Centralt belägen funkis tvåa, avgift 389 kr/mån

Välkommen till denna ljusa och välplanerade tvåa (möjliga trea) på Majorsgatan nära Östermalmstorg och Humlegården. Härlig social yta med stort fönsterparti, extra djup fönsternisch i kolmårdsmarmor och fiskbensparkett. Funktionellt kök med flertalet originaldetaljer bevarade. Matplats som även kan vara sovrum. Ett stort sovrum med fiskbensparkett och garderobsvägg. Helkaklat badrum med dusch. Hall med öppen kappavhängning och garderobsvägg. Huset uppfört 1932 i funkisstil. Nyrenoverad fastighet, obelånad förening med åtta miljoner i kassan.

Adress Majorsgatan 6 Område Östermalm
Boarea 56 kvm Rum | Våning 2 rok | 1 av 4
Pris 6 950 000 kr / bud Avgift 389 kr / mån

Välkommen på visning

4 jul
Visning kl 16:30-17:00
Spara i min kalender
Budgivning pågår
Visningsanmälan

Ingång till hall med vitmålade väggar och generös öppen avhängning samt garderobsvägg bakom skjutdörrar. Fiskbensparkett. Säkerhetsdörr.

Ljust och härligt vardagsrum med stort fönsterparti i väster med extra djup fönsterbänk i kolmårdsmarmor, fiskbensparkett samt fin vy mot Trefaldighetskyrkan. 

Funktionellt kök i vitt, arbetsbänkar i kalksten och rostfritt och dubbelvask i rostfritt. Spis/ugn, fläkt samt diskmaskin, kyl och frys samt vinkyl och micro. Skåp i original, underskåpen höjda. Stänkskydd i vitt fasat kakel. Matplats vid fönstret (utrymmet går att dela av till ett extra sovrum). Fönsterbänk i kolmårdsmarmor. Ekgolv. Pluggad gasledning.

Rymligt sovrum med garderobsvägg, stora fönster och fiskbensparkett samt fönsterbänk i kolmårdsmarmor.

Badrum med grå klinker på golv och vitt kakel på vägg, handfat med kommod och belysning ovan, dusch, toalett, handduksvärmare (varmvatten) samt tvättmaskin (2021).

Lägenheten är nymålad. Fönsterbänkar i kolmårdsmarmor.

BRF Brunfisken 24 är en obelånad äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Stockholm Brunfisken 24 med 48 bostadsrättslägenheter på adresserna Majorsgatan 4, Majorsgatan 6 och Nybrogatan 37. 

Fastigheten Brunfisken 24 har en total boyta om 2.524 kvm. I föreningen finns 48 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt två hyreslokaler om sammantaget 300 kvm + 22 garageplatser. Föreningen förvärvade fastigheten Brunfisken 24 år 2004 och marken innehas med äganderätt. 

Juridisk person accepteras ej. Delat ägande kan i vissa fall accepteras.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd om ca fem till sex kvm. I fastigheten finns en tvättstuga och ett cykelrum. Gemensamt garage med 22 platser. Till garaget är det separat kö med förtur för medlemmar. För medlemmarna kostar en plats ca 2.000:-/mån.   

2021-2022: byte av koppartaken på Nybrogatan 37 och Majorsgatan 4 inklusive stuprör och viss putslagning av fasad.
2021 Renovering av samtliga fönster inklusive byte av glas (varav det innersta byts till energiglas. 
2019 Totalrenovering av garage och utbyte av underliggande ledningar.
2014 Utbyte av fjärrvärmeundercentral och utbyte av termostater
2012: totalrenovering av tvättstugan Majorsgatan 6
2011-2010: byte av lägenhetsdörrar Majorsgatan 4, renovering av lägenhetsdörrar Nybrogatan 37
2011-2010: byte av låssystem och installation av nytt passersystem
2008: Renovering av samtliga tre trapphus inkl målning och byte av belysning samt byte av lägenhetsdörrar på Majorsgatan 6
2007: Renovering av samtliga fasader utom den mot Nybrogatan (inkl renovering av samtliga terrasser och målning av utsidan av fönster utefter de fasader som renoverades. Även yttertaket på Majorsgatan 6 byttes ut.
2005: Stambyte och byte av elstigar och elledningar i lägenheterna

Inga beslutade avgiftsförändringar. God likviditet, kassa om ca 8 mkr efter betalning av bytet av koppartaket. Löpande intäkter från lokaler och garage beräknas täcka driftskostnader och löpande mindre underhåll.

TV via antenn/Boxer. Önskas fler kanaler än de obligatoriska får man teckna eget abonnemang. Varje lägenhet har tillgång till internet men medlemmen måste själv teckna och bekosta avtal med leverantör. Förhandling pågår f n om kollektiv anslutning av bredband och TV med basutbud. Föreningen förväntas kunna ta kostnaden utan avgiftshöjning.

Fastigheten urholkas av tredimensionellt utrymme (fastigheten Brunfisken 25 - Hemköpslokalen) som ägs av tredje man och har gemensamhetsanläggning avseende fjärrvärmecentral, ledningar m m med denna fastighet. Innergårdarna utgör en del av Brunfisken 25 men Brunfisken 24 har en begränsad nyttjanderätt till dessa. Det finns även diverse servitut mellan Brunfisken 24 och Brunfisken 25 och bostadsrättsföreningen har tecknat samverkansavtal med ägaren till Brunfisken 25. 

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
31
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja
Förening
Brf Brunfisken 24
Byggnadsår
1932

Driftkostnad

El
446 kr/mån
Försäkring
300 kr/mån
Driftskostnader totalt
746 kr/mån
Till toppen
Alla bilder