Nyrenoverat, ljust och smakfullt

Nyrenoverat, ljust och smakfullt

Välkommen till denna ljusa, smakfullt nyrenoverade, optimalt planerade och ljusa hörnlägenhet med flertalet stora fönster. Två sovrum samt nyrenoverat kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning och nytt parkettgolv. Badrum med dusch och tvättmaskin. Bra läge vid Tessinparken i välskött förening med god ekonomi i fastighet från 1932.

Adress Skeppargatan 102 Område Gärdet
Boarea 56 kvm Rum | Våning 3 rok | bv
Pris 4 950 000 kr / bud Avgift 2 889 kr / mån

Välkommen på visning

2 aug
Visning kl 17:00-17:30
- Välkommen på visning! Föranmäl gärna!
Spara i min kalender
8 aug
Visning kl 16:00-16:45
- Välkommen på visning, föranmäl gärna!
Spara i min kalender
Visningsanmälan

Interiör

Inbjudande och ljus entré med rymlig garderob för avhängning. Lägenheten har genomgående ljust och sober färgsättning. Nylagd vitvaxad parkett på golv i kök, vardagsrum och matplats. Stora och fina originalfönster släpper in mycket ljus. Nydragen el, nya Renova el-uttag. Anslutning möjligt med appen Plejd för att reglage av all belysning via en smartphone. Två generösa sovrum med nyslipade och vitvaxade originalgolv. Både tak och väggar nymålade samt nya lister i hela lägenheten. 

Kök
Nytt kök från Marbodal med arbetsbänk och stänkskydd i grått. Spishäll samt ugn Electrolux med Röros fläkt ovan. Intra diskho med blandare från Tapwell. Kyl, frys och diskmaskin från Siemens. Köksinredningen är stilren med speglade skåpluckor. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet och matplatsen som vackert avskiljs med speglade skjutdörrar i original. 

Vardagsrummet är stort, ljust och luftigt. Nytt fräscht ljust parkettgolv och ett stort treluftsfönster. 

Badrum
Allt i badrummet är utbytt, blandare och duschblandare från Gustavsberg, ny toalett och handfat med kommod och spegelm ovan. Tvättmaskin och handduktork. Badrummets väggar är kaklade och på golvet ligger klinker.

Övrigt
Ett vindsförråd om ca åtta kvm hör till lägenheten och det finns också möjlighet att hyra extra förråd för 75 kr/månad.

Närområde
Boende intill Tessinparken med två minuters promenad till Karlaplan och Fältöversten, granne med Östermalm och city. Hela området är grönskande med goda möjligheter till motion och rekreation, då du även bor nära bland annat Stadion, Östermalms Idrottsplats, Gärdet och Kungliga Tennishallen. I närområdet finns också Bondens marknad i Tessinparken och restauranger och butiker som Ejes Choklad, Cafe Dazyr med hemlagad italiensk glass och kvarterskrogen Paraden.

Fastighet och Förening

Föreningen
Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Mässen 7-13 sedan de uppfördes mellan åren 1932-1938. Arkitekt Sven Wallander. Föreningen upplåter 642 lägenheter samt två lokaler med bostadsrätt. Inom föreningen finns även 30 kommersiella lokaler för uthyrning. Föreningen äger tomtmarken på lilla och stora gården samt mellan punkthusen. Marken mitt i Skeppargatan ägs av Stockholm stad som föreningen har avtal med om att nyttja en del av marken som cykelparkering.

Ekonomi
De långfristiga skulderna är för föreningens fastigheter på ca 93,9 Mkr, vilket ger ca 3 570 kr/kvm boyta och är en bra bit under snittet för Stockholms innerstad. Föreningens ekonomi är god med bland annat lokalintäkter. Ingen avgiftshöjning är planerad i nuläget.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Renovering
2021 Tvättstuge renovering
2018 Renovering av tvättstuga, OVK genomförd, renovering av trapphus
2017 Stamspolning
2014 Uppgradering och modernisering av fastigheternas elförsörjning (trefas-el)
2012-2016 Fönsterrenovering (byte av en ruta till isolerglas)
2007 Markupprustning samt ny sopsuganläggning
1987-1989 Renovering av balkonger
1988-1990 Omputsning av samtliga fasader samt hissrenovering
1991-1993 Stambyte samt byte av all grundinstallation av elen i lägenheterna.

Kommande renoveringar
Föreningen har en långsiktig underhållsplan som visar på planerat underhåll för tiden 2013-2030.

Gemensamma utrymmen
Den gemensamma trädgården är välordnad och fin med rabatter och en egen boulebana. Det finns flera tvättstugor i föreningen, både med digital bokning och ”drop-in”, cykelrum pingisrum och grovsoprum finns också.

Andrahandsuthyrning
Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Sedan augusti 2015 får medlem, som ansöker om andrahandsuthyrning, betala en avgift på 4 200 kr/år eller 350 kr/mån om uthyrningsperioden är mindre än ett år.

Medlemskap
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida
www.massen.se

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.20289 %
Lägenhetsnummer
0147
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV
Våningsplan
bv
Hiss
Ja
Förening
Brf Mässen
Byggnadsår
1932

Driftkostnad

El
583 kr/mån
Driftskostnader totalt
583 kr/mån
Till toppen
Alla bilder