Mer info

Trea med fantastisk utsikt

Riddargatan 21 – Östermalm

Boarea 80 kvm Rum | Våning 3 rok | 5 av 7
Pris 11 750 000 kr / bud Avgift 4 644 kr / mån
Högsta bud 10 650 000 kr

Denna välplanerade vackert inredda trea om 80 kvm högt upp i huset har strålande utsikt över Östermalms takåsar och sol från morgon till kväll som skiner in genom stora fönsterpartier. Härliga sociala ytor med vardagsrum med öppen spis, genomgående mörkbetsade parkettgolv, och vackra detaljer. Stiliga dubbeldörrar leder in till ett stort och hemtrevligt kök från Kvik med tapet från Soane Britain. Matplats för sex personer med utsikt över staden. Utanför badar en rymlig balkong i sol. Två bra sovrum med platsbyggda garderober, badrum med badkar och gästtoalett. Hall med kappavhängning. Till lägenheten hör ett källarförråd. Huset uppfört 1939 i funkis-stil, ritat av den dansk-svenske arkitekten Jakob Hebert. Eftertraktat läge nära Strandvägen och Östermalmstorg med ett rikt utbud av restauranger, butiker och kommunikationer inpå knuten.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Ingång till hall med tapetserade väggar och inbyggda garderober i original, anslutande gästtoalett och kapprum med tvättmaskin (2020).

Ljust och härligt vardagsrum med öppen spis och skivor i kolmårdsmarmor, mörkbetsad fiskbensparkett samt milsvid utsikt genom stort fönsterparti. Utgång till balkong med utsikt mot söder och väster. 

Charmfullt kök i öppen planlösning och goda sociala ytor. Mörkgröna skåp från Kvik, tapet från Soane Britain, arbetsbänkar i svart sten samt ek. Induktionshäll, fläkt, ugn, mikrovågsugn samt diskmaskin från Siemens. Kyl och frys från Electrolux. Matplats för sex personer, med plats för fler. Parkettgolv. 

Två rymliga sovrum med garderober, stora fönster med utsikt över Riddargatan. Parkettgolv. 

Anslutande badrum med mörkbruna klinker på golv och vägg, handfat med kommod, badkar med duschvägg i glas, wc, handduksvärmare (varmvatten), golvvärme (el). 

Gästtoalett med litet cirkulärt handfat och wc. Golvet klätt i träliknande golvklinker. 

Säkerhetsdörr från Torterolo & Re. Spotlights i hall, badrum och kök. 

 

Föreningen

Brf Valfisken 32 förvärvade fastigheten på hörnet av Riddargatan och Skeppargatan 2004. Huset ritades av den dansk-svenska arkitekten Jakob Hebert i funkis-stil och uppfördes 1939. Föreningen har 33 st lägenheter samt en lokal med hyresrätt där det bedrivs restaurangverksamhet. Uppvärmning sker via fjärrvärme. I huset finns tvättstuga samt ett nybyggt cykelförråd. 

Kommande arbeten

2024 Renovering fasad
2023/2024 Underhåll balkonger

Utförda arbeten i urval

2022 Installation fiber
2021 Uppfräschning och målning av entré och trapphus, slipning av marmor i trapphus. Byte av armatur och lampor i trapphuset. Renovering takterrass efter vattenskada.
2021 Nytt cykelrum inreds.
2021 Installation av porttelefon.
2020 Brandisolering av ventilationskanaler byggd i källare, frånluftsfläkt byggdes om och placerades i källaren.
2020 OVK, Stamspolning samtliga lägenheter
2020 Sanering och uppfräschning av allmänna utrymmen i källaren, samt målning.
2020 Installation av ny garageport och motor till ytterport till fastigheten.
2019 OVK-besiktning av ventilation.
2018 Renovering och reparation av läckande takterrass, reparation av läckande garagetak/markyta innergård och tätning av ventilationskanaler utfördes.
2018 Fiber via Stokab och ny värmeväxlare installerades.
2018 Modernisering av tvättstuga och modernisering samt förlängning upp- och nedtill av hissinstallation utfördes.
2017-2018 –Exploatering av en vindslägenhet
2017 - Ny hissmaskin
2016-2018 Renovering av ventilationssystem.
2014-2015 Renovering av rökkanaler.
2014 modernisering av soprum. Värmecentralen samt en del av radiatorsystemet justerades.
2009-2010 Säkerhetsdörrar sattes in.
2008 Fönster och energiglas.
2007 Installation av fastighetsnät för bredband och kabel-TV samt värmekablar i takrännor.
2006 El-stigare med 3-fas till samtliga lägenheter
2006 Stambyte

Till bostaden finns dispositionsrätt för ett källarförråd om ca 2.5 kvm

EKONOMI

Likvid förening som nyligen sålt råvinden där en ny bostad togs i bruk under 2018. 2022 höjdes avgifterna i fastigheten med 15 procent. Sannolik höjning av avgiften mot slutet av 2024, ingen procentsats klar ännu. Föreningen är ansluten till TV och har installerat fiber 1000Mbits som ingår i avgiften. Föreningen har ett garage i källaren med två garageplatser. Separat kölista råder. I föreningen finns en gemensam tvättstuga belägen i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Det finns även ett cykelrum i källaren och på gatuplan finns ett grovsoprum med källsortering. Föreningen önskar att man är mantalsskriven på adressen. Överlåtelseavgift tas ut om 2.5% av köparen och pantsättningsavgift om 1% tas ut av pantsättaren. 

Föreningens hemsida
https://boappa.se/brf-valfisken-32-stockholm 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0,038147
Lägenhetsnummer
1531
Ingår i avgiften
Vatten, värme, fiber, kabel-tv basutbud
Våningsplan
5 av 7
Hiss
Ja
Förening
Brf Valfisken 32
Byggnadsår
1937-39 (Arkitekt Jakob Hebert)
Energiprestanda
210 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
133 179 SEK

Driftkostnad

El
500 kr/mån
Försäkring
266 kr/mån
Driftskostnader totalt
766 kr/mån

Planritning

Länkar

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister