Yteffektiv och ljus familjevåning med högt läge

Med utmärkt läge på Skeppargatan återfinns högt upp i huset denna trivsamma våning om 139 kvm, fördelat på 6 rum och kök. Detta synnerligen yteffektiva hem disponeras med fyra sovrum, hela två badrum och två wc, samt stort kök invid generösa sällskapsytor med öppen spis och såväl fransk balkong i öster som solig balkong i väster. Bostaden är härligt ljus med stora fönsterpartier i två väderstreck. Bostaden består för övrigt av två sammanslagna lägenheter om 120 + 19 kvm och har två lägenhetsnummer. Garage finns i huset. Ett stundande stambyte, som är finansierat, ger per automatik köparen en standardhöjning i samband med inflytt, och en positiv möjlighet att påverka utformning av badrum/wc. Välkommen till välskött och trivsam förening i modernistisk fastighet från 1968, med absolut närhet till allt man kan önska av Östermalm.

Adress Skeppargatan 51, 5 tr Område Östermalm
Boarea 139 kvm Rum | Våning 6 rok | 5 av 6
Pris 18 750 000 kr / bud Avgift 6 649 kr / mån

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Brf Grannarne 2

Föreningen registrerades 1987 och klassas som äkta. Fastigheten Grannarne 2 byggdes 1968. Byggnadens totalyta är 2 772 kvm varav 2 346 kvm utgör lägenhetsyta och 426 kvm utgör lokalyta. Marken till fastigheten innehas med äganderätt. Föreningen består av 31 lägenheter och 5 lokaler. Garage finns i huset med 24 platser och avgiften för en plats är 2,200kr/mån, kösystem tillämpas. 

Gemensam gård med sittplatser och grill på sommarhalvåret. Väl tilltagen hiss, handikappvänligt samt med gott om utrymme för barnvagnar.

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd, om ca 10 respektive 12 kvm.

Väsentliga händelser de senaste åren:

Renovering av hissarna, installation av bredband 700/700 för samtliga medlemmar, modernisering av fjärrvärmecentralen, omförhandling av hyran för lokalerna, reparation och utbyte av vissa av de horisontala stammarna i garaget. Föreningen lade 2020 om lånen till SEB med förmånliga villkor. Upphandling av projektledning samt entreprenad för stambyte - Projektledarhuset samt Universalbyggen. 

2022 Stamrenovering/stambyte som finansieras av lån och upparbetad kassa.

Tidsplan och omfattning gällande stamrenovering 

 Brf Grannarne 2 har beslutat att ett stambyte skall ske på Skeppargatan 51. Planering/ upphandling har gjorts under 2020-2021 och stamrenoveringen kommer att startas under maj 2022.

Visuell inspektion av fastigheten har utförts och beslut om omfattning har tagits utifrån den. För lgh 1502/3 beslutades att wc/dusch i master bedroom (renoverat år 2016) samt stora badrummet i inre delen av lägenheten möjligtvis kan sparas. Övriga badrum (wc vid hall/entré samt wc inte delen av lägenheten) kommer att ingå i stambytet.

Ca vecka 18 kommer rivningsarbetet påbörjas av wc i hall/entre, då vet vi med säkerhet om wc/dusch i master bedroom ingår i stambytet eller inte, om den ingår står föreningen för kostnaden*. Ca vecka 21 påbörjas rivning av wc i inre delen av lägenheten och efter det vet vi om stora badrummet ingår eller inte. Ingår den står föreningen för kostanden*.

*Föreningen står för en renovering upp till den standard som föreningen valt, tillval utöver får man bekosta själv.

Om badrummen inte ingår i stambytet kan en ny ägare besluta om att inkludera dem men får stå för samtliga kostnader. Det finns en offert från firman som utför stamrenoveringen att få dem gjorda upp till samma standard som föreningen beslutat om samtidigt som övrigt arbete pågår. Detta arbete utförs då av samma firma som utför stambytet.

Lilla badrum 100 000:- SEK (vid master bedroom)
Stora badrum 160 000:- SEK (inre delen av lägenheten)

Priser exklusive moms.

Material skall vara på plats ca 4-5 veckor efter rivningsstart och eventuella dispositionsförändringar i badrum/wc skall överenskommas med ansvarig firma. 

Stammen i köket kommer att renoveras utan att köket blir förstört. Vill man riva ut befintligt kök kan det göras i samband med stambytet. Dock kan ej något nytt installeras förrän stambytet är färdigt.

Stambytet beräknas vara klart under juli månad.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
4.96230 & 1.00050 %
Lägenhetsnummer
10 & 26
Ingår i avgiften
Värme, VA, Comhem basutbud
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Förening
Brf Grannarne 2
Byggnadsår
1968
Energiprestanda
122 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
350 kr/mån
Försäkring
700 kr/mån
Driftskostnader totalt
1 050 kr/mån
Till toppen
Alla bilder