Eget våningsplan mot lummig innergård

Välkommen till denna luftiga tvåa med balkong och eget våningsplan i ett vackert gårdshus anno 1860. Belägen i hjärtat av Östermalm med närhet till såväl Stureplan och Östermalmstorg som natursköna Djurgården, hittar vi en harmonisk och välplanerad bostad med sex fönster samt balkong som vetter mot en lummig och vacker innergård. Bostaden har flera bevarade tidstypiska detaljer samt två fungerande kakelugnar som samspelar i harmoni med mer moderna materialval i såväl kök som badrum.

Adress Riddargatan 36a Område Östermalm
Boarea 74 kvm Rum 2 rok
Pris 10 000 000 kr / bud Avgift 1 643 kr / mån

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Lägenheten

Trevlig lägenhet på eget våningsplan med sex fönster samt balkongdörr mot den lugna innergården som sommartid är en liten oas mitt i stan. Lägenheten har en social del där vi finner vardagsrum och kök i öppen planlösning med generös matplats. Den fungerande öppna spisen i vardagsrummet ökar på mysfaktorn. Köket är modernt med full maskinell utrustning och bra arbetsytor samt utgång till balkong med förmiddagssol och härligt läge mot gården.

Den privata avdelningen av lägenheten består av ett väl tilltaget sovrum med vacker fungerande kakelugn och gott om plats för både stor säng samt arbetsplats och mer förvaring om så önskas. Vidare når man via en passage med flera stora garderober det stilrena och helkaklade badrummet med duschhörna med takdusch, WC, tvättställ med kommod samt plats för tvättmaskin.

Välkomnande hall med fönster och bra förvaring via dubbla garderober och plats för avhängning. Sammantaget en mycket trevlig och välkomnande lägenhet i belägen på helt eget våningsplan i lugnt gårdshus, med enbart ett fåtal grannar i föreningen. Innergården är mycket trevlig och välskött och en lummig oas sommartid.

Här bor man med närhet till allt staden erbjuder med såväl Östermalmstorg och, Stureplan som promenadstråken längst med Strandvägen och Nybroviken samt Gärdet och Djurgården runt knuten.

Välkommen på visning!

 

Föreningen

Brf Falken 4 är en solid bostadsförening med låg belåning. Fastigheten uppfördes 1860. Föreningen äger marken och är en så kallad äkta förening. Föreningen består av 12 lägenheter som samt 1 affärslokal. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Värme, vatten och el

Fastigheten värms med fjärrvärme och vatten samt uppvärmning ingår i avgiften.

TV och bredband

Grundutbud för TV från Tele2 ingår i månadsavgiften. Bredband via Tele2, bekostas av enskild medlem.

Parkering

Parkering sker på gatan med boendeparkering.

Juridiska personer 

Juridiska personer godkänns ej som medlemmar i föreningen.

Renoveringar 

Samtliga större renoveringar finns angivna i årsredovisningen, se bilaga.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
7.98 %
Lägenhetsnummer
08
Ingår i avgiften
Värme & vatten
Hiss
Nej
Förening
Brf Falken 4
Byggnadsår
1860
Till toppen
Alla bilder