat för att ge dig en fridfull och avkopplande miljö med fönster mot innergården och ingen insyn. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och generöst med förvaringsutrymme för att hålla dina kläder och tillhörigheter organiserade och lättåtkomliga.

Denna nyrenoverade vindsvåning kombinerar modern design, funktionalitet och komfort på bästa sätt, vilket skapar en trivsam och inbjudande atmosfär för dig att njuta av.

Förening

Brf Kejsarkronan 3 är en äkta bostadsrättsförening med en unik struktur och förmåner för medlemmarna. Föreningen äger marken och är helt fri från skulder, vilket innebär att medlemmarna inte behöver betala någon avgift. År 2016 genomfördes en innovativ 3D-ombildning av föreningen, vilket resulterade i att fastigheten delades upp i två delar. Efter ombildningen består ena delen huvudsakligen av bostäder (fastigheten Kejsarkronan 35), medan den andra delen består av kommersiella lokaler (fastigheten Kejsarkronan 36).

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Kejsarkronan 35 efter ombildningen. Dock såldes fastigheten Kejsarkronan 36 till ett aktiebolag som ägs av en ekonomisk förening. Det intressanta är att medlemmarna i bostadsrättsföreningen indirekt äger även lokalerna genom sin ägandeandel i den ekonomiska föreningen. För närvarande hyrs lokalerna i Kejsarkronan 36 ut till Swedbank, Espresso House och Synsam.

Brf Kejsarkronan 3 består av totalt 25 lägenheter, varav 23 är upplåtna som bostadsrätter och två är hyresrätter. Detta ger föreningen två dolda mervärden. När hyresgästerna flyttar ut kan hyresrättslägenheterna säljas som bostadsrätter, vilket kan generera en ökad förtjänst för föreningen. Dessutom äger föreningen den ekonomiska föreningen som genererar vinst från de kommersiella lokalerna och skapar ett positivt kassaflöde. Detta gör att föreningen kan upprätthålla en nollavgift för medlemmarna och samtidigt generera ett överskott av likvida medel.

För att få en mer detaljerad information om dessa förmåner och dolda värden rekommenderas det att läsa dokumentet "Mervärden och dolda värden".

Utförda renoveringar: 
- Godkänd OVK 2019
- Godkänd radonmätning 2019
- Ventialtion 2016
- Lokaler 2015 - 2016
- Tak och fasader 2015-2016
- Fönster 2015 
- Internet 2015
- Rökkanaler 2015
- Innergård 2014
- Höghasighetsfiber installerad 2012
- Förbättring av värmesystem 2012
- Renovering portentréer 2012
- Målning/renovering av trapphusen 2007
- Fönster mot Karlbergsvägen 200
- Säkerhetsdörrar 2007
- Nybyggnad av balkonger 2006
- Fasad mot gård 2006
- Nya lägenhetsförråd och 2005 upprustning av källarplan
- Tillbyggnad lägenheter 2005
- Ny tvättstuga 2005
- Nya elstigarledningar för el och nya elcentraler 2004
- Ny porttelefon 2004
- Nya badrum och toaletter 2004
- Nya vatten- och avloppsstammar 2004

Inga planerade större renoveringar och inga avgiftshöjningar planerade. 

Gemensamma utrymmen:
- Tvättstuga
- Cykelförråd
- Barnvagnsförråd
- Partytält för utlåning
- Gemensamt pingisbord finns att tillgå

Uthyrda lokaler:
- Swedbank
- Synsam
- Espresso House

Uppvärmning:
Fastigheten värms upp med fjärrvärme

Tv och bredband:
Bredband (Bredbandsbolaget/Tele2) och TV-bas Com Hem ingår i månadsavgiften.

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
3.38410 %
Lägenhetsnummer
252
Våningsplan
5
Hiss
Ja
Förening
Brf Kejsarkronan 3
Byggnadsår
1883

Driftkostnad

Försäkring
99 kr/mån
Driftkostnader totalt
Till toppen
Alla bilder