Vindsvåning i etage med egen hissaccess

Högst upp i detta charmiga stenhus från slutet av 1600-talet finner vi denna vindsvåning i etage med hiss direkt in i bostaden. Här välkomnas vi av ett mycket vackert trapphus tillhörande bostaden i gedigen sten samt gjutjärnsdörrar svåra att ta sig igenom. Det bjuds på en spännande och varierande planlösning, ljus och rymd från vackra fönster åt tre håll med djupa fönsternischer och på vindsplanet finns även flera takfönster mot himlen. Det finns två eldstäder varav den ena är en öppen spis på vindsplanet, fullt eldningsbar och den andra är en fin gammal kakelugn som behöver tätas. Bostadsrättsföreningen är liten och välskött med mycket god ekonomi. Gamla stan är en ö och även kallad staden mellan broarna. Här bor man granne med kungliga slottet och i de smala gränderna mellan färgglada hus från 1600-1700 talet är Stockholms äldsta kullerstensgator lagda. Här finns bl a medeltida storkyrkan, trevliga restauranger, barer samt en ovanligt härlig atmosfär att njuta av.

Adress Stora Gråmunkegränd 1 Område Gamla Stan
Boarea 188 kvm Rum | Våning 6 rok | 3 och 4
Pris 18 800 000 kr / bud Avgift 3 490 kr / mån

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Bostaden har genomgående ett golv av vitlaserad ekparkett och i stora sovrummet är en heltäckningsmatta lagd. Bostadens totala golvyta är om 198 kvm. Köket, endast några år gammalt har platsbyggd inredning från snickeri och en bänkskiva i ljus komposit. Maskiner är induktionshäll, kolfilterfläkt, kyl/frys i rostfritt, två mindre vinkylar samt en mindre diskmaskin från Smeg. Det trevliga badrummet renoverades för ca 5 år sedan och har ett golv av klinker med golvvärme. Badrummet är helkaklat och inredningen är en kommod med integrerat handfat, glasduschväggar, handukstork, WC  samt en tvättmaskin. Ytterligare en WC finns med lika golv av klinker. mellan våningsplanen finns det två trappor. En lite mindre och en stor med den pampiga stentrappan som även leder in i bostaden från våningsplan 2. 

Bostadsrättsföreningen har 3 bostadsrätter samt en bostadsrättslokal i bottenvåningen. 1980 renoverades stamrören (pvc). 2012 filmades rören och fick väl godkänt. Taken renoverades 1990. Hissen följer en besiktningsplan och i övrigt är det löpande underhåll.

Föreningen tillhandahåller varmvatten men ej uppvärmning av bostäderna. Nuvarande ägare har en förbrukning på ca 25 000 kWh/år.

Det är god kommunikation till Gamla stan med både t-bana och flertal busslinjer.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
27.92 %
Ingår i avgiften
Varmvatten och bredband
Våningsplan
3 och 4
Hiss
Ja
Förening
Brf Pyreneus 5&6
Byggnadsår
1687-1700
Bostadsrättens nettoskuldsättning
221 410 SEK
Till toppen
Alla bilder