Takterrass på 53 kvm och garage

Magisk takterrass på ca 53 kvm med sol från morgon till kväll under sommarhalvåret. Bostaden känns som ett townhouse och är i tre halvmåneformade våningsplan med flertalet fönster längs ytterväggarna. Väldisponerade ytor om ca 144 kvm med fantastiskt ljus och fri utsikt över välskött gård och vackra pilträd. I dag finns fyra sovrum, med möjlighet att göra ett femte. Två fint renoverad badrum samt tvättstuga i våningen. Garage finns med kort kö. Mycket stabil och välskött förening och skuldfri.

Adress Starrängsringen 22 Område Gärdet/Östermalm
Boarea 144 kvm Rum | Våning 5.5 rok | Etage 3,4 och 5
Pris Pris på förfrågan Avgift 5 090 kr / mån

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Rumsbeskrivning

Hall med säkerhetsdörr och avhängningsmöjligheter. Intill hallen ligger ett mycket smakfullt och nyrenoverat badrum (2019), helkaklat i vit marmorino. Dusch, handdukstork, vägghängd wc och handfat på kommod med lådor. Kranar i mässing. El-golvvärme.

Stort kök med matplats i öppen planlösning och ett fantastiskt ljus och utsikt genom de stora fönstren längs hela ytterväggen. Köket är välutrustat och har en stor köksö med granit-bänkskiva och plats för flera barstolar. På detta våningsplan finns även ett stort sovrum/alternativt allrum eller study samt en mycket rymlig tvättstuga (2018) med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänktyta och diskho. Här står även en extra frys. Vit marmorino på golvet.

En trappa upp ligger sällskapsrummet. Även detta med samma fantastiska ljus och utsikt. Tre stora sovrum varav två har platsbyggda garderober. Mycket fräscht familjebadrum (2015) helkaklat i beige carrara marmor. Inkaklat badkar med dusch och glasmosaik-vägg, handdukstork, vägghängd wc och handfat. El-golvvärme.

Ytterligare en trappa upp finns ett härligt solrum samt utgång till den enastående takterrassen om 53 kvm. Detta halvmåneformade uterum är en sann oas under sommarhalvåret med sol hela dagen. Gott om utrymme för loungemöbler, övriga sittgrupper och grill. Fantastisk utsikt och möjlighet att skapa en prunkande tak-trädgård i stora krukor.

 

Brf Starrbäcken 2

Fastigheten Starrbäcken 2 byggdes 1990 - 1992.

Föreningen bildades 1998. Barnvänligt och centralt beläget i Starrbäcksängen på Gärdet i Stockholm. Föreningen klassas som äkta. Marken till fastigheten innehas med äganderätt.

Föreningens fastighet består av 4 stycken flerbostadshus i 6 plan. Hela Starrängsområdet är byggt i ring varav föreningens byggnader utgör 3 ekerhus och del av 1 ringhus. (Hus 11, 12, 13 samt hus 9, 10 och 14 som är sammanbyggda).

Föreningens fastighet består av 110 lägenheter om totalt 9 593 m2 varav cirka 90 procent är upplåtna med bostadsrätt och resterande lägenheter med hyresrätt. Det finns en festlokal ("Halvmånen") om totalt 43 m2 och gemensamma utrymmen som skyddsrum, lägenhetsförråd, cykelrum, tvättstuga och barnvagnsrum.

Tvättstugan är modernt utrustad med flera tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. God ytstandard med många fönster. Lokalen är belägen ovan mark. Väggar med målad väv och plastmatta på golv. Kaklade väggar till viss del. Här finns även dusch med wc och tvättställ.

Föreningens fastighet är ansluten till gemensam sopsugsanläggning Starrbäcken GA:1.

Enligt planritningarna så ingår det att alla lägenheter har förråd, i de flesta fall ligger detta förråd inne i lägenheten men för vissa lägenheter finns detta utrymme utanför lägenheten. Förråd finns även att hyra. 

Alla lägenheter har tillgång till 500-1000 Mbit/s Internet-anslutning.

Kö till garage 1000kr/månad

Förrådshyra 300kr/månad

Mycket trivsamma och välskötta gårdar finns mellan varje huskropp samt en stor gård i mitten med tillhörande fontän.  Boule bana, lekplatser och vackra pil-träd. På sommaren finns grill och flertalet sittplatser. 

Köparen står för överlåtelseavgiften.

Handläggning av överlåtelse utgår för närvarande med 3,50% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Ägaren står för pantsättningsavgiften som för närvarande utgår med 1,50% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

 

Område

Direkt närhet till bl.a Kungliga tennishallen, Östermalms IP, Stadion, ridskola mm. Men även nära Östermalmstorg samt Karlaplan.

Närmsta tunnelbanestation är Stadion på röda linjen mot Mörby Centrum. Bussarna 1, 4, 54 och 72 stannar på Valhallavägen vid Jungfrugatan.

 I området finns butiken Hemköp. Bageriet “Ett Bageri” på Jungfrugatan har en prisbelönt bagare, och strax intill finns “Eatalia” som säljer delikatesser och pizza. I Fältöversten finner du butiker, postombud, bibliotek mm.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
1.61704 %
Lägenhetsnummer
00245
Ingår i avgiften
Värme, VA, bredband
Våningsplan
Etage 3,4 och 5
Hiss
Ja
Förening
BRF Starrbäcken 2
Byggnadsår
1991

Driftkostnad

El
782 /mån
Försäkring
583 /mån
Driftskostnader totalt
1 365 /mån
Till toppen
Alla bilder