Mer info

Välplanerad 3:a på Karlaplan med garageplats

Karlaplan 10 – Östermalm

Boarea 88 kvm Rum | Våning 3 rok | 1
Pris 9 750 000 kr / bud Avgift 3 458 kr / mån

Trivsam och ljus lägenhet om tre rum och kök i Strindbergshuset disponerat på 88 väl utnyttjade kvadratmeter. Vardagsrum med fantastisk utsikt genom stora glaspartier över Narvavägsallén och Karlaplan där fontänens porlande och vackra profil hörs och syns genom träden. Burspråk med praktiskt kalkstensgolv. Matsal med plats for 6-8 personer och passage med gott om förvaring och garderober. Helkaklat badrum med dusch, wc och handfat samt handdukstork. Klädkammare. Köket i originalskick har matplats för tre till fyra personer. Bra sovrum med utsikt över gården. Hall med kappavhängning och kalkstensgolv. Golv av parkett, linoleum och plastmatta. Tillhörande garageplats. Välskött och eftertraktad förening med garage i huset och tillgång till takterrass. Sällsynt välplanterad gård i söderläge med gångstigar och sittgrupp. Ett utmärkt tillfälle att förvärva ett praktiskt boende med mataffär i huset och bekväm trappstegslös access till lägenheten. Promenadstråk och Karlaplans utbud av kommunikationer, butiker och restauranger ligger i omedelbar närhet.

Bilder

Beskrivning

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Strindbergshuset förvärvade fastigheten under 2003. Byggnaden uppfördes 1969-1971 av BGB (Byggmästare i Stockholms Gemensamma Byggbolag) och ritades av danske arkitekten Hack Kampmann (1913-2005). Denna förening är  en äkta bostadsrättsförening som äger marken och rymmer totalt 96 bostadsrätter, 2 hyreslägenheter och 5 hyreslokaler. Föreningen har adresserna Karlaplan 10 och Karlavägen 82.

Medlemmarna i föreningen har tillgång till en vackert anlagd gård planerad av trädgårdsarkitekten Klas-Hugo Händler med uppdateringar 2003 av Alexander Cederroth. Gården är utrustad med möbler, cykelförvaring, barnvagnsrum, grovsoprum samt återvinningsmöjligheter. För den som önskar finns också tillgång till en takterrass mot en engångsavgift om 2000 kr. För den vinintresserade finns en tillgänglig vinkällare med möjlighet att hyra fack mot en extra kostnad. Tvättstugan med nyligen updaterade maskiner återfinns i källarplanet. Hundtvätt finns även. Uppvärmning sker via fjärrvärme samt återvinning av energi i frånluft, spillvatten och kylsystem.

Avgiften höjs med 5% från 1 februari 2024. Den nya avgiften samt hyra för garageplats är utskrivet i annonsen ovan. 

GARAGE

Vid behov av parkering finns ett garage i två våningar, med totalt 99 platser varav 21 är utrustade med el-laddningsmöjligheter, och 3 platser avsedda för motorcyklar. Värme tillhandahålls via fjärrvärme och återvinningssystem.

Platsen som tillhör lägenheten har nummer 521 och kostar 1838 kr i månaden. 

Det bör noteras att föreningen inte accepterar juridiska personer som medlemmar. För överlåtelse av bostadsrätt tas en avgift om  1433 kronor ut av köparen, samt en pantsättningsavgift om 573 kronor av pantsättaren (baserat på 2024 prisbasbelopp).

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR

2022 Nya maskiner i tvättstugan, ny LED-belysning och nya sprinklerhuvuden
2021 OVK, Skyddsknackning
2020 Renovering av vattenmätare
2019 Stamspolning, Installation av el-laddstolpar i garaget, skyddsknackning av fasad
2018 Värmejustering
2017 Ny belysning i trapphus, installation av kameror och byte av golvbrunn.
2016 Fönsterrenovering
2015 Ny hiss på Karlavägen 82
2014 Ny hiss på Karlaplan 10
2011 Stamspolning
2010 Modernisering av värmecentral
2009 Byte av låssystem för garage
2006 upprustning av garage, entréporter, renovering av innergård och byggnation av terrass
2004 Nytt tak, portar och entréer

PLANERADE RENOVERINGAR
Kommande renoveringar, som ännu inte fattats ett beslut kring, är fasadrenovering, stambyte och garaget.

HEMSIDA
Föreningen har en hemsida http://strindbergshuset.se/

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
10036
Ingår i avgiften
Värme, vatten, tv (basutbud) och bredband
Våningsplan
1
Hiss
Ja
Förening
BRF Strindbergshuset
Byggnadsår
1969-1971 (Arkitekt Hack Kampmann)
Energiprestanda
86 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
343 011 SEK

Planritning

Välkommen på visning

Visning måndag, 11 december 2023, kl 12:00–12:30
Föranmälan krävs. Välkommen!
Spara i min kalender

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister