Magiskt uppe bland takåsarna

Fantastisk takvåning med optimal planlösning och bästa läge på Nybrogatan. Hela bostaden ligger mycket tyst och ljust uppe invid takåsarna samtidigt som stadens utbud finns precis utanför porten. Närheten till både Östermalmstorg och Karlavägen ger både ett restaurang- och affärsutbud som slår det mesta. Byggåret 1884 syns i den vackra entrén och avsaknaden av trappa in till hissen gör att lägenheten kan nås utan något trappsteg. De sociala ytorna är generösa och med fönster åt både Nybrogatan och gården, balkongen har ett fint västerläge in mot gården och nås via dubbeldörrar från biblioteket. Matsal och vardagsrum ligger i fil och har en fin takhöjd. Originaldetaljer såsom brutna tak, fiskbensparkett och väggfält. Rymligt och ljust kök med utsikt mot gården. Våningen är idag disponerad med ett sovrum och ett badrum, men kan enkelt göras om till två sovrum och två badrum. Möjlighet till köp av råvind kan finnas. Föreningen har mycket bra och stabil ekonomi.

Adress Nybrogatan 61 Område Östermalm
Boarea 144 kvm Rum | Våning 4 rok | 5/5
Pris 19 500 000 kr / bud Avgift 4 338 kr / mån

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Högsta bud 24 300 000 kr
Intresseanmälan

Rumsbeskrivning

Välkommen in
Högst upp i huset på femte våningen återfinns denna magiska takvåning där ljuset strålar in från flera håll och ett vackert kastanjeträd skymtar på gården. Den ljuvliga balkongen in mot gården på drygt 4 kvm har ett perfekt solläge, för sena kvällar och soliga dagar. Tystanden i hela lägenheten är fantastisk och kommer av de indragna väggarna och det höga läget.

Hallen är mycket rymlig och har ett blyinfattat fönster mot trapphuset, gott om plats för avhängning av kläder samt gäst-wc. I gäst-wc finns el-element som går på hushålls-elen.

De sociala rummen
Bibliotek med mycket välhållen stjärnparkett, brutet tak och väggfält. Platsbyggda bokhyllor samt utgång till den trevliga balkongen i väster med utsikt över vackra träd och den spännande takkulissen.

Vardagsrum och matsal ligger i fil mot Nybrogatan med djupa fönsternischer, parkettgolv, brutet tak och väggfält. Den öppna spisen i vit marmor är en fin inredningsdetalj (ej använd på 15 år).

Kockens domäner
Köket är inrett med vitt Marbodalkök, hel kyl och frys samt vinkyl. Fönstret som vetter in mot gården och balkongen ligger i sydväst och ger ett underbart ljus.

Serveringsgång med bevarat serveringsskåp och ingång till badrum med dusch, wc och stort handfat med kommod

Sovrumsavdelning
Härpå följer den tysta sovrumsavdelningen som längst in har ett rymligt sovrum med fem platsbyggda garderober, två Velux-fönster och parkettgolv. Vindskaraktär med putsade ytor mot trapphuset mot gården, utgången används inte idag men är en bra väg för utrymning. I sovrumsavdelningen finns även två stora klädkammare, wc och tvättstuga samt fyra grunda skåp/garderober. Här finns ett ytterligare element som går på hushållselen.

 

RÅVINDSYTA

Ägaren erbjöds för några år sedan att förvärva och förädla råvindsyta på 17 kvm + ej mätvärd yta på 22 kvm ovan denna bostadsrätt, ritning finns bifogad. Det kan finnas möjlighet att inkorporera denna yta i bostaden. Grannar har gjort både små takfönster eller kupa mot gård eller terrass vilket kan beskådas från balkongen och sovrummets fönster.

Ytan kan inte besökas mer än via en lucka på taket. Om detta skulle bli möjligt och göras av köparen står denne för samtliga kostnader och bygglovsansökningar.

OM BRF FLUNDRAN 2

Fastigheten Flundran 2 med adresserna Nybrogatan 61 och Kommendörsgatan 17 byggdes mellan åren 1883-84. 

Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 1998.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.
Bostadsrättsföreningen äger marken huset står på.

Föreningen har en mycket stabil ekonomi och det finns inga planerade avgiftshöjningar.
Föreningen kräver att ägare till bostadsrätt i föreningen är mantalsskriven på adressen.

Föreningen accepterar delat ägare (t ex om en förälder äger 90%) av bostadsrätten som inte bor där.

SENASTE UTFÖRDA RENOVERINGAR I FASTIGHETEN

- Rör stambyte 1998
- El-stigare 1998
- Tak 2005
- Fasad 2000
- Fönster 2000
- Trapphus 2000
- Tvättstuga 2000
- Uppvärmningssystem 2000
- Gård 2015

 

ÖVRIGT

Uppvärmning: Fjärrvärme

Kabel TV och Bredband: Leverantör IP ONLY, endast internet ingår i månadsavgiften.

Cykelförråd och barnvagnsförråd finns och det är ett gemensamt utrymme.

Tvättstuga finns i källaren.

Våningen har ett källarförråd.

 

 

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.35660 %
Lägenhetsnummer
152
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
5/5
Hiss
Ja
Förening
BRF Flundran 2
Byggnadsår
1884
Energiprestanda
157 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
500 kr/mån
Försäkring
182 kr/mån
Driftskostnader totalt
682 kr/mån
Till toppen
Alla bilder