Vindsvåning med fantastiskt ljus och terrass i väster

Vindsvåning med optimal planlösning och terrass i väster med 135 kvm boyta plus 28 kvm. Lugnt och insynsskyddat läge med terrass i västläge. Våningen genomsyras av ljus som flödar via stora fönsterpartier och en genomgående planlösning. Ett väldisponerat boende med en central social yta med kök, matsal och sällskapsrum i en öppen planlösning med öppen spis samt utgång till terrass. Kök med full maskinell utrustning och köksö. Terrass med förråd och markis. Sovrumsdel med två till tre sovrum, badrum med både dusch, badkar och bastu samt tvättpelare. Gästtoalett. Stabil förening i fastighet anno 1896.

Adress Stureparken 13 Område Östermalm
Boarea | Biarea 135 kvm | 28 kvm Rum | Våning 4 rok | 5 av 5
Pris 19 950 000 kr / bud Avgift 6 298 kr / mån

visning

Välkommen på visning! Vänligen kontakta mäklaren för tidsbokning!
Intresseanmälan

Vid villastaden och Stureparken återfinns denna ljusa och rymliga vindsvåning om 135 kvm boa plus 28 kvm ej mätvärd yta (för låg takhöjd). Våningen omfattar hela planet och nås via hiss till våning fyra och sedan via egen port och trappa till vinden. Generös hall med avhängning och förvaring.

Öppen planlösning där köket har utgång till terrass i väster som förbinds av stort öppningsbart fönsterparti. Terrassen har förrådsutrymme samt en markis. Öppen spis centralt placerad synlig från våningens alla sociala delar som fungerar både med gas och ved. Matplats och vardagsrum placerad i våningens östra del. Genomgående trägolv.

Kök
Arbetsbänk och stänkskydd i carraramarmor. Häll med gas samt ugn från Smeg, diskmaskin Miele. Inbyggd kyl och frys från Miele. Fläkt från Miele. Dubbel vask med Volakran. Köksö med förvaring och arbetsyta.

I våningens privata del ryms två härliga sovrum med fönster åt öster. Ett mindre rum skulle kunna vara ett extra sovrum, kontor eller walk-in closet.

Badrum 
Badrum med japansk känsla. Stor dusch med integrerade Volakranar, vägghängd toalett, inbyggt badkar med Volakranar, handduktork, dubbla handfat med bänk under och spegel med förvaring ovan. Bastu med fönster och två bänkar. Eluppvärmt golv med betongplattor i vackert förband. 

Gästtoalett i helkaklat grått med vägghängd klosett och handfat.

Larm 

Föreningen

Brf Björken 17 består av 18 lägenheter som upplåts som bostadsrätt. Föreningen äger fastigheten som heter Björken 17 och har två hus med adresserna Floragatan 22 samt Stureparken 13, uppförda under åren 1885-1886 samt ritade av arkitekt Anders Gustaf Forsberg, byggherrar Östlihn & Alderin. Föreningen äger marken och är äkta. 

Det finns källarförråd och tvättstuga samt ett cykelrum på innergården.

Parkering
3 platser som tillhör föreningen finns vid Stureparken. 

Utförda renoveringar 
2018/2019/2020 Stamrenovering/undersökning
2021 Åtgärd blockerad gårdsbrunn

Kommande renoveringar
Föreningen planerar stambyte sommaren 2023.

Bostadsrättens nettoskuldsättning
251 703 kr

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.06730030
Lägenhetsnummer
131501
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV grundutbud, Fiber
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja (Inte hela vägen upp)
Förening
Brf Björken 17
Byggnadsår
1896
Bostadsrättens nettoskuldsättning
251 703 SEK

Driftkostnad

El
417 kr/mån
Försäkring
250 kr/mån
Driftkostnader totalt
667 kr/mån
Till toppen
Alla bilder